Félázsiai despotizmus


Létrehozva: 2012. július 28. 10:10:53 | Megtekintve: 3789x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. július 28. 11:27:18 [Fery]


Szerző: Fery
Meg kell mondjam, nem vagyok a politikától kiakadós fajta. Igaz Eltolcsy már megihlette néhányszor a szarkazmusomat, de mindig megpróbáltam humorosan felfogni a dolgot. De azt mondják mindennek van határa.

Mikor belehallgattam, Orbán legújabb szösszenetébe a magyar nép genetikájáról, kicsit elborzadtam. Ez a félázsiai származék, enyhén szólva is érdekes, független attól, hogy még lehet is benne némi igazság, hiszen a honfoglalás óta, itt jó néhány nép élt és keveredett közép-európa földjén.
De azért egy miniszterelnöktől, így bele az arcunkba...Az kemény

"Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni Európában, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Európában, és reméljük, a jó isten megsegít minket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolni új politikai rendszereket, amit aztán be kelljen vezetni" - fogalmazott a magyar miniszterelnök a VOSZ elnökségi ülésén. A miniszterelnök azt is mondta, hogy a magyarok félázsiai származékok, és csak akkor tudnak összefogni, ha van egy vezér erő." Nyilatkozta Orbán Viktor.

Mindenesetre kétségem sincs afelől, hogy a vezérerő megfogalmazással kire célzott. Ha megnézzük ezt a nyilatkozatot, és az elmúlt két év politikai ténykedését akkor kirajzolódik előttünk, egy félelmetes kép.

Döbbenetes jövőt vetít elénk, a demokrácia felé menő nagyvilágban ez a kijelentés. Sajnos előre vetíti - Mint azt már Orbán nemegyszer nyilatkozta - hogy Magyarország egyetlen esélye a Fidesz. Ez viszont teljesen egyértelműen azt jelenti, hogy Orbán végleg véget akar vetni a Demokratikus berendezkedésnek és bevezetni a totalitárius rendszert, a félázsiai származékok egyetlen alternatívájaként, lásd Sztálin. Vagy netán a királyság intézményét fontolgatja, hogy koronás primadonnaként parádézva hajtsa rabigába a magyarok maradékát...??? Nem tudom, de valahogy nem is igazán vagyok kíváncsi rá.

Első blikkre, ez a nyilatkozat egyértelműen mutatja, hogy az elmúlt időszak eseményeinek, mi is volt valójában a vezérfonala. Az persze a gusztustalanság netovábbja, ha egy miniszterelnök ilyen szinten degradálja az ország népét, de a szándék a részéről teljesen logikus. Előremenekül egy szituációba, melynek végén kiállhat a világ elé mint diktátor, hogy én megmondtam előre, hogy ezekkel nem lehet másként boldogulni. Mindenesetre meg vagyok döbbenve, hogy erre a félázsiai dumára a Fidesz fanok nem hörrentek fel, hiszen jócskán beletartoznak ők is a degradált csoportba. De úgy látszik ezeknek tényleg fát lehet vágni a hátán...

Persze tegyük hozzá, hogy milyen álszent duma ez. Kigondolni új politikai rendszereket. Hiszen ha jobban belegondolunk, összesen kétféle politikai rendszer létezik. És már nem kell kigondolni egyiket sem. Régen ki van gondolva és a világ számos helyén, meg is van vagy volt valósítva. Az egyik a diktatúra, amelyben gyönyörűen benne foglaltatik a szocializmustól, a fasizmusig minden féle egyuralkodós politikai formáció, a másik pedig a pluralizmus, amely a demokráciára alapuló többpártrendszer. De mint tudjuk az elmúlt két esztendő történesei nem a demokrácia felé haladtak...Akkor mi is marad...???

Sajnálatos módon, az egyre terjedő zsidó és cigány gyűlölet az idegen ellenesség, és a más féle gondolkodás iránti ellenérzés, egyre nagyobb teret nyer és ez nemcsak a Jobbik hibája. Ugyanis másként ez nem menne, csak ha hallgatólagos támogatását élvezik a kormányzatnak azok, akik ezzel roppant mocskos és veszélyes politikával operálnak. Ugyanis ez vezet a társadalmi gyűlölködéshez, a polgárháborúhoz, az etnikai villongásokhoz. Ebből hosszútávon, nem lehet jól kijönni.

Viszont döbbenetesen jó indok, egy rendkívüli állapot bevezetéséhez, és egy diktatórikus rendszer felállításához. Megmagyarázhatja a világ előtt, hogy erre szükség volt hiszen az ország tele van félázsiai bunkókkal, akiket csak ilyen módon lehet féken tartani és kormányozni. És a világ nem fog beleugatni, hiszen ez már az ország belügyének számít.

És Orbán mindenképpen hosszútávra számít. A választási rendszer Fideszre szabásával, a határon túli magyarok szavazatival, az új választási körzetek kialakításával, és a majd egy évtizedre bebetonozott Fidesz szimpatizánsokkal, mind mind a Fidesz hosszútávú egyeduralkodását készítik elő. Sőt tovább megyek, rettenetesen gusztustalannak tartom a szavazati regisztrációt annak fényében, hogy már most folyamatosan hallom és olvasom, hogy ellenzéki gondolkodású embereket fenyegetnek munkahelyi eltávolítással, polgárőröket figyelmeztetnek, hogy az ellenzéki politizálás veszélyes számukra. Akkor mire is lesz jó ez a választási regisztráció egy kormánynak...???

Ott lesz előttük feketén fehéren, hogy kiket kell megvenni, megfenyegetni, lehetetlenné tenni ahhoz, hogy győzelem biztosítva legyen. Egy az egyben listát kap a kezébe arról, akik szavazni akarnak. Elhiszem, hogy erre más országokban is van példa, de én akkor sem tartom ezt demokratikus módszernek. Merthogy egy demokráciában szerintem ahhoz sincs köze senkinek, hogy kire szavaztam, úgy ahhoz sem, hogy akarok-e szavazni vagy sem. Pláne nem előre....

Aztán ugyan erre az útra visz egy Fidesz alapító kinevezése köztársasági elnöknek, hiszen a jelenlegi törvény szerint, joga van a vesztes pártot is felkérni kormányalakításra. És ez az út vége...
Az ellenzéknek úgy kellene választást nyerni, hogy közben folyamatosan odébb viszik a célvonalát. Így nem lehet nyerni.

Egyetlen esélye van az ellenzéknek, de az is csak akkor ha Orbánék betartják a demokratikus választás szabályait. Amiben én nem igazán hiszek...
Ha annyira sikerül megverni a Fideszt, hogy kormányzásra képtelen létszámmal jusson be a parlamentbe. Ellenkező esetben Ádernél a labda. És nem a másik csapatnak fog passzolni...

Szóval mondjon bárki, bármit, jelenleg szerintem annyi esélyünk van a választási győzelemre, mint a disznónak a kolbásztöltőből, élve visszajutni az ólba...

-

Kép : Magas Labda Blog



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

MarikaFeherne2012. július 28. 10:43:08Válasz
Egyszer már céloztam a szükségállapotra való ácsingózására. Mert ugy-e akkor szabad a gazda a z MNB buxájába is, és ez lenne a legörvendetesebb a "vezénylő tábornoknak".
Fery, jól elkaptad a marh-sz@rvát, rátapintottál. Köszi.
hobagoly.kovacs5@gmail.com2012. július 28. 12:49:40Válasz
Igen, igazad van Feri! Mindennel az a célja ennek a patkánynak, hogy évtizedekre meghatározza a saját és a mi jövőnket! Ha nem hajlunk, hát törni fog bennünket! Ezt a mocskot másként nem lehet eltávolítani innét, csak úgy, ha a nép összefog, hogy többségben legyen és elzavarja a fenébe "félázsiába! És kikérem magam és nagyon sokunk nevében ezt a hangot! Egy őrült elmével rendelkező menjen az őrültek házába és kezeltesse magát! Neki hosszú időre van szüksége! És a külső szavazóknak meg üzenem, hogy majd a saját hazájukban határozzák meg, hogy NEKIK mire, kire van szükségük, de NEKEM, aki itt élek, vegetálok ezek miatt a sz@rjankók miatt, ne szabják meg ezt! Minden szavaddal egyetértek és köszönöm!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum