Kezdődik


Létrehozva: 2020. május 14. 09:07:21 | Megtekintve: 1126x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2020. május 14. 17:44:52 []


Szerző: Fery
Ismét érdekes napra ébredtünk. Elvittek a rendőrök embereket, Facebook posztok okán, rémhírterjesztés vádjával.

Kicsit elképedtem, bár néhány éve már megírtam, hogy a diktatúrák egy idő után elkezdenek ilyen eszközökhöz nyúlni.
A vicces benne az, hogy azokat a rendőröket használja a politikai hatalom a társadalom megfélemlítésére, akik a társadalom szolgálatára esküdtek föl, akiknek amúgy a társadalmat kellene szolgálni és nem azt az elnyomó hatalmat, akiknek már egy lefüggönyözött fekete autóra sem telik. Mert ha már ÁVO, akkor meg kéne adni a módját is, hiszen a szelleme ott lebeg a hatalom körül.

Kezdődött azzal, hogy teljes felhatalmazást kért a kormány a parlamenttől és kapott, a vírus elleni védekezésre. Ez még eddig nem is volna egy sarkalatos pont egy demokráciában, bár tegyük hozzá, hogy Európa többi országában azért beleszólhat a parlament abba, hogy mégis hogyan küzdjön az ország a vírus ellen. De ennek az országnak, pont annyi köze van a demokráciához, mint lónak a hátúszáshoz.

Aztán jöttek az Operatív Szörnyek, a maguk rettenetes ötleteivel.

9-12-ig csak a 65 év felettiek mehetnek a boltokba. Ezzel az intézkedéssel - igen jó eséllyel - összeterelik a boltokba a legveszélyeztetebb réteget, akik vidáman fertőzik egymást. No, az idős otthonokban szinte rögtön kitört a betegség, több idős otthon is elfertőződött.

Aztán jött az hogy lezárjuk a vidék elől Pest megyét és Budapestet. Aminek megint nem volt értelme, mert Pest megye után Fejér megye volt a legfertőzöttebb, onnan viszont mindenki arra ment, amerre akart. Okos.
Katonák veszik át a stratégiailag fontos és jól prosperáló cégeknél a hatalmat, leváltják az igazgatótanácsot és az állam rekvirálja a céget...
Automata fegyveres katonák grasszálnak közterületeken. Megnézem az a mesterlövészt aki eltalálja a vírust gépfegyverrel. Leveszem előtte kalapom, hacsak ezen írásomért nem verik le rólam...

Erre még is mi szükség lenne, ha a vírus ellen védekezünk ? No, és a Balaton part felvásárlása is a vírus elleni védekezést szolgálja ?
Vízbe akarják fojtani a bacikat ?
Arról nem is beszélve, hogy teljesen feleslegesen, ágyfelszabadítás okán, tízezreket küldtek haza a kórházakból, akiknek otthoni ápolása, szakértelem és felszerelés hiányában nem megoldható. Haza küldték őket, ellátás nélkül, meghalni...

De menjünk tovább...

Szétröhögtem az agyam, a legújabb agyrémen, miszerint a gyerekek ne használják a " nyunyókát "

Persze ezt talán azzal kellett volna kezdeni, hogy mi a búbánatos plundrás radai rosseb az a bizonyos " nyunyóka "....Mert egyenlőre fogalmam sincs, még csak nem is hallottam ezt a kifejezést, sőt a Facebookon is ezt kérdezgeti mindenki....
Hozzátették azt a gyönyörűséget, hogy hogy a gyerekek játszanak érintés nélküli fogócskát. Húúú, bassszus. Hát igen a XXI. századi fogócskához nem értek, de mintha tornaórán anno azt tanultuk volna, hogy fogócska lényege, hogy megfogom a másikat és onnantól ő lesz a fogó...

De hagyjuk pihenni az Operatív Szörnyeket, mert jó eséllyel elfáradhattak rendesen ennyi baromság kitalálása okán. Van még persze bőséggel.

Nézzük a vírus elleni intézkedéseket hazánkban. Panaszkodnak a kórházak, hogy nincs elég védőfelszerelés. Ennek orvoslására rögtön elveszik a nyilatkozás jogát kórház igazgatóktól, majd néhányat mindjárt menesztenek is. Gondolom ettől úgy megijed a vírus, hogy mindjárt elviharzik az országból. Hát persze, hatékonyság mindenek felett...

Persze Macedóniának mennek a védőfelszerelések, sőt a világ egyik leggazdagabb államába, az aranytól, drágakövektől hemzsegő Vatikánba is mi küldünk védőfelszerelést, közben a mi seggünk is kilóg a maszkok alól.
Gondolom valamilyen áttételes módon ez is a hazai vírus elleni védekezést szolgálja, mint az, hogy pont most amikor az egészségügyet kellene rendbe tenni, akkor vasutat építünk Kínának, ami úgy 2000 év alatt meg is fog térülni.
Na, meg templomoknak toljuk a milliókat, hiszen az ember miniszter szerint a Tízparancsolat gyógyít, pláne ha gazdagabbak lesznek a papok. Aranyban, ezüstben, hatékonyabban lehet imádkozni.

Nos, de térjünk vissza egy pillanatra az alapkérdéshez, miszerint hurcolja el a rendőrség az embereket, rémhírterjesztés okán.
Holott csak bírálták a kormányt, elbaltázott intézkedéseik okán. Amin nem is csodálkozom egy pillanatra sem, hiszen a fentebb leírtak tények, lehozták a napilapok, ezer helyen lehet olvasni róluk.
Csak ha az ember ezeket történeteket összerakja, akkor ebből az egészből nem vírus elleni védekezés jön ki, hanem a hatalom és pénz mánia.
Semmi köze a vírus elleni védekezéshez.

Kíváncsi leszek, hogy hány embert akarnak még megfélemlíteni rémhírterjesztés okán, aki leírja, hogy ez a kormány nem a vírus ellen védi az országot, hanem csak politikai tőkét óhajt kovácsolni a vírus elleni védekezés égisze alatt, korlátlan, végtelen felhatalmazással...

Azért azt az apróságot hozzátenném, ha netán engem is megvádolnak rémhír terjesztéssel, ebben ez írásban egyetlen rémhír sem szerepel, nem is akarom ijesztgetni az embereket.
Csak a fentebb leírtak fényében kíváncsi lennék arra, hogy honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy azt mondják, hogy mindezt a vírus elleni védekezés jegyében teszik...Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum