Nem értem én ezt az országot


Létrehozva: 2012. március 28. 12:06:50 | Megtekintve: 2754x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. március 28. 14:14:59 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Valahogy tényleg nem...

Nézelődőm a neten, és megrettenek. Elhűlök azon, amit a Facebook-on olvasok nap mint nap. Sorra alakulnak ellenzéki csoportok, ontják magukból a vádakat, utálják a kormányt, utálják a világot, utálják az embereket, utálják a többi csoportot, utálnak mindenkit. Szidják az ellenzéki pártokat is / amit speciel meg is értek / a tesze-toszaságukért, a kivárásért, egymás utálatáért. Mert Ők is utálják egymást. Lassan mindenki utál mindenkit. Érdekelne, hogy hogy az ellenzéket miért hívják ellenzéknek. Szerintem lassan azért, mert egymás ellen vannak.

Orbán meg a Fidesz közben röhög a markába, és alig-alig látszik, hogy néha, nagy ritkán bomlani látszana párt egysége. Gondolom, sokan utálni fognak engem is ezért a meglátásért. Miért is lehetséges ez...???  Mert van egy karizmatikus vezető, aki képes egyben tartani a pártot, és gyakorlatilag azt csinál amit akar, mellette maradnak az emberei, és nagyon jól csinálja. Egyrészt a kommunikációja zseniális, másrészt komoly összetartó erőt képes generálni. Rengeteg ember áll mögötte még mindig, és ez bizony főleg a remek kommunikációjának köszönhető. Ehhez hozzátartozik persze a zsebre tett média, amely bizony hirdeti is az igét rendesen.

Mindeközben a lagymatag ellenzék, gyakorlatilag nem csinál semmit. Semmi használhatót. Szépen lassan az összes ellenzéki civil mozgalom is szétesik a kicsinyes érdekek miatt, az önjelölt és fogadatlan prókátorok miatt. A pártok meg csak simán szexuális életet élnek a munkával. Basznak dolgozni. Egy tetves programot nem tudtak kidolgozni két év alatt, hogy mit lehetne tenni egy demokráciát leromboló kormány ellen, akár törvényesen is. De nem, Ők is húzzák az időt, közben emberek kerülnek utcára, halnak meg, de Ők csak várnak a csodára, hátha kikaparja nekik valaki a gesztenyét, és akkor folytathatják ott ahol Orbán abbahagyta....

Hát ne b@ssza meg már a jó qrva élet....

Ennyi kurázsi lenne csak a Magyarban...???  Azt írta Gárdonyi az Egri csillagokban, hogy a magyar olyan mint a kova, mentül jobban ütik attúl jobban szikrádzik...
Hol az a Magyar, hova a francba tűnt évszázadok alatt a vér a pucánkból...???  HOVÁ...???

Ezer és egy törvényes mód lenne rákényszeríteni a kormányt a lemondásra. Erőt sugárzó, óriási létszámú tüntetések, komoly forgalomlassítások, összeszervezett sztrájkok, blokádok. A polgári engedetlenség ezer formája. Ott vannak a taxisok, csak meg kellene kérdezni tőlük, hogyan is csinálták. De ezt az ellenzék képtelen megcsinálni, összefogni. A civilek meg egymást ütik ellenzékben, Orbán malmára hajtva a vizet. De fel kellene ébredni, tenni már valamit és nem a kibaszott sült galambra várni. A sült galamb nem repül a szánkba, ugyanis döglött. Már nem tud repülni.

Fel kellene kelni a székből, és azoknak is kimenni tüntetni, akik eddig kényelmesen tespedtek a fotelba. Mind, akiknek lassan nincs mit enni, akiknek ellehetetlenítették a helyzetét, akinek elvették a nyugdíját, akiktől elvették a munkáját, az életét, a jövőjét, a gyerekei-unokái jövőjét. Százezren voltunk az Operánál, de hol a picsába van a többi millió, aki ilyen helyzetben van...???  Hol ???

Meg kellene érteni ennek az országnak, hogy 2014-ben valószínűtlen, hogy bárki legyőzze a Fideszt. A választási törvény szinte lehetetlenné teszi más győzelmét.

Ezt MOST kell. Össze kell fogni az ellenzéknek, a civil mozgalmaknak, mindenkinek. Mert ha lehúznak minket a klotyón, akkor már nagyon nehezen fogunk kimászni onnan. A padlóról még fel lehet állni.........De a föld alól már nem.

Félre kellene tenni mindenféle vitát, balhét, ellenérzést, és egyetlen célra koncentrálni. Egyetlen célra, mely a Fidesz leváltása.

Össze kell fogni...Különben elpusztulunk. Belepusztul az ország.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

borbala2012. március 28. 13:22:44Válasz
Nagyon jol 'osszegyurt' petarda, mert tenyleg 'robbanasra' kesztet....Bar megertenek az emberek a "kovakove" valas fontossagat....nagyon igaz, nnagyon, keseruseggel telt, de elgondolkodtatoan BUZDITO is egy idoben az irasod....
Gratulalok!
orthodox2012. március 29. 13:09:15Válasz
Fentiek érdekében fel kellene hagyni a törvényes akciókkal.Félpályás útlezárás legyen egész pályás.Ahhoz engedélyt sem kell kérni.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum