Kis lépés ez egy embernek


Létrehozva: 2016. július 20. 12:39:13 | Megtekintve: 1337x | Kategória: Mindenféle


Szerző: Fery
Megértünk ismét egy történelmi napot. Hosszú technikai előkészítések után ma 47 éve, 1969 Július 20.-án az ember - a történelem során először, - egy másik égitestre lépett.
Neil Armstrong és Edwin "Buzz" Aldrin megtette az első lépését az emberiségnek, a csillagok meghódítása felé. Armstrong ki is mondta, azt az ominózus történelmi mondatot, mielőtt a Holdra lépett volna.

" Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. " És akkor valóban az volt.

Amit sajnálok, hogy ez a hatalmas felfedezés, nem igazán kapta meg a helyét az emberiség történelmében. Ünnepelünk millió politikai és egyéb ünnepet, a függetlenségtől a felszabadulásig, a húsvéttól a karácsonyig.

De politikai fordulat már annyi volt a világon, mint égen a csillag. ( Na jó, annyi azért nem )
Az egyéb ünnepeink, saját magunk elhatározta ünnepek, különösebb tettek nem előzték meg, inkább csak azért ünnepeljük, mert kényelmes, kellemes, lehet jókat mulatni.

De soha, ezelőtt ember még nem tett olyat, hogy a szülőbolygót elhagyva, egy másik égitestre tette volna a lábát. Soha. Ráadásul olyan barátságtalan, emberi élet ellenes környezetbe, ahol komoly kihívást jelentett az ember által túlélhető körülmények megteremtése. De sikerült.

Ez a példátlan felfedezés, messze túlszárnyalja a világ bármely felfedezőjének teljesítményét, még olyanokét is mint Kolombus, Vasco de Gama, vagy Amerigo Vespucci. Messze túlszárnyalta, távolságban is, veszélyességében is.

Teljesen ismeretlen körülmények között végeztek, fantasztikus munkát. És ma az emberiség, igen visszafogott lendülettel ünnepli a HOLD napját, emlékezve Neil Armstrong és Edwin "Buzz" Aldrin utazására, Holdra szállására.

Talán egyszer, ha már az ember tényleg kijut a csillagok közé, és nem bokáig gázol az űr óceánjában, hanem eljön az úszás ideje, mikor elérjük, hogy más csillagrendszereket keresünk fel, akkor talán helyére kerül ez is, talán méltó ünneplésben lesz része azon úttörőknek, kik először taposták a Hold porát...

Ma van a Hold napja, hogy emlékezzünk eme bátor cselekedetre, mellyel Armstrong és Aldrin beírták magukat a világ történelem és dicsőség könyvébe.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum