Mennyit és egy szavazat


Létrehozva: 2013. október 14. 08:06:32 | Megtekintve: 2010x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. október 14. 08:13:42 []


Szerző: Fery
Visszafelé pereg az óra. Az csak egy dolog, hogy ki akarunk lépni Európából - persze nem mi, csak a Fidesz - pedig nem is tartozunk oda. Legalábbis mentálisan nem. Egy feudális, vadkapitalizmussal kevert, Rákosi uralkodásának elemeit tartalmazó, Horthy-féle diktatúra, milyen alapon is tartozna oda. Ez sokkal inkább a sötét balkán, a despotizmus virágkorára jellemző, középkori allűrökkel.

Elég tisztán látszik, hogy az ország igen jelentős része asszisztál Viktor politikájához. Nem véletlen. Ketté szakította az országot. Ez a két rész, olyan szépen beleillik terveibe, mint a puzzle darabjai a maguk helyére. Sokáig nem egészen értettük, hogy mit és miért csinált, de kezd a dolog egyre világosabbá válni.
Ha valaki szeretne egy erős országot, az általában megerősíti azt a dolgozó középosztályt, amely képes fenntartani az államot, létrehozza az ipart, a kereskedelmet. Megerősödik az ország, növekszik az életszínvonal.

Ellenben Viktort nem érdekli az erős Magyarország. Egy dolog érdekli. A hatalom. Ennek rendelte alá az ország gazdaságát. Mi is történt valójában ?

A középosztály kettészakításával manipulálva, kialakult egy felső réteg, és ez mellett több millió mélyszegény. A középosztály gyakorlatilag eltűnőben, a felső réteg egyértelműen rá fog szavazni, a családdal együtt, a mélyszegény réteg, meg fillérekért megvehető.
A szegények tömege, olyan mélyszegénységben él, hogy a memória már nem terjed odáig, hogy mi volt pár éve, hogy hogyan élt néhány évvel ezelőtt. Nem jut eszébe az adómentes minimálbér, nem jut eszébe, hogy a Fidesz csökkentette a segélyt és vette el a rokkantak ellátását. Nem jut eszébe a munkanélküliség drasztikus növekedése...

Egyet lát. Azt hogy a Fidesz jelöltje fűt-fát ígér a szavazatáért, kiszúrja a szemét egy kis tüzifával, egy-két ezer forinttal, ami jó esetben a szavazás napjára biztosít egy tányér meleg ételt. És ezért oda is adja, vagy azért mert nem lát tovább az orránál, vagy azért, mert egy kis tüzifa beszerzése, vagy egy tányér meleg étel az asztalon gőzölögve, már ünnepnapnak számít.
Innentől nincs ellenállás, mindent megnyer amit akar,. Ha ehhez hozzávesszük az emberek politikai, sőt gazdasági érzéketlenségét, és az egyre inkább látható empátia hiányát, akkor világosan kimutatható az a szándék, hogy semmi mást nem akart, mint megszerezni, majd megtartani a hatalmat, egy ország sárba tiprásán keresztül is.

Ami persze megdöbbent, hogy a középosztály nem veszi észre saját amortizációját, nem veszi észre, hogy ahogy a mélyszegények csapata növekszik, úgy szűkül be a maradék középosztály élettere. Vagy nem is akarnak tudomást venni róla, aminek bizony a teljes empátia hiánya az egyik oka. Rengeteget hallom mostanában, hogy megszűnt a szocializmus, mindenért fizetni kell.

Na, már most aki nem tud fizetni, az haljon meg, hogy a gazdagabbjának jobb legyen....???

Szépen lassan elvették az ország polgárainak a vagyonát. Persze nem úgy, hogy pisztolyt nyomtak a fejéhez, hanem egész egyszerűen arra kényszerítették, a gazdaság tönkretételével, hogy felélje. És miután felélte, nem maradt semmije, - hiszen az elszegényedés rögös útjának a vége mindig a nincstelenség - akkor jöhet az élete, mert már csak azt tudja odaadni, mert éhezik, mert leromlik a az egészsége. Orvosra, gyógyszerre nem futja. Fűtésre sem. És ekkor fizet a politika a szavazatáért.

Ha nagyon belegondolok, talán nem is tudom kárhoztatni azokat, akik a hideg, fűtetlen szobában éhezve, odaadják az utolsót amijük maradt...
Az utolsót, mely egy tányér meleg ételre váltható, mely még egy nap életet jelent. A szavazatukat.

Többségük egyszerű ember, nem fogják fel a politika útvesztőit, nem látnak át az ocsmány manipuláción. Sokaknál villany sincs, a TV, rádió is alig, az internet pedig ismeretlen számukra.

Ezért sokkal inkább azokat kárhoztatom, akik belekergették az embereket, az országot ebbe a helyzetbe, csak azért, hogy utána kihasználhassák. Persze tudom, hogy ez egy döbbenetesen gusztustalan és szemét politika, de sajnálatos módon, ugyanolyan döbbenetesen hatékony is. Nagyon nehéz harcolni ellene, mert a pénz és az erő, a túloldalon áll...

Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy békés eszközökkel, szabad választással, itt nem lesz váltás. A korrupció olyan mélyen ette be magát a politika és gazdaság összefonódásába, törvényi, hatalmi és karhatalmi támogatással, hogy a választások, gyakorlatilag, zsebben vannak.
Itt már csak a nép válthatna, ha akarna. De ahogy elnézem, nem akar. Pedig már régen a 24. órában vagyunk, sőt....



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Fery2013. október 14. 08:58:03Válasz
Sorry, elírtam a címet, de ha átírom, a megosztások máshová fognak mutatni és a böngésző nem találja meg a cikket....
Picike2013. október 14. 14:01:44Válasz
Már a következő 24 órából is eltelt az első!! Tudod, annyira csömöröm van mindentől és mindenkitől, hogy már néha azt mondom, hogy jöjjön az az idő, ami 56-ban volt és még ha vérrel is, de le kell mosni ezeket a rablókat a pályáról! És akkor eszembe jut, hogy ez az ellenzéknek nevezett csődület miért hallgat mindig??? Miért nem vág vissza azokkal az eszközökkel, amiket a zsebnapiék használnak??? Miért akarják, hogy "demokratikus" úton váltódjanak le a mai hatalomban lévők??? Miért nem tesznek semmit azon kívül, hogy összecsődítik az embereket és a végén, mint a misén, elbocsájtják őket, hogy menjetek békével???
Sok a miért és kevés a válasz rá! Ami meg a bajai választásokat illeti, nagyon úgy van, ahogy mondod! Még csak az ember dühös sem lehet ezekre a szerencsétlen, éhező emberekre, mert nincs hozzá joga! Akinek nincs fűtése a kunyhójában, lakásában, azok naná, hogy adják a voksukat, ezért! Meg a tál ételért!
Hogy rohadnának meg azok, akik ezt előidézték és teljesen tarrá vágták ezt az országot!!!
Dühös vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum