Összeröffenés


Létrehozva: 2016. november 18. 11:22:51 | Megtekintve: 1054x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. november 18. 11:45:42 []


Szerző: Fery
Tudom, nem leszek népszerű a véleményemmel. Persze ez elég sokszor előfordul, hiszem általában megpróbálom az emocionális döntések helyett a logika útját választani.
Nem mondom, hogy örülök neki, de legtöbbször bejön.
Most éppen az összefogás nevű színházzal vannak problémáim.
Picard kapitány mondá vala, Shakespeare után szabadon, hogy színház az egész Galaxis. És ez, úgy igaz ahogy van.

Politikai nagyjaink az ellenzéki oldalon, megint az összefogás nevű vircsaftot emlegetik, gyakorolják. Most nem mennék bele abba, ahogy egyáltalán kezdődött. Mert a társulat fele azonnal kiesett, én meg elhűlve néztem, hogy egyáltalán mit akarnak.

De ez egy dolog ez legfeljebb nem tetszik.

De arra lennék kíváncsi, hogy mégis hogyan működhetne. Ugyanis a Fidesz szavazói, nagyjából egy biztos bázis. Azok mind el fognak szépen menni, leadják a szavazatukat.
De az ellenzéknek alig vannak szavazói, ez már 2014-ben is tisztán látszott. Mintegy három és fél millió ember maradt otthon, nagyjából. Az elmúlt években, a töketlen és tehetetlen ellenzék, ezeket az embereket képtelen volt megszólítani. Semmi nem presszionálja őket, hogy ezúttal ne maradjanak otthon.
Amit az elmúlt években az ellenzéki pártok műveltek, azzal nemigen szereztek plusz szavazókat. Szépen ott ülnek a bársonyszékekben, elvannak mint a befőtt és remekül igazolják a kormány azon tézisét, hogy demokrácia van, ott az ellenzék a parlamentben. De pont annyit ér ez az ellenzék, mint a három hetes vízi hullának a defibrilátor. Ugyanis azonkívül, hogy ott ülnek, képtelenek elérni bármit.
Ez egyetlen szavazót sem fog meggyőzni arról, hogy bármi is változhat ha elmegy szavazni. És nem csak a múltkor távol maradókról beszélek, mert tömegek csalódtak már akkor, mikor 2014 után, ez az ellenzék felesküdött az Orbán kormány alaptörvényére. És múltak az évek, az ellenzék továbbra is töketlenkedett, egymást próbálták kinyírni, egész egyszerűen nem tudták hol az ellen. Vagy csak nem akarták tudni.
És egyszer csak megint kipattant az összefogás eszménye. És ismét a 2014-e választás előestéinél tartunk. Veled ezért nem fogunk össze, veled amazért, a harmadik meg sem jelenik, én meg röhögök.
Egyrészt mintha pontosan tudnák, hogy nem fog működni. Mert pontosan tudják. Az a három és fél millió távol maradó szavazó ezúttal sem tesz majd másképp.
De el kell játszani az összefogás nevű drámát, különben még az is megeshet, hogy kiesnek a parlamentből. És a cél ismét csak ez, mint 2014-ben, hogy legalább pár zsíros állás meglegyen. Mert többet egész egyszerűen képtelenek elérni.

Több oldalról is totál logikus a dolog. Az egyik rész a Fidesz-féle választási törvény, amely egészen addig legyőzhetetlenné teszi a Fideszt, amíg nem fog össze az ország, a nép és a pártok.
De a nép csak akkor megy el rájuk szavazni, ha lát alternatívát. Egyébként szépen elül a hátsóján. Hiába akarnak a pártok összefogni, ezt a viccet eljátszották már 2014-ben. Utána meg szidták az embereket, hogy nem mentek el szavazni. De mivel semmiféle alternatívát nem kínáltak az embereknek a saját bársonyszékükön kívül, szépen otthon maradtak.

A bizalmat ki kell érdemelni, a szavazattal együtt. Ha van alternatíva és van bizalom, lesz szavazat, emberek elmennek szavazni és lehet győzelem.
Hiába utálják a Fideszt tömegek, ha nem látnak esélyt a változásra, mert nem nyújt az ellenzék reményt, bizalmat...

De kérdezném, jelenleg milyen alternatívát kínál ez az ellenzék nekem, a szavazatomért. Ahogy John barátom írta :

" Közelítsük meg másképpen! Nektek kell a szavazatom. Nekem meg remény kell egy demokratikus jogállamban. Ez mezei cserekereskedelem. Követelhetitek a szavazatomat, ócsárolhattok, birkázhattok engem, de a szavazatomat csak a reményért adom oda. Ha kell a szavazatom, dolgozzatok meg érte és ne követeljétek. És még valami. A reményt egy demokratikus jogállamban nekem kell éreznem és elhinnem. Az nem megy parancsra, nem megy akarnok módon. Tudom, sz@r dolog, ha a szavazat tulajdonosa képes gondolkodni, és nem veszi be az ámítást, de ez van. Ha kell, ami az enyém, akkor adjatok érte valamit. Nem azt, amit ti akartok, hanem azt, ami nekem kell! "

Kénytelen vagyok totál igazat adni Neki. Igen korrekt megfogalmazás...

Jelenleg ott tartunk, hogy az ellenzék megpróbálja kikövetelni a szavazatot az emberekből.
Ez nem fog működni. Le kell tenni valamiféle alternatívát, olyat amire azt mondják az emberek, hogy ezért már érdemes elmenni szavazni.
Ez a jelenlegi összeröffenés színházasdi csak arra jó, hogy még több emberben ültessék el a kétséget...
2018 sajnos, ugyanúgy nem lesz a fordulat éve mint 2014. Mert ez így, ebben a formában, egész egyszerűen működés képtelen. Ezt valahogy másként kellene, kellett volna megpróbálni, már az elmúlt években.
Mert vagy nem lesz összefogás, vagy ha meg mégis lesz, akkor totál logikus, hogy nem működhet. Mert ahhoz ennek az összefogásnak pont három és fél millió szavazót kellene az urnához csalogatni.

Erre viszont pont annyi esély van, mint arra, hogy egy oroszlán megelégszik vacsorára egy pácolt naranccsal, olajos ecetes mártásban...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2016. november 18. 12:50:01Válasz
Feri, ezeknek elmondhatsz akármit, süketek, vakok, nem olvasnak sem itt a facén, sem máshol, csak úgy nagyon el vannak magukban, semmit sem téve!
Akkor tőlem miért is várnak el olyat, hogy tegyek??? Az ő székükért? Ott ülnek, hallgatnak mint a sír, holott már rég forrongani kéne az országnak ennyi rablás, tolvajlás, nyomorgatás miatt! És ezek meg nem szólnak!
Na, akkor majd én is hallgatok, ha szavazni hívnak!
Nagyon igaza van John barátodnak, egyetértek vele!
Na, meg sokszor magunkat is megkérdezem, hogy mi a francért ülünk a seggünkön, miért nem zavarjuk el ezeket a jó büdös francba?? Meddig lehet ezt még bírni, eltűrni???
Tudom, hogy nagyon sok az agymosott, főleg a korosztályomban, de itt a környezetemben már sokaknak nyílik a szeme, mert látja a gyerekein, hogy milyen is az életük!
Hát ébresztő, emberek!!!!!!!!!!!!
Tsims022016. november 18. 17:29:22Válasz
Feri! Nagyjából és többnyire egy a véleményünk. Most hertelen nem is tudnék mondani olyant ami a "nagyjából többnyire" -izéből kiesik. Nem tudom ki a "picike" nick nevű aki hozzád szólt, de vele is egyetértek.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum