A bukás lélektana


Létrehozva: 2013. december 9. 11:33:11 | Megtekintve: 1772x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Csökken a rizsa...??? Egy francot. A rezsi nem csökken, a rizsa meg nő.

Akkora humbugot, mint ez a rezsicsökkentés még nem hallottam a magyar politikában. És emberek tömege nyeli be, mint kacsa a nokedlit.Egy vicc az egész.
Kezdjünk el egy kicsit számolni. Akinek a villanyszámlája, havi 5000.- Ft, az megspórolhat egy 500-ast jó esetben, ami persze nem egészen így igaz, hiszen nemigen jön ki sehogy az a 10%. De aki anyagilag igen jól áll, fűti a medencét meg a kocsifeljárót, az máris egy jelentősebb összeget tudhat a zsebében maradónak....

Mint az egykulcsos adó, ahol olyan szépen emelkedett a gazdagok jövedelme a szegények, sőt a legszegényebbek kárára. Mert hát ebben az országban a meggazdagodás nem becsületes munkából származik sok esetben, hanem a hanem a szegények hátán taposva, őket még jobban kisemmizve nőnek az égig a vagyonok....

Tele van az ország mélyszegény emberekkel. És akárhonnan nézem, nem értem, hogy ez mire jó. Ugyanis egy működő országból, egy hatékony gazdaságból, sokkal jobban meg lehet gazdagodni, mint abból, hogy hagyom éhen dögleni az ország egy részét. Ugyanis onnan már több haszon nem jön...

Attól aki megveszi a 10 deka parizert meg a fél kiló kenyeret, attól már nem lehet pénzt leszakítani, mert nincs neki...

Az árak az egekben, közben filléres keresetért robotol az ország nagyobbik része. Nincs 23.000.-Ft a munkanélküli segély. Ebből egy embernek, esélye sincs elhelyezkedni, pláne vidéken. Ha véletlenül fel is vennék valahová, a munkába járást sem tudja finanszírozni, nemhogy a megélhetést. A 47.000.- Ft-os megalázó közmunkabér sem jobb, hiszen ebből sem telik még a legszerényebb életre sem, és mivel le is van kötve, munkát sem tud keresni..
Ki van ez találva. És még mindig nem jött rá az ország jó része, hogy több millió magyar emberről egész egyszerűen lemondott a kormány. Halálra ítélte őket, mert éppen nem hajtanak hasznot a társadalomnak. Akkor meg pusztuljanak. És pusztulnak. Nincs TB, nem tud orvoshoz menni, csak életmentő beavatkozásra. Az viszont már sokszor késő. Pedig megelőzni olcsóbb lenne, mert akkor még lenne esélye hasznos tagként prosperálni a társadalomban. De a Fideszt ez nem érdekli. Aki nem termel hasznot, az dögöljön meg. Ez a Fidesz munka alapú társadalma.

A nyugdíjas, a rokkant, a munkanélküli, az nem ember számukra, csak kisemmizendő senki, akit a perifériáról az árokba kell lökni, hogy ne szaporítsa a szegénység statisztikáját.

És a magyar nép benyeli. Az ellenzék csak miniszterelnök akar lenni, eszébe sem jut, hogy ez a kormány a még négy év alatt, végleg tönkreteszi az elszegényedett milliókat. Mert erős lesz ez az ország, ha meghal a bűntelen halálraítéltek tömege. És akkor már könnyebb lesz kormányozni, hiszen a mélyszegények elpusztulnak. És nagyon úgy nézem, hogy a mostani ellenzék kivárja ezt, mert azt az országot szeretné majdan kormányozni, amelyiket nem húzza vissza nehéz uszályként a szegények tömege.

És az emberek jó része, még ezt is megeszi. Simán megkajálja a választási ígéreteket, a szép szavakat. Csak azt nem látja, hogy mögötte stratégia áll, manipuláció, hogy nehogy most kormányra kerüljenek, de a nép se forduljon el tőlük, hanem a választások után is istápolja őket, mint a szerencsétlen veszteseket. Mert a mostani kormányváltás, az nagyon kemény buli.

A kasszában nem lesz egy árva fillér sem. Az MNB élén ott marad Matolcsy, az ország élén pedig, Áder János. Az utcán a Fradi Jobbközép, az összes létező, valamit is számító hivatalban, a médiában pedig a 9 évre bebetonozott pártkatonák. Már a költségvetést sem lesz képes egy nem Fideszes kormány elfogadtatni, akkor pedig vége a dalnak.
Vagyis most kormányra kerülni, nagyobb katasztrófa lenne az ellenzéknek, mint nyerni. Az elmúlt időszak tesze-toszaságai sem véletlenül voltak. Összefogás...??? Na ja, húzták az időt, etették a közvéleményt, nyomták a szép szlogeneket. És vártak, várnak. 2014-ben széttárják a kezüket.....már hogy sajnos vesztettünk. De gyúrjunk 2018-ra, akkor már legyőzhető lesz a Fidesz. És a választók jó része el fogja hinni, meg akarnak mindenkit győzni, hogy majd akkor....

De rengetegen azt már nem érik meg. Az ellátás nélkül maradt rokkantak, a munkanélküliek, addigra megfagynak. Amennyit kapnak, abból nem lehet egy lakást fűteni sem, nemhogy élni. Persze ez a parlamentbe törekvő politikusokat nem érdekli. Zsebre teszik a milliós honoráriumot, alszanak meg isznak a parlamentben, és nem látnak ki a falak közül...
Nem is akarnak kilátni, nem is érdeklik őket a tengődő milliók...

Itt tartunk 2013 végén. Reménykedhetünk még bármiben...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2013. december 9. 13:30:14Válasz
NEM!!!! Sajnos a remények elszálltak! Akkor lehetne valamennyi, ha egyszer csak a szegény többség éhséglázadásban törne ki, elzavarnák a jó büdös francba ezeket a rablókat, államosítanák a vagyonukat ami mehetne vissza az államkasszába, ahonnét kilopták és igen, fegyverrel, kaszával, kapával, fa testápolóval fölszerelkezve rács mögé dugnák az addig el nem menekült gazembereket, és olyan rendelkezéseket hozna az akkor meglévő pár kiválasztott szakértő, amelyekkel meg lehetne kezdeni az egész rendszerváltást, de elölről, kizárva minden rohadékot és mocskot a hatalom közeléből és megteremteni egy demokratikus köztársaságot úgy, hogy mindenki indulhatna tiszta lappal és egyforma eséllyel, mert a lopkodott magánvagyonokat államosítani kell! És el lehetne kezdeni valahol munkát adni az embereknek és azért megfelelő bért, hogy élni tudjanak!
De ezek, akik most regnálnak, tényleg arra játszanak, hogy a mély szegénységben élőket egyszerűen hagyják éhen veszni, megfagyni!!
És sajnos nagyon asszisztál hozzá az ún, baloldali ellenzék azzal, hogy megoszt, hogy széthúz az összetartás és összefogás helyett!
Lehet majd akkor csodálkozni, hogy újra a fityisz nyer! Vagy ne adj Isten a Jobbik???? Kinek lesz majd erre szüksége????
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum