Fényévekre az emberségtől


Létrehozva: 2015. február 23. 22:32:30 | Megtekintve: 1064x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2015. július 6. 11:03:23 []


Szerző: Fery
Pörgetem az agyam, nem értem, a manapság az országban zajló folyamatokat. Nem arra gondolok, hogy egyre rosszabb a helyzet, mert azon nincs mit törni a fejem.
Az embereket nem értem. Nézzünk körül a fejlettebb demokráciákban. Működnek. Nem csak a politikai oldalát nézem, hanem főleg a mentalitásbeli és a gazdasági oldalát.
Az emberek élnek, szó szerint. Élik az életüket, dolgoznak, eljárnak nyaralni, társaságba, a gyerekkel különböző szórakozó helyekre (Speciel a gyerekeknek teremtett élményparkokra gondolok, nem a kocsmára.... ) Nem kell már hónap közepén azon rettegni, hogy mit adok a gyereknek enni, és nem sír fel a gyerek, két dolgozó szülő mellett éjjel, hogy fáj a gyomra mert éhes...
Érdekes módon, a boltokban kedvesek az eladók, az utcán kedvesek egymáshoz az emberek, látni sok mosolygós arcot. Politikával szinte alig foglalkoznak, választják azt, aki szerintük még jobb életet hoz nekik, de nem ölik meg egymást, politikai hovatartozás okán. Nincs vérre menő háború abból, hogy neked melyik párt tetszik, nincs háború abból sem, hogy az elnöke szimpatikus avagy sem. Pedig ezek mind kapitalista demokráciák, az egykoron kizsákmányoló rendszernek hívott miliő élvezői.

Ismerik a színházat, a mozit, sőt meg is tudják fizetni (Akárcsak mi a gyűlölettel kimondott átkosban) Ismerik a nyaralás örömeit, emberi méltóság lengi be az életüket...

Virtuális utam végén hazaérek, és vár rám a döbbenet. Tegnap volt egy időközi választás. Nem nyert a Fidesz, bukott, nem is kicsit. Igaz kicsit meglepett a dolog, de sokkal jobban megleptek a reagálások. Veszprém városával kapcsolatban olyan döbbenetes reakciókat olvastam hogy egyszerűen választ sem találtam rájuk.
Hogy a Fidesz vonjon meg minden támogatást Veszprémtől, dögöljenek éhen az emberek akik az ellenfélre szavaztak. Őszintén ült ki a döbbenet az arcomra. Ez már a sötétség, az emberi butaság olyan mély bugyra, hogy el sem tudom mondani.

Fentebb írtam a demokráciákról. Működnek, milliók élnek emberi módon, prosperáló demokráciákban...

De mi...???

Miért nem jó nekünk a békés egymás mellett élés ? Miért nem jó nekünk, ha embertársaink gyűlölete helyett, akiket ráadásul a semmiért gyűlölünk, azzal foglalkoznánk, hogy egy békés működő demokráciát válasszunk, és éljük az életünket emberi méltóságban, emberként, egymást segítve ?
Miért kell nekünk olyan bálványokat imádni akik elveszik a jussunkat, akik elveszik az életünket, akik miatt évekig várhatunk egy műtétre, és aki miatt a saját gyerekeinket is saját kezünkkel kell elásnunk halála esetén, ha nincs elég pénzünk egy temetésre...???
Miért kell nekünk olyan diktatúrát választani, ahol egyetlen ember mondja meg, hogy mit csináljon az ország, ahol jobbágyként, éhbérért dolgoztatják a közmunkásokat, ahol a minimálbér kevesebb mint a létminimum ?

Miért kell nekünk azzal foglalkozni, hogy elvesztett választás után fellobban a gyűlölet és támogatás nélkül maradhat egy város, mint ahogy egyszer már Esztergommal megcsinálták ?

Miért jó nekünk, hogy havi 47 ezer Ft. közmunkabér mellet látni, hogy politikusok földbirtokok tulajdonosai lesznek néhány hónap leforgása alatt, hogy palotáik nőnek ki a földből, és senki nem tudhatja meg miből telt rá, milliókért utazgatnak, - persze nem a saját zsebükre, - milliárdosok lesznek néhány év alatt, és senki nem kérdezheti meg, hogy miért ?

Miért jó az nekünk, hogy veszélyes atomerőművet építenek, a megújuló energia termelő rendszerek helyett ?
Miért jó az nekünk, hogy a Nemzeti Bankunk úgy herdálja a nemzeti vagyont, mintha a sajátja lenne ?
Palotát nyaralót, klubot vesz, mi szem szájnak ingere....

Miért jó mindez nekünk, mikor az ország fele mélyszegény ?
Miért jó az nekünk, hogy éheznek a gyerekeink...???

Miért jó nekünk Orbán Viktor kormánya...???

Mert én úgy látom, hogy az állítólagos ellenzéknek és az emberek többségének, megfelel ez a gyűlölettel teli kis ország, ahol nap mint nap felüti fejét az idegengyűlölet, a rasszizmus, az antiszemitizmus és társai...
Tömegek érzik magukat remekül abban a miliőben, amit én már lassan képtelen vagyok elviselni, lassan képtelen vagyok végigolvasni, hogy emberek tömege, egyetlen ember imádata miatt egymás torkának essenek.

Mesélje már el valaki....MIÉRT JÓ EZ ENNEK A KIS ORSZÁGNAK...???

Miért nem lenne jó, egy működő demokrácia ?

Kulcsszavak: Demokrácia, Élet


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

marika.ani@gmail.com2015. február 24. 00:07:19Válasz
Örülök, hogy írtál. S hogy éppen ezeket a kérdéseket tetted fel. Szétszórom! A posztod főlé ezt idézem tőled. " Miért jó ez ennek a kis országnak? "
picike2015. február 24. 06:08:27Válasz
Már hiányoltalak Fery!
Nagyon jó lenne, ha az írásodat sokan olvasnák! Azok is, akik baloldalinak nevezik magukat és azok is, akik nem!
Sajnos ebben az országban akkorára növekedett a megosztottság, az egymás el nem ismerése, a más véleményen lévők gyűlölete, hogy megtehetik ezek a maffiózók azt, amit tesznek: módszeresen lerabolják ezt az országot, nyomorban él itt az emberek fele, És ha valakik összefognak, hogy tegyenek ez ellen és sikerül valami, akkor rátelepednek, hogy nélkülük ez nem ment volna!
Hát micsoda egy ország lettünk??
Megsértjük a barátainkat, mert egy tahó, hazug minielnökünk van, aki még legalább 30 évre próbálja eladósítani ezt az országot, hogy az ő és a család zsebe tele legyen, hát tényleg fényévek kellenek, hogy itt változni tudjon a helyzet!
Sikeres agymosást hajtottak végre és az ún. ellenzék meg közben egymást rágja, mint rozsda a vasat! És most meg egyre erősödik a gyűlölet egymás ellen, és nem a hatalom ellen, ami ebbe vitte az országot!
Fel kéne már ébredni emberek!!
eipl gabor2015. február 24. 09:21:25Válasz
kedves Fery addig amig ezt az országot a régi párttitkárok kisz titkárok munkás őrők titkosszolgálati főemberek és azoknak a leszármazottai irányitják addig ebben az országban nem lesz semmi változás....Sajnos a rendszer váltáskor a nép nem vette észre,kire bizza a jővőjét...szavazhatnak az emberek jobbra vagy balra teljesen mindegy...mindenhol a régi rendszer kiszolgálói ülnek...ebböl az ördögi körböl sajnos nem lehet kilépni....ma ebben az országban nincs egy hiteles ember akire lehetne támaszkodni...itt az emberséget csak a pánz mennyisége határozza meg...orákig tudnám még sorolni a bajok forrását de az emberek ugysem ismernék be ,hogy ők is tevékenyen részt vettek ennek a rendszernek a müködtetésében...
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum