A gyűlölet országa


Létrehozva: 2013. november 9. 14:41:07 | Megtekintve: 1991x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Egyre döbbenetesebb képet kezd ölteni ez az ország. Az, hogy gazdaságilag hol tartunk, az egy dolog. A béke seggét már csak csillagászati távcsővel látjuk. Tény, hogy ez is borzasztó, de van egy sokkal keményebb dolog a szegénységnél.

Mégpedig az a féktelen gyűlölet, amit mostanában már nap mint nap tapasztalok. Átszőtte a társadalmat, átszőtte az egyént, beleivódott a lelkekbe. Egyre több helyen válik rendszeressé az emberek megalázása és nemcsak törvényi szinten, bár Viktorék ehhez minden törvényi segítséget megadnak. Sajnos a törvénykezésen is tisztán látszik a Fidesz bosszúhadjárata az egykoron elvesztett választásokért. Bosszút áll az országon, revansot vesz a sérelmekért. És mindezt érezhetően gyűlölettel teli, és ez a gyűlölet ivódik be a hétköznapokba.

Nézzük például a közmunkát. Egy gyűlölt réteg, a szegénység büntetése. Olyan bérért, amely a megélhetésre is kevés, arra meg pláne nem alkalmas, hogy vissza vezesse a munkanélkülit a gazdaságba. Viszont rengeteg pénzbe kerül az adminisztrációja, sokkal többe, mintha ha valamilyen más módon segítenék vissza azokat az embereket dolgozni, akik, valóban dolgozni akarnak. De a cseléd olcsóbb, a közmunkást lehet kényszeríteni sok mindenre. Például, - mint a híradások tömege írja, - hogy a Fideszes gazdák földjén, közpénzből dolgozzanak - hiszen az a legolcsóbb...

A megalázó feltételek tömege, valami döbbenetes országot vetít előre. Egy közmunkásnak fel lehet térképezni az otthonát, le lehet fényképezni a hálószobájának akár intim szféráját is, turkálhatnak a szekrényében a fehérneműi között is akár, megnézvén, hogy mennyire él rendezett életet. Mert ha nem engedi, emberi jogaira hivatkozva, akkor hagyják akár éhen halni is...
Mellékesen kíváncsi lennék, ha ugyanezt végrehajtanám a törvényt megszavazó képviselő otthonában, mekkora lenne a felháborodás részéről...

A politikában már nem hallok mást csak gyűlöletet. Süt a pártokból a gyűlölet egymás iránt, Egyetlen párt programjából nem hallik a gyűlölet vége. Esetleg itt lesz jobb, ott lesz jobb, de a mosolyra fakasztás készsége hiányzik. Ugranak egymás torkának mindenért az emberek. Az önkormányzatoknál, állami hivatalokban alig hallok kedves szót, csak a törvény betűjét, melyből kirí a megalázás, az abszolút törvények, kivételek nélküli világa, mely egyáltalán nem veszi figyelembe az emberek különbözőségét, a nem uniformizált életvitelt, az esetleges kivételek lehetőségét. Mindent büntet, mindenkin behajt, mert már csak a bevétel a fontos. Az ember nem. Az ember egyetlen élete, már semmit nem számít. Nem számít, hogy tönkreteszik akár csak fillérekért, akárcsak azért, mert egy tetves hivatali sz@rjankónak úgy esik jól.

A szélsőségesekről nem is beszélve. Az ő politikájuk, gyakorlatilag kizárólag a gyűlöletre épül. A zsidók, a cigányok, a melegek, és mindenki más gyűlöletére, aki nem úgy gondolkodik mint ők. A népirtás politikáját úgy borítják az országra, mint természetes emberi reakciót a másság eltiprására. Pedig mindannyian mások vagyunk, nincs két egyforma ember. Innentől elég egyértelmű, hogy az emberi uniformizálódás, csak és kizárólag erőszakkal mehetne végbe, de szerintük akkor is ez lenne jó az embereknek. Pedig dehogy....

És akkor olvasom ma, hogy könyvégetésre szólítanak fel. Borzalom...

Nagyon igaz az, hogy ahol könyveket égetnek, ott embert is fognak. Ott csak a totális elnyomás, a gyűlölet politikája él meg és semmi más. Eltűnnek az emberi értékek, eltűnik az olvasás, a megismerés vágya, az olthatatlan tudás vágyat felváltja az olthatatlan gyűlölet.

A diktatúrák legborzasztóbb réme sejlik fel a könyvégetéssel, a hitleri Németország borzalmas hagyatékaként. Nem szeretnék ilyen országban élni.

Nekem hiányzik a megértés a hivatalokból, hiányzik a segíteni akarás az emberek jó részéből. Hiányoznak a mosolygós, boldog emberek. Hiányzik az empátia, hiányzik, hogy emberszámba vegyenek akkor is, ha nem vagyok milliomos, ha nem vagyok sikeres vállalkozó, netán politikus. Hiányzik az, ha bemegyek egy hivatalba, hogy érdemben foglalkozzanak egy problémámmal, ahelyett, hogy rögtön azzal kezdik, hogy mi mindenért büntethetnek meg. Hiányzik az, hogy mosolygós emberek álljanak az áruházakba, kérdezvén, hogy mit is szeretnék, ahelyett, hogy biztonsági őrök lesik minden mozdulatomat, hogy miként kaphatnak rajta egy lopáson. Hiányzik, hogyha egy kórházba megyek, akkor velem is foglalkozzanak ne csak azzal, hogy mennyi pénzem van a kezelésre.

És hiányzik az, hogy.....És hiányzik az, hogy.....És hiányzik az, hogy....

De gyűlölet van bőven.

Kösz, de kösz nem...




Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. november 9. 20:17:06Válasz
El vagyok keseredve Fery!
A napi gyűlöletet érzem, mint mindannyian és kezdtem már úgy megszokni, ahogy egy sarkat feltörő cipőt lehet!
De a könyvégetéstől elment az összes erőm!
Miért???? Kinek van útjában a betű???
Kezdem azt hinni, hogy ebben az élhetetlen országban csak azok maradnak meg, akik már félhalottak és azok, akik a temetőben vannak!
Miért kell menekülni???
Miért hozzák vissza ezek az átkozottak azt a rendszert, ahol a könyvégetés után már a gázkamra, meg a halotti máglyák jönnek???
Kinek az érdeke ez???
Mit tud tenni egy üres, kifosztott országgal ez a rusnyaság ott a bársonyszékben?????
És mit tesz ez ellen ez a hozzájuk hasonlóvá váló, ellenzéknek, demokratikusnak magát nevező másik csürhe????
Csak néz ki a fejéből és hagy mindent szó nélkül, de arra meg aspirál, hogy neki is legyen bársonyszéke!
Hát elegem van!!!!
Nem kicsit, nagyon!!!
Ha nem zavarjuk el a bagázst nagyon hamar a hatalomból, akkor annyi lesz nekünk, a gyermekeinknek meg az unokáinknak!
Ébresztőőőőőőőőőőőő emberek!!!!!!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum