A hülyeség lélektana


Létrehozva: 2016. június 26. 20:28:01 | Megtekintve: 875x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2016. június 26. 21:37:35 []


Szerző: Fery
Néha azt hiszem, már nem lephet meg semmi. Aztán persze tévedek. Jönnek a meglepő dolgok, dögivel.

Gyurcsány Ferenc oldalán, megjelent a következő szösszenet.:

"Aki magyarként nem a magyaroknak szurkol, az hülye."

No, emésztettem egy darabig a szöveget. Jó darabig. Oké, hülyéztek már le számtalanszor, általában fel sem veszem.
De most valahogy megszólalt a kisördög.

Hogy is lehet ezt értelmezni. Magam részéről magyar vagyok. Ez benne van a személyi igazolványomban, tehát elméletileg biztos. Eddig stimmel. De nem szurkolok a magyar válogatottnak, több okból kifolyólag sem.

Egyrészt azért, mert utálom a focit nem is nézem. És azért sem, mert nehogy már egy sport határozza meg azt, hogy hogyan viszonyulok a hazámhoz. Egy haza lehet fontos a számomra, de egy sport a sok közül, nem az.
No, meg azért sem mert szerintem az a teljesítmény amit eleddig mutattak, korántsem áll szinkronban csillagászati méretű támogatásukkal, amit bizony az adófizetők pengetnek ki.
Azok az adófizetők is, akik utálják a focit és akik most simán le lettek hülyézve. De ez, mint írtam, ez tán nem is lenne számomra akkora probléma.
Csak hát borzasztó ocsmánynak tartom egy demokrata szájából és tollából azt a megjegyzést, melyben lehülyézi azt, aki magyarként nem a magyaroknak drukkol.
Nem elég nekünk bőven Orbán, hogy megmondja mit tegyünk és mit gondoljunk ? De, még sok is.

Milyen alapon kellene nekem a magyaroknak szurkolni, egy demokráciában, egy sokszínű Európában...???

A hazafiság azt jelentené hogy egy sport, ami egy a sok közül, meghatározhatná, hogy mit érzek a hazámmal kapcsolatban ?
Egy sport, amit még csak nem is szeretek ?
Attól leszek hazafi, hogy nézek húsz embert aki kerget egy labdát a pályán, aztán ha végre nagy nehezen utoléri, akkor elrúgja újra, én meg közben üvöltök hogy : HAJRÁ ? Ettől fog felvirágozni nemzetem ?
Mesélje már el nekem valaki, hogy ennek mi köze van a hazafisághoz ? Van egy hazám, de hazaáruló vagyok, ha egy sportot másképp látok ?
Európa polgára akarok lenni, szabadon szeretném élni az életemet és szabadon szeretném eldönteni, hogy kinek szurkolok, vagy hogy egyáltalán hajlandó vagyok szurkolni.

"Aki magyarként nem a magyaroknak szurkol, az hülye."

Egy demokratikus párt vezetőjétől, erre nem számítottam, mert ennek pont annyi köze van a demokráciához, mint lónak a hátúszáshoz.
Másrészt erről a témáról leírtam már a véleményem, hogy semmi másra nem jó, minthogy ismét összeugrasszanak egy társadalmat. Oszd meg és uralkodj, teszi Orbán jó ideje...

Most, ezzel az alantas megjegyzésével, beszállt a megosztásba Gyurcsány Ferenc is. Pedig nem is uralkodik.

Tenném hozzá, hogy a FaceBook oldalán meg is válaszoltam erre a szösszenetre.:

" Aki meg ilyet leír, az egy nacionalista suttyó...
Miért kötelező nekem a magyaroknak szurkolni ? Lehet hogy nekem mondjuk a Manchester a kedvencem. Vagy a Brazil válogatott.... (Mellékesen ezek még tudnak is focizni)
Ki ne találja nekem bárki, hogy a hazafiasság azt jelenti, hogy szurkolok-e a magyaroknak vagy sem....
Ez egy sport, semmi több. Engedtessék meg nekem egy demokráciában, a sokszínű Európában, hogy annak szurkoljak akinek akarok.
Mellékesen nem szurkolok egyiknek sem, mert utálom a focit. "

Ezen válaszom, néhány perc után el is tűnt természetesen, pedig csak annyira volt sértő, mint amennyire a lehülyézés volt részéről. Törölték a véleményem, mert hangot adtam jogos felháborodásomnak.
Ezért voltam kénytelen megemlíteni itt, mert úgy nézem arra felé, még él Cenzné meg az Ura.

Számomra a demokrácia alapköve a szabad vélemény nyilvánítás. Még akkor is, ha arra kell reagálnom, hogy lehülyéztek.
És aki abban meg akadályoz, és törli a véleményem, azt a magam részéről nem tartom demokratának, még akkor sem, ha történetesen Gyurcsány Ferencnek hívják az illetőt.

Kulcsszavak: Gyurcsány, Foci


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Nincs hozzászólás...

Legyél Te az első aki kinyilvánítod a véleményed!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum