Hogyan kellene egy lovat megíndítani


Létrehozva: 2012. október 29. 17:14:13 | Megtekintve: 2159x | Kategória: Állatok | Utolsó módosítás: 2012. október 29. 17:25:48 [Fery]


Szerző: Szilvy
Na, most én úgy gondolom, hogy egy lovat illetve pónit úgy lehet megindítani, hogy a hátsó formás combjaira rá kell csapni egy ostorral.

Na, de nem mindig, egy lovat megijeszteni is meg lehet például kígyóval. Attól is megindul a ló, csak ledobja az embert a hátáról, ami nem éppen a kellemes dolgok közé tartozik !

Ezzel egy történetet szeretnék megfogalmazni, ami velem történt meg és azért eléggé poénos!

Egy lovas kocsin mentem egy ismerősömmel, egy gyönyörű fehér ló húzta a lovaskocsit, de hát a ló nőstény volt, ezáltal egy kicsit elfáradt. Ott volt az ostor, de először szavakkal próbáltuk hajtani. Az ismerősöm akivel mentem, a szép fehér ló hátára rácsapott az ostorral, de mivel nőstény volt nem akarta nagyon megütni, úgyhogy arra gondoltunk, hogy kicsit rácsap a hosszú ostorral és szóval próbálkozunk. Már negyed órája próbálkozunk, próbálkozunk és csak próbálkozunk, de nem hallgatott ránk a ló. Megint rá csaptunk, de tényleg csak egy kicsit, mert olyan szép fehér nőstény ló volt, hogy nem akartuk bántani...
Már régóta vártunk de a ló csak vánszorgott, nem akart menni és az egyik pillanatban mondtam az ismerősömnek, hogy adja nekem ide az ostort majd rám hallgatni fog a ló, hogyha egy kisit rácsapok. Próbálkoztam egyszer vagy kétszer, de aztán elegem lett és azt mondtam hogy gyalog gyorsabban megjárnánk oda is meg vissza is, Ideges lettem és megakartam ütni a lovat, de nem sikerült.
Sajnos begörcsölt a csuklóm és amikor elment mellettünk egy biciklis, akkor véletlenül a biciklist ütöttem meg az ostorral. Szegény beborult az árokba, mi gyorsan leszálltunk a lovaskocsiról, felsegítettük megkérdeztük, hogy jól van-e.
Azt mondta hogy semmi gond, elnézést kértünk és vissza száltunk a lovas kocsira és tovább mentünk...

Másnap, mentem gyalog a járdán és azt a bácsit akit megütöttem véletlen az ostorral, megláttam ahogy biciklizett. Nem volt rajta póló és láttam a hátát hogy mit csináltam szegénnyel, hát nagyon sajnáltam!

Kulcsszavak: , Történet


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. november 3. 09:54:01Válasz
Szerencsére nem egy goromba ember volt a biciklin, mert ha neki meg az ökle görcsolt volna be, akkor téged jobban kellett volna sajnálni másnap... :)
Tanulság ebből?
Ne használj ostort, ha görcsre hajlamos a csuklód, mert az neked is "monoklit" okozhat. Ahol a ló a röhögő harmadik... Miután állatbarát vagyok én meg gyalogolnék inkabb, az egészségesebb minden viszonylatban, ügyes kis íras ez! :)
Szilvy2012. november 4. 22:47:26Válasz
Köszönöm Borika!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum