A Demokrácia fellegvára


Létrehozva: 2012. november 8. 09:33:14 | Megtekintve: 2689x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. november 8. 15:24:59 [Fery]


Szerző: Fery
Döbbenettel olvasom, a Magyarországi események fényében, az amerikai elnökválasztásról szóló híradásokat.

Ami itt folyik az egész egyszerűen döbbenet. Semmiféle erkölcsi normát nem ismer a kormányzó párt, semmiféle emberi és etikai kódex nem létezik számára, csak és kizárólag a győzelem felé vezető utat látja. Teljesen mindegy milyen módszer, milyen út vezet a győzelemhez, csak biztos legyen. Hogy az aljas, szemét és törvénytelen, az nem számít, pillanatok alatt hoznak rá törvényt. Megakadályozni választók tömegeit a szavazásban, kizárni ellenzéki szervezeteket, csak a hatalom elvesztésének réme fel ne bukkanjon. Teljesen mindegy milyen aljas a módszer, csak működjön, akkor már a megfelel.

A piszkos kommunistázás mellett már, felbukkant a büdös cigányozás, a rohadt zsidózás is. A gyűlölet vezérli a jelenlegi hatalmat, mindent és mindenkit gyűlöl aki nem törzs magyar, holott pont ők nevezték félázsiai származéknak e nemzet fiait és leányait. A gyűlölet és a megosztás, már az élet minden területén szerves része lett a napi politikának, mint a győzelemhez vezető út, egyetlen alternatívája. Megfélemlítik az embereket, saját védelmükre egyre több fegyveres alakulatot hoznak létre, fegyveres kiképzésre kötelezik az élet védelmére felesküdött tűzoltókat, és már nem is titkolják, hogy be is akarják őket vonni a fegyveres szolgálatba. Borzasztóan eldurvultak a dolgok, de ez nem ma kezdődött. A másik fél lehetetlenné tétele, már bevett szokás a két évtizedes Magyar politikában, bár a Fidesz az, aki most a végtelenségig, a győzelemig, olyan szinten viszi túlzásba, amennyire csak lehetősége van rá. És sajnos van rá lehetősége, hisz olyan törvényeket hoz, visszaélve a parlamenti 2/3-al, hogy az elkövetkezendő években, senki más ne kormányozhassa ezt az országot, csak ők. Semmiféle kompromisszum, semmiféle konszenzus, csak és kizárólag az erőből kormányzás az, ami nekik megfelel. Akkor nem látják veszélybe a hatalmukat, amit eleddig csak arra használtak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák. A nép és az ország sorsa, csak annyira érdekli őket, hogy a következő választás, - már ha egyáltalán a kormány lehetőséget ad rá - rájuk szavazó tömegekből álljon, félrelökve az ellenzéket, törvényekkel, karaktergyilkossággal, mindegy mivel, csak működjön...

Nincs az az ország, amelynek ilyen körülmények között hosszútávon megmaradjon a működőképessége pláne, hogy a kormányzó párt hibát, hibára halmoz, egyetlen értelmes gazdasági döntést még nem hozott, kitermelt milliós nagyságrendű munkanélkülit, és több millió embert taszított a nyomorba, a mély szegénységbe, elvéve tőlük a jövőt, a normális élet legcsekélyebb lehetőségét, rabszolgaként, éhbérért dolgoztatva.
És az általuk megalkotott törvények között tobzódva a győzelem reményével várják a választásokat. Meg vagyok döbbenve.

Visszatérve az első mondathoz...Amerika, elnökválasztás.

Egy más világ. 4 évvel ezelőtt megdöbbentem, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak színes bőrű elnöke lett. Hosszú volt az út a Ku-Klux Klántól Amerika első színes bőrű elnökéig. De megcsinálták. Az apartheid és a rasszizmus legnagyobb bukása. Innen már nincs visszaút, csak és kizárólag elodázni lehet a rasszizmus végső vereségét. És akik azt mondták, hogy az csak véletlen, azok a tegnapi napon hatalmas pofont kaptak. Mert Amerika továbbra sem tűri a gyűlöletet, a rasszizmust, és Barack Obamát megválasztották újabb 4 évre.
Szabályos népünnepély a választás, emberek örömmel mennek leadni a voksaikat, egy hatalmas buli az egész. Nem arra szavaznak, aki törvényekkel kierőszakolja a hatalmát, hanem arra akit az elnöki székben szeretnének látni. Nincsenek fondorlatos módon hozott, hataloméhségből születő törvények, mert az Amerikaiak számára az ALKOTMÁNYUK szent és sérthetetlen. Az az alkotmány, melynek preambuluma a legszebben van megfogalmazva a világon. :

"Mi, az Egyesült Államok népe attól vezetve, hogy tökéletesebbé tegyük az Uniót, megvalósítsuk az igazságosságot, biztosítsuk a belső nyugalmat, gondoskodjunk a közös védelemről, előmozdítsuk a közjót, biztosítsuk a szabadság áldásait magunk és utódaink számára, meghagyjuk és bevezetjük az Amerikai Egyesült Államok jelen alkotmányát."

És bizony komolyan is veszik...

Biztos vagyok benne, hogy Amerikában sem hibátlan a demokrácia. Ott is vannak problémák, mint bárhol máshol a világon. De azért nincs az a döbbenetes gyűlölet, mely bomlasztó hálót sző a népesség élete köré, küzdenek, harcolnak a rasszizmus, a kirekesztés ellen, és nép ez ügyben nagyobb eredményt, - mint Barack Obama másodszori megválasztása - nem érhet el.
Ezenkívül, ha megnézzük a választás korrektségét, az utána elhangzott nyilatkozatot, bizony rádöbbenhetünk, hogy Obama és kihívója, nem ellenségek, csak ellenfelek, és csak és kizárólag abban, hogy melyiküknek lesz lehetősége többet tenni a hazájáért, melyik viheti tovább az országot a másikkal együtt működve, egy jobb, egy emberibb világ felé.

A másikkal együttműködve...Obama nyilatkozata szerint, a republikánusokkal együttműködve szeretne, minél többet tenni Amerikáért...

Ugye, mennyivel szebben hangzik, mint a piszkos kommunistázás....?????????????

Számomra Amerika, a hibáival együtt, a DEMOKRÁCIA FELLEGVÁRA...

Az néhány ezer kilométer, ami minket elválaszt tőlik, az iszonyatos ideológiai és emberi távolságot foglal magába.

Fényévekre vagyunk tőlük.

Kulcsszavak: Demokráci, Obama, Orbán


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2012. november 8. 11:26:59Válasz
Csak gratulálni tudok az egész nemzetnek Amerikában!! Ők tudják azt, amit itt turulorbanisztánban mi csak sejtünk, hogy mi az igazi demokrácia, hogy a polgártársam itthon nem az ellenségem, legfeljebb egy okos ellenfél, hogy nem ordítanak rosszat egyfolytában a másikra azok, akik éppen olyan rosszak, sőőőőőőőőt!!! És én is irigylem őket azért az Alkotmányért, amit megalkottak, amiben minden ember egyenlő és amit mindenki tiszteletben tart és nem alakítják nemzeti zagyvasággá, és nem csúfolják meg az emberi méltóságot azzal, mint itt ezek a rablók! Köszönhetjük ezeknek az agymosott fidesz szavazóknak, hogy kifosztva anyagilag, érzelmileg, elerőtlenedve és döbbenten vagyunk most ebben az országban, amiből jelenleg csak elfutni lehet! De ezt sem tudja megtenni sok-sok honfitársunk, velem együtt! Hát ébresztő emberek!!! Itt lesz az alkalom 2014-ben, hogy még egyszer az életben ezek a rablók ne juthassanak hatalomhoz ebben az országban! Ha kell, akkor erőszakkal, de meg kell akadályozni! És köszönöm Fery, hogy ezt így megírtad! Nagyon tetszett!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum