Agyrém - 2014


Létrehozva: 2013. december 11. 11:45:44 | Megtekintve: 1192x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Néha szeretnék belelátni emberek tömegének a fejébe. Ugyanis tömegek gondolkodásmódját nem értem. Nincs benne semmi logika, semmi következetesség.
Ha végigtekintek az elmúlt időszak történésein, döbbenetből döbbenetbe esek. Elsőnek mindjárt itt az a választási paktum, amit Mesterházy és Bajnai megkötöttek. Az összes, választókerületet felosztották egymás között, kihagyván az összes többi demokratikus pártot. És emberek tömege tartja ezt természetesnek, sőt ujjonganak. Pedig ez nem összefogás, hiszen van vagy 8-10 demokratikus párt, vagy még több....Ezek ketten megegyeztek, a többi meg menjen a fenébe. És tömegeknek tetszik, pedig a lelkük mélyén szerintem tudják, hogy ennek így csak bukta lehet a vége.
Mégis éljenzik a paktumot....

Más. Nemrég Bajnai nyilatkozott, szidta Gyurcsányt, mint a bokrot. Tömegek helyeseltek, tetszett nekik Bajnai kiállása. Én csak néztem ki a fejemből, nem volt tiszta előttem a dolog, hiszen ez a fajta karaktergyilkolás a Fidesz legjobb eszköze.
Mindezek után megkérdezték Gyurcsányt mi a véleménye az ellenzék többi tagjáról.
Mire Gyurcsány előadta, hogy nem mondunk rosszat olyanról, akivel egy oldalon állunk. Mégis emberek tömege ordítja, hogy rohadt Gyurcsány. Mesterházyék mindentől elhatárolódnak, ami közelebb hozná a DK-val is az összefogást, pedig nem Gyurcsány határolódik el az összefogástól, hanem Ök szorgalmazzák az összefogást. Mégis azt olvasom, hogy Gyurcsányék miatt nincs összefogás, holott ez messze nem igaz.

Mellékesen Mesterházy 23.-án előadott megsertésedős beszéde után, elkezdődött egy érdekes dolog. Az Mszp szimpatizánsok, sőt Mszp-s párt tagok reagálták le úgy Mesterházy balfogását, hogy elkezdtek átlépni a DK-ba. És ahogy elnézem, a folyamat egyre tart. Tisztán látszik, hogy az Mszp kirekesztő politikájára, még a saját tagjaik sem vevők. Sőt az Mszp vezérkara még baby szatirt is ültetett Mesterházy nyakára, bár ahogy elnézem, kicsit vérmesebbet kellett volna, mert nem tűnik hatékonynak Mesterházy újkori neveltetése....
Szanyi kapitány kijelentései, tovább mérgezik a helyzetet, nem egészen értem, hogy hogy nem jutott neki is bébicsősz. Ráférne. Gondolta volna bárki is, hogy az olyan irányú kijelentéseit, miszerint Ők majd képviselik a DK-t ha csendben maradnak és jó fiúk lesznek, azt jó néven veszik ??? Mert nem is vették jó néven.

Azon már régen nem lepődök meg, hogy az Mszp nem akar kormányt váltani, mert tisztában vagyok vele. De hogy ennyire saját maguk alatt vágják a fát, ez azért meglep. Amikor már a saját tagsága is otthagyja az Mszp-t, mikor mikor egy elnök nyakára bébicsőszt ültetnek, ott nagyon nagy a baj. Ezzel a párt vezetősége kvázi elismerte Mesterházy alkalmatlanságát, a tagok pedig távozásukkal nyilvánítottak véleményt. Fogy az Mszp, hízik a DK.

Aztán egyszer csak előjött a milliárdos adóügy. Mesterházy mesterkélten összedobott nyilatkozata szerint, semmit nem írnak alá a Jobbikkal, semmiben nem közösködnek a velük. Az eszem megállt. Ez minden csak nem közösködés. Hiszen ha nekem bántja valami az igazságérzetemet, az ellen akkor is felszólalok, ha valaki olyanét is bántja akit nem szeretek. Mert nem számít, hiszen ha nekem nem tetszik, előfordulhat, hogy másnak sem. Mellékesen, ha nem közösködnek a Jobbikkal semmiben, akkor miért is veszik fel a Jobbikos képviselőkkel együtt a fizetésüket ??? A parlamenti képviselők fizetése, egy listán van. Akkor abban sem kellene a Jobbikkal közösködni...

Szóval véleményem szerint, az Mszp, hibát hibára halmoz. És ez valamikor vissza fog ütni kőkeményen. Bajnait meg simán megvezetik, mindent benyel azért a 31 képviselői helyért, amit nagy kegyesen odaadott neki Mesterházy, hiszen a támogatottságának mértéke szerint, semmiféle más formációban nem jutott volna neki ennyi.

Ami a legszebb, hogy közben az Mszp, mind a 106 helyre megnevezte képviselőjelöltjeit....

Na, mindjárt fejre ugrottam, hiszen ez bőven a paródia kategóriájába tartozik. Odaadta Bajnainak a 31 képviselőjelölti helyet de azért a biztonság kedvéért, megnevezte az ezen körzetekbe akkreditált politikusokat. Röhej.
Nekem innentől elég egyértelműnek tűnik, hogy az utolsó pillanatban fel is lesz rúgva a paktum, és az Mszp, el fogja indítani a 106 emberét. Bajnaiék mellett. Észrevehetné Bajnai, hogy éppen hülyét csinálnak belőle....

A másik félelmem ezzel kapcsolatban az, hogy ők ketten olyan szépen megegyeztek, hogy a nagyobb számú listás szavazatot elérő párt adja majd a miniszterelnök jelöltet. Na itt kész is lettem mint a mateklecke. Hiszen ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen sunyi politikát folytatott eddig az Mszp, akkor bárki el tudja képzelni, hogy Bajnai miniszterelnök lehet egy utopisztikus győzelem esetén ??? Ugyan már....
Ugyanis Mesterházy nyugodtan betarthatja a szavát és ha az E-2014 kapja a több listás szavazatot, akkor Bajnai lesz a miniszterelnök jelölt...DE.

Nem elfelejteni, hogy azt viszont egy Mszp-s többségű parlamentnek meg is kell szavaznia, egy esetleges győzelem után. Borítékolom, hogy nem fogja megtenni, Mesterházy meg széttárja kezét, hogy Te lettél a jelölt, ahogy ígértem, de arról nem tehetek, hogy a parlament nem szavazta meg. Aztán persze jelölik Őt, és az Mszp-s többségű parlament simán megszavazná Mesterházyt miniszterelnöknek.

Bajnai meg nem veszi észre, hogy éppen viszik be a nagy kerek erdőbe.Persze, ez az egész csak utópia, egy fikció. Az Mszp-nek a győzelemre, pontosan annyi esélye van, mint a disznónak a kolbásztöltőből, élve visszajutni az ólba...

És ebben a legrosszabb, hogy mi isszuk meg a levét a sunyi politikának, a machinációknak, az önző és ocsmány paktumoknak.

Mit ne mondjak, nagyon kezd már elegem lenni a politikából.....Ocsmány és undorító.

Kulcsszavak: Választás, 2014


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Emami Bácskai Béláné2013. december 11. 17:19:06Válasz
Kedves Szerző! Helyettem írtad, minden szavad valóság.Én úgy látom, mintha egy hatalmas panoptikumban jönne menne a nézősereg, jókat vihorászva, csak a kijárat utolsó tablója nem akar tetszeni senkinek, egy hatalmas torzításmentes TÜKÖR. Ez van.Sajnos.Aki kibicnek hiszi magát, az is áldozat.Ezt a sok elpocsékolt időt energiát teremtő erőforrásként már a Szaharai sivár alföldekből is a dzsuvatenger helyett virágzó
gyümölcsösökké és gazdaságokká lehetne változtatni, Svájcot meghaladó gazdagsággal.
picike2013. december 11. 19:37:02Válasz
Nekem nem csak kezd, hanem már nagyon is elegem lett a politikából, meg azokból is nagyon elegem lett, akik csinálják! Tudod Fery, minden szavaddal egyetértek, főleg azokkal, amelyekkel rávilágítasz egy hazug, éppen olyan csak a hatalomért könyöklő pártvezérre, az ő csicskásaira és a következményekre!!!
Tegnap volt éppen egy kellemetlen szóváltásom egy olyan emberrel, akit eddig azért tiszteltem, mert soha nem volt sem kioktató, sem csak az MSZP típus! Meg mertük írni, hogy milyen is az ő pártvezérük, ráadásul finoman! Amit ő szájtépésnek necvezett, sőt minket megy elküldött a Gyurcsányhoz! Nem kellett volna! Eddig a szegfűree szavaztam, de ezután annyira messze leszek tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől! És egy bizonyos ügyben, miért nem lehetett megszavazni azt, hogy vizsgálják ki??? Nem a Jobbik miatt, az tuti!!! Itt qrva büdös van! Ezek már beálltak a fityiszesek közé, szekértolónak! Mert ha nem így van, akkor miért ez a hallgatás??? Na, meg a 106 jelölt a részükről!!! Röhej!!! Nekem ne mondja meg ez a bájgúnár a tutit, mert hazudik ez is!!!
bethowen2013. december 14. 17:34:13Válasz
Jó írás ez is. Én úgy látom , a 2014-es választás sorsa 2006-ban dőlt el. Akkor borítékoltam, hosszú királyságra készülhet Viktor. Sajnos nincs igazi váltó szándék, csak "maszatolás".
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 23. 20:50:27Válasz
S minden úgy történt, ahogy előre mondtad. Sajnálom, hogy akkor még nem olvastam ezt az írásod, mert akkor nem ért volna akkora csalódás. ápr. 06.-án.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum