A Szent Edények ünnepe


Létrehozva: 2013. október 28. 18:25:22 | Megtekintve: 1323x | Kategória: Politika


Szerző: Fery
Vége lett a Szent Edények ünnepének. Tudjátok, az az, mikor csöbörből, vödörbe kerültünk. Összeverődött a nép a rakparton, bizakodva, hátha végre történik valami. Történt. Valami.
Hogy mi, azt igazán nem tudom kellőképpen minősíteni. Értékelni meg pláne nem. Elhangzottak szép beszédek, jó beszédek, rosszabb beszédek is. A nagyérdemű tapsolgatott, sétálgatott, sétálgatott, egy kis dombra lecsücsült volna, ha lett volna egy kis domb. Mármint meglepődésében csüccsent volna, mert olyan csavarok voltak eme szent napon ott a rakparton, hogy a csavargyárak sírva könyörögtek a receptért. Bajnai egy laza mozdulattal felmutatta tollát, amivel húzzuk majd az X-et. Na, azért ennél a pontnál nekem olyan érzésem volt, hogy éppen hülyének néznek. Én elhiszem, hogy egy politikai beszéd, egy szónoklat arra való, hogy maga mellé állítsa a nagyérdeműt, de valahogy engem ez nem fogott meg. Nem is volt túl nagy üdvrivalgás, gondolom az előző nap aláírt Mszp - E-2014 paktum, nemigen váltott ki az emberekből óriási meglepetést. Közben jöttek még fellépők, Kuncze, Fodor, stb....
Szépen elmondották mondókájukat, érintették az összefogás kérdését, amiért végül is a nagyérdemű kilátogatott eme szép indián nyári napon.
Aztán jött Gyurcsány. Na ekkor jött a meglepődés, mert életre kelt a tömeg. Megéljenezték. Beszédében hozta szokásos formáját, Gyurcsány jó szónok. Kőkeményen felemlegette az az összefogást, amit Mesterházyék ígérgettek hónapok óta. Fel is paprikázta a társulatot, nem kicsit. Nagyon.

Annyira, hogy mikor Mesterházy állt volna a porondra, elkezdte skandálni a tömeg azt, hogy " összefogást ". Annyira, hogy Mesterházy szóhoz sem jutott...Kicsit kapkodta a manus a levegőt, de azért nagy nehezen mintha magára talált volna, - mintha - de valahogy nem volt az igazi. Na mindegy szépen vége lett az ünnepnek, lebontották a karácsonyfát...Ja, bocs, az egy másik ünnep, itt valahogy annyira nem domborodott ki a szeretet...

Gondoltam, neki állok levonni a konzekvenciákat, mikor elkezdtek sorban jönni a meglepetések. Kapkodtam a bucimat, mert csak úgy záporoztak a szebbnél szebb szösszenetek, olyan ok mint gyerekkorom egyik kedvenc olvasmányában, viccecske a libatacskó...

Mesterházyék, nem sokkal eme remekbe szabott ünnepi műsor után, kiváló számítástechnikai ismeretekről tettek tanúbizonyságot. Legalább annyira, hogy néhány rendszergizda, sírt volna a meghatottságtól.

Elővezették, miszerint meghekkelték a DK-sok az ünnepet. Na itt azért - mivel számítástechnikával is foglalkozom - kicsit fennakadtak a szemeim. Egyrészt mert Hack-elni programokat, operációs rendszereket szoktak, vagy jobb híján, hekkelni esetleg a balatoni sütődékben a halacskát mikor megfürdetik a zsíradékban. Hogy egy ünnepet hogyan is tudtak meghekkelni, ez elkezdett érdekelni.

Na kiderült, hogy a Szerintük a DK-sok kezdték az összefogást kiabálni, ezzel belefojtva a szót Mesterházyba. Hmm...Valahogy nem egészen értem azt, ha valaki hónapok óta ígérgeti az összefogást, abba miért szorul bele a szó, ha számon kérik az ígéretét. Erre csak az az ötletem támadt, hogy talán nem is gondolta olyan komolyan azt az összefogósdit.

Egy biztos, Mesterházy helyzetfelismerése, politikai habitusa, nagyjából egyenlő a nullával. Ha felismerte volna az előtte szólók beszédében megbúvó lehetőséget, élete legnagyobb húzását valósíthatta volna meg.

Ott követelte a nép előtte az összefogást. El kellett volna tépni a papírkáját, amire - a ráadásul nem túl eredeti - beszédét rögtönözte valamelyik írástudó mamelukja, és felhívni a színpadra a többieket, és azt mondani, tárgyaljuk újra, fogjunk össze és váltsuk le Orbánt Viktort.

Ott abban a pillanatban az ölébe hullott volna az összefogás vezetése, a miniszterelnök jelölti szék. Mindaz, amiért eddig sunnyogott, paktumot kötött, amiért élt.

Történelmet írhatott volna, történelmi államfői esélyei lehettek volna.

Ehelyett az Mszp elnöke, mint egy hisztériás gyerek, elkezdett vádaskodni, hogy nem mondhatta el normálisan a beszédét, mert Gyurcsány hívei nem engedték. Nekiugrott a DK-nak, mint egy felbőszült bika, félretéve mindenféle diplomáciai meggondolást, a nép összefogás iránti vágyát. Mindent. Csak Gyurcsány, mint vörös posztó lebegett előtte, amit fel kell öklelni. Ha már hekkelt.

Sokan hörrentek fel eme szűklátókörűség láttán, Mszp szimpatizánsok csóválták a fejüket. Persze nem lenne következetes Mesterházy, ha itt valami jó kisülne a dologból. Másnapra előkerült első tisztje, Szanyi kapitány, és úgy gondolta, Ő is szól pár kedves szót a DK-hoz. Szólt is. Face oldalán megjelent a következő szösszenet. Idézem :

" DK-sok! Van egy ajánlatom. Ti nem izélgettek minket, mi pedig megtaláljuk a módját a képviseleteteknek. OK? "

Párszor megízlelgettem eme remekbe szabott mondatot, mielőtt felfogtam volna. Ez valami olyan arrogáns viccnek nézett ki, hogy első blikkre nem kaptam levegőt.
Persze nem sokkal később rádöbbentem, hogy Szanyi kapitány korántsem viccelt. Ez a mondat véresen komoly, és egy olyan ocsmány politikát takar, amilyet eleddig ebben az országban, csak Orbán Viktortól láttunk.

Az az igazi, hátulról mellbe kategória. Mit is jelent ez a mondat. Azt hiszem mindenki számára világos, hogy nem az összefogást.
Eszembe jutott, egy néhány hónappal ezelőtti nyilatkozata Mesterházynak, miszerint az Mszp, egyedül is képes választást nyerni. Ebben a pillanatban döbbentem rá, hogy hogyan. Ahogy elkezdtem összerakni az elmúlt időszak mozaikdarabkáit, megvilágosodott a nagy terv. A paktum Bajnaiékkal, a Gyurcsánynak felajánlott semmi, a csatlakozásért. Mind-mind ide vezetett.

Leamortizálni, kizárni az összefogásból az összes demokratikus pártot, mert ha igazán kormányt akar váltani a nép, akkor az Mszp-re fog szavazni, akik egyeduralkodó pártként jutnak akár győzelemmel a parlamentbe. Egész egyszerűen kierőszakolni a néptől a szavazatot, attól a meggyötört néptől, akik már mindenképpen kormányváltást szeretnének.

Kierőszakolni úgy, hogy átverni a népet mint sz@rt a palánkon, és közben parkolópályára állítani mindenkit, aki veszélyeztetné az Mszp helyeit a parlamentben.
A nép meg megy szavazni, mert kormányt akar váltani, minden áron, mint évekkel ezelőtt, mikor Viktor 2/3-al győzött. Egy az egyben lekoppintotta Viktor választási mentalitását, egy az egyben ugyanazzal a gusztustalan húzással akar, egyedül a parlamentbe kerülni a baloldalról...

Azt nem mondhatom, hogy nem találok szavakat erre az ocsmányságra, de azt igen, hogy az a Mesterházy, aki hónapok óta hitegeti az embereket az összefogással, nem fog összefogni senkivel.

Hiú ábránd lesz az összefogás, mert az Mszp egyedül akar kormányt váltani. Kierőszakolva a szavazatokat, felrúgva minden emberi hozzáállást, félretéve minden becsületet. De egyben biztos, vagy legalábbis egyre biztosabb vagyok. Amennyire gusztustalan ez a politika, amennyire ocsmány elvek vezérlik az Mszp-t a győzelemre, azt hiszem ha lesz is győzelem, az semmivel sem lesz jobb, mint Orbán Viktor uralma...

Semmivel az égegyadta világon...

Kulcsszavak: Ünnep, okt 23


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Szent-Királyi István2013. október 28. 18:37:12Válasz
Ezzel a húzással több legyet is ütött egycsapásra (de hogy erre mennyire lehet büszke, még elválik): Lenullázta a saját esélyét, lenullázta a pártja esélyét és éppen azt hozta helyzetbe, akit a legkevésbé akart.. DE a legnagyobb és legjelentősebb: Új lehetőséget nyitott egy széleskörű megegyezésre, ami nem valami virtuális erősorrenden alapul, hanem a mindeddig csendes TÖBBSÉG KÍVÁNSÁGÁN.. (legalábbis remélem)
Fery2013. október 28. 18:48:02Válasz
Ezt én is nagyon remélem....
Picike2013. október 28. 21:00:00Válasz
Én csak olvasok, olvasok és hallgatok, időnként meg elfogy a türelmem és kiabálok! Hogy ez a bájgúnár ficsúr mekkora egy mocsok!!! Veri a zsebnapit már egy utcahosszal!
Hogy képzeli azt, hogy ezek után majd ő nyugodtan ücsöröghet a trónon, amikor össze-vissza hazudtak eddig az összefogásról, aztán kiderült, hogy ezzel sem, meg azzal sem!! Hát kedves bájgúnár úr!!! Ne ácsingózz sem az én, sem az ismerőseim szavazatira, mert nem kapod meg! Főleg így nem, hogy megvádolsz egy másik embert, hogy azért nem tudtál beszélni, mert a hívei "meghekkelték" az ünnepet!!! Micsoda aljasság volt ez már megint??? És akkor meg a Kuncze kirúgásáról a Klubrádiótól még nem is szóltam!!!
Szerintem ezeket megvette a zsebnapi kilóra!
Mert ilyen szélforgók nem lehetnek maguktól!
Hát forogjanak, repüljenek, a zsebnapival együtt arra keletázsia felé! Fogadok, hogy a bájgúnár seggén van piros pötty is!!!!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum