Összefogtunk - 2014


Létrehozva: 2014. január 28. 22:46:05 | Megtekintve: 1006x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. január 28. 23:00:53 []


Szerző: Fery
Némi fenntartással kezdem el, eme írást. Megszületett a megszületendő, vajúdtak a hegyek. Hogy mit szültek, rövidesen kiderül. Legalábbis nagyon remélem.
Immár van összefogás sőt, mintha látnék is némi pozitívumot, hiszen Mesterházy szépen kiállt Gyurcsány mellett, lévén egy hajóban eveznek.

Örülök is a dolognak, támogatom is....Némi szarkazmussal egybeöntve.

Hiányérzetem támadt az elmúlt időszakban. Persze ez a vélemény erősen szubjektív vélemény, lévén a sajátom. Persze a hiányérzet tartalma meghozza az objektivitását.
Én elhiszem, hogy lassú víz partot mos. Ezt a Duna is eljátszotta Visegrádnál, többek között. Persze, azt az aprócska tényt azért ne hallgassuk el, hogy nem bő két hónapra datálták a meló időtartamát. Mintha egy kicsit bővebben lett volna a Duna annak idején az időnek.
Szóval azt hiszem ezen politika, idő hiányában nem kecsegtet óriási sikerrel. Két hónap. Két hónap egy komoly kampányra, annyira kevés, hogy komoly pesszimizmusra is adhat okot.

Persze senkit nem akarok lebeszélni sőt, pont ellenkezőleg.

Egyszerűen meg akarom érteni, hogy mi történik. A Fidesz, Orbán Viktorral az élen, sorban adja a magas labdákat. A paksi atomvillantás milliárdjai, már önmagában ki kellett volna verje a biztosítékot. De csend van. Szépen halkan egy kis tiltakozás, egy kis petíció, stb. De nincs ordítás, nincs rettentő felháborodás, hogy azt az országot, amit az ellenzék éppen átvenni készül, hirtelen a választás előtt, évtizedekre eladósítják.
Nem ordít az ellenzék, mint annak idején Viktor kampánya, mely felhasznált minden elejtett mondatot, kifigurázta majd felnagyította Gyurcsány öszödi beszédének, kontextusából kiragadott részleteit, a vizit díjat népszavazásra vitte, stb....Sorolhatnám.
Nem látok stratégiát, nem látok harci szellemet. Látom a Dunát, mely évmilliók alatt kinyalta magának a Visegrádi szorost...De az ellenzéknek már nincs annyi a választásokig még másodpercben sem, mint amennyi a Dunának volt években.

A magas labdák sorra elszállnak. Lecsendesedett az Apeh buli, felröppent a megszállás emlékmű tervezete, majd szépen elült. Atomhatalom lesz az ország, de nincs leütés. Nem tudjuk megszerezni a szervát. A Fidesznél a labda. Orbán szervál, és még egy reptér épül szülőföldjén, a stadion mellé, nehogy már kocsival menjen Viktor meccset nézni... Aztán a Holocaustról kiderül, hogy csak egy idegenrendészeti eljárás volt, nehogy már véletlenül Horthy érzékeny lelke megbántódjon, majd forogni kezdjen a sírjában.

De ez a labda is elszáll...Akárcsak a mutyik labdája, a szerencsejátéké, a rezsicsökkentésé, sőt a Fidesz azon bejelentése, hogy a választás után hoz meg fontos törvényeket, majdhogynem válasz nélkül marad. És még számolatlan magas labda szeli az eget. És a frissen alakult összefogás hagyja elszállni, hagyja parlagon a kihasználatlan lehetőségeket, és ordítás helyett, csendben tiltakozik, amelynek szerintem, pont akkora hatása van a közvéleményre, mint a háromhetes vízi hullára az újra élesztés.

Egyszerűen csak roppant kíváncsi lennék, hogy mivel akarja az ellenzék, magára hangolni a közemberek millióit, azokat a szavazópolgárokat, akiktől a győzelmet reméli....Mikor Viktor leütései sorra ülnek, üti az ászokat hegyekben, és az ellenzék.....Mintha csak labdát szedne.Pedig roppant kevés az idő...Nagyon kevés. Tenni kéne már valamit...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2014. január 29. 18:15:34Válasz
Bocs Fery, kicsit lemaradtam, de gyógyulok! Szóval ez a csodálatos ellenzéki összefogás!! Örültem én is, mikor végre!!!! összejött, bár én ezt hiányosnak látom, gondolom! Hogy miért hallgatnak, amikor ordítani kéne, nem tudom! Csak annyit, hogy nem tiszta nekem ez a nagy hallgatás! Stadion, kisvasút, repülőtér egy idióta gazember szája íze szerint!!! Szó nélkül lenyelve! A milliárdos csalások, a megszorítások sora, hiába óbégatják a rezsicsökkentést, a határon túlra átkamionozott milliárdok, itthon meg fél ország éhen döglik, a paksi bővítés. suba alatt, amivel 100 évig eladósodunk keletre!!!! Ez csak a jéghegy csúcsa! Hát fel vagyok háborodva, mert ezekről édes keveset hallani az ellenzék szájából! Nekünk meg sajnos, más választási lehetőségünk nincsen! Vagy ők, vagy akik vannak, hogy verné meg őket az Isten!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum