Az esélytelenség oszladozó homálya


Létrehozva: 2014. március 20. 23:14:15 | Megtekintve: 1764x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. március 21. 07:07:46 []


Szerző: Fery
Általában szókimondó ember hírében állok. Sokszor le is hurrogtak érte, mert én kimondom azt is, mikor az ellenzék tett olyat ami nekem nem tetszett, vagy nem ütötte meg az általam igazságosnak felállított mércét. Mert nem vagyok bálványimádó, nem nézem a politikusok tevékenységét sem, - sőt senkiét sem - azon rózsaszínű szemüvegen át, amely akkor szépnek láttat mindent, mikor nem az.

Az, amit az elmúlt négy évben, az Orbán kormány művelt az országgal, arra meg aztán végképp nincs sem rózsaszín, sem hupilila szemüveg, mert azt szépnek látni......Képtelenség.

Tudom, leírtam többször is, hogy az ellenzéket nem tartom elég erősnek ahhoz, hogy Orbán kormányával megküzdve, győzelemmel távozzon a csatamezőről. Benne volt ebben az érzésben részemről, az elmúlt időszak huzavonája, az összefogás nehézségei körüli mizéria. A miniszerelnök jelölti pozícióharc körüli, időnkét burleszkbe illő szösszenetei....

Őszintén megmondom, le is szedtem az ellenzékről is jó néhányszor a kereszt vizet...De én már csak ilyen vagyok.

Elég régen tanulmányoztam Orbán választási rendszerét, amelynek sajnálatosan gusztustalanul összeállított sorai régen meggyőztek arról, hogy csak együtt lehet Viktort legyőzni, külön-külön, bárki és mindenki bukásra van ítélve. Meglepett, hogy az ellenzék erre, elég későn jött rá, nagyjából akkor, mikor én már nem hittem bennem hogy félre tudják tenni az egymás iránti, de főleg az Mszp, a Gyurcsány iránti utálatát, amely persze valahol érthető is, hiszen kiválása az Mszp soraiból, azért kavart egy kis vihart...

Voltak néhányan akik azért kimaradtak az összefogásból, pontos információm nincs, hogy ki nem akart közösködni, de már mindegy is, csak ne hiányozzanak azok a szavazatok, amit ők esetleg elvisznek az összefogás elől.

De megcsinálták. És lássuk be, komoly fegyvertény azon csatározások után, amely végigkísérte a folyamatot. Magam részéről örülök neki, mert kiléptünk az esélytelenségből. Valamennyire még mindig szkeptikus vagyok, de halványan kezd az optimizmus feltámadni....
Több oka is van. Dolgozik végre az ellenzék, megvan az az egyetértés amelyre szükség van.

De látok még valamit, vagyis nem látok..... Nem látom azt a hatalmas tömeget, amelyet a Fidesz álmaiban lát és ébren kommunikál az ország felé. Nem láttam tömegeket a Fideszes standok környékén, nem láttam 100 ezres tömeget Orbán Viktor Márciusi beszédén sem. Kopik az imázs. Méghozzá szerintem kőkeményen.

Észrevették az emberek az ürülő pénztárcát, észrevették a huszon-harminc új adót, észrevették a rezsicsökkentés okozta áremelkedést, a stadionok feleslegességét és az éhező gyerekek könnyeit sem homályosítja el, az Orbán Viktor iránti hurrááoptimizmus és a bálvány imádat.
Tavaly, az Orbán beszéden, még jóval többen voltak. Sokkal nagyobb volt a tömeg, bár akkor is pengették a bértapsolókat és áldoztak egy halom közpénzt a politikai turizmus oltárán. Persze ez idén is megvolt, de a tavalyihoz képest csak lézengés volt a téren, és bizony idén nem tudott Viktor tömegeket biztosítani a rezsicsökkentés előnyeiről és Magyarország Gyorsnaszádja sem talált megértő tömegre, csak szerény kisebb hallgatóságra.

És részben ez is oka feléledő optimizmusomnak. Ha mindez tavaly történik, idénre Viktor, megveri saját magát a választásokon...Nem mondom, hogy nem maradtak hívei, de Pécsett, egy szál székre felállva szónokolt, Pécs lakossága néhány ezrelékének. Ez bizony nem egy mindent elsöprő tömeg.

Tetszik, hogy járja az országot az ellenzék, arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány elővette szónoki képességeinek legjavát, amire bizony szükség is van mostanában. Mert messze Ő az, aki beszélni képes tömegekhez, aki képes tömegeket az összefogás oldalára állítani.

Nagyon jó ötlet volt, Mesterházynak, kihívni Orbánt a TV vitára. Persze mindenki tudta, hogy azok után, hogy Gyurcsány néhány éve felmosórongynak használta egy hasonló vitában, nem fog kiállni. Attól hogy egy nyúl elé odatesszük az oroszlán kajáját, még nem lesz ragadozó.
Orbán Viktor hozta is a papírformát, természetesen visszautasította a vitát, az egész ország elé tárva gyávaságát, ráadásul eléggé bénán összefabrikált indokkal.

Szóval ahogy én látom, az a bizonyos kőszikla imázs, amelyet Viktor még a tavalyi Okt.23.-i beszédén, elég komoly tömeg előtt hirdetett, erősen repedezni látszik. Ráadásként, egyre érdekesebbek a Fidesz kontra ellenzék rajongók, FaceBook-on történő " zsurnalisztikai " pengeváltásai...
Orbán Viktor oldalán egyre többen próbálják meg bizonygatni, hogy meztelen a király, és egyre kevesebb visszavágás jön rá a hívektől. Tele van ellenzéki véleménnyel, és a legtöbbször csak a fröcskölődés jön ahelyett, hogy megpróbálnák logikusan vitatni a tényeket...Mert bizony a tények, makacs dolgok.

Szóval, most már kezdem úgy látni, hogy az ellenzék, kilépett az esélytelenség homályából.
Orbán Viktor legyőzhető. Persze nem lesz egyszerű.
A választási törvény sajnos az a kategória, hogy az ellenzéknek hátrakötött kézzel és lábbal kellene világcsúcsot úszni, úgy hogy közben valaki állandóan arrébb viszi a célvonalat...

De meg lehet csinálni, mert összefogtak, mert van egyetértés. Persze nem lesz könnyű, sőt. Nagyon nehéz lehet, nagyon nehéz is lesz.
De egyet nem szabad elfelejteni, hogy egy nagyon erős harcossal is erősödött az ellenzék, az utóbbi időben.

Orbán Viktorral. Annyi hülyeséget csinált az elmúlt években, hogy már az ellenzék sorait erősíti, elforduló híveinek tömegével...

Kulcsszavak: Választás, Ünnepek


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. március 21. 19:04:24Válasz
Na Ferykém, örömmel olvastalak! Végre egy kis optimizmus, ami ugyan ennyire nincsen meg bennem, de azért van valamennyi!
Főleg, ha a környezetemben élő fanokat hallgatom!!! Mert ők is éppen annyira elégedetlenek már vele, mint én!
Csak egy dolog aggaszt engem, nagyon! Amennyivel csökken errefelé a király népszerűsége, annyival növekszik majdnem a Jobbiké!
Hát ez ellen kéne még erősebb, még jobb kommunikációval tenni az ellenzéknek!
Abban meg teljesen egyetértünk, hogy a terhek, illetve a kampány nehezét megint Gyurcsány Ferenc viszi a vállán! De nagyon fejlődnek a többiek is!!!
Hatalmas kár volt nem előbb megkötni ezeket a szövetségeket!!
És én most csak azért fohászkodom, hogy sikerüljön a választásokon megverni ezt a rablóbandát! És teljes elszámoltatást utána!! Na, akkor nagyon elégedett leszek!!
Főleg, ha a lopott vagyon visszakerül az államkasszába! :D
marika.ani@gmail.com2014. szeptember 16. 16:45:22Válasz
Jó lett volna. ha nem most olvasom, hanem akkor. Meggyőzött volna az az egy mondatod, hogy " A választási törvény sajnos az a kategória..." Most is az a kategória...így... már nem veszem be a ...
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum