Szétrobbant - 2014


Létrehozva: 2013. szeptember 16. 12:03:55 | Megtekintve: 1868x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. szeptember 16. 13:10:35 [Fery]


Szerző: Fery
Évek szállanak a nyári fák alatt, de már rég nem vidám az élet. Az elmúlt eseményei gyötrő képzetekkel ajándékoztak meg. Évek óta tartó küzdelmek, évek óta szunnyadó erők hanyatlottak le a napokban.
Felvirradott nem rég a napja, az oly hőn áhított összefogásnak. Támogattam az ellenzéki összefogást, hiszen Orbán Viktor kormánya már régen elültette bennem-bennünk a gyűlöletet. Vártunk egy jobb világra, vártunk egy élhetőbb Magyarországra. Vártunk egy erőre, vártunk valamire, bármire ami véget vethetne annak a szörnyűségnek, amit nyögünk évek óta.

S lám, végre megérkezett. Tárgyaltak, tárgyaltak, egy kis dombra lecsücsültek...
Aztán megszületett egy végeredmény.

Hegyek vajúdásának, nyafogó szülötte. Nagyjából pont úgy éreztem magam, mintha pofán csaptak volna a szívlapáttal.

Sok mindenre számítottam, naiv politikai hozzáállásommal. Számítottam arra, hogy egy ellenzéki tárgyalás a regnáló kormány leváltására alakul, számítottam rá, mint afféle régi vágású ellenzéki, hogy vált válnak vetve, egymás mellet haladnak majd, esélyt sem adva Orbán Viktornak, hogy a saját maga által létrehozott választási törvénnyel nyerhessen.
Számítottam rá, hogy az összefogás az összes ellenzéki pártot érinti, számítottam rá, hogy természetes az, hogy egy olyan országban, ahol négymillió mély szegény várja sorsának jobbra fordulását, ott összefog az ellen, egyéni érdekeket félretéve, és az ország boldogulásának égisze alatt fognak majdan össze, és legyőzve a győzhetetlennek hitt ellent, ünnepelhet az ország, a nép, az emberek. Pezsgők durrannak puskák helyett, a lövészárkok pediglen jók lesznek vízelvezetőnek, esetleg a győzelem mámorának másnapjáig, ott kiheverni a kiheverendőket...

Mindezen remek gondolatok után, felébredtem. Bilibe lógó kezem vissz@rántott a valóságba. Mert mit ne mondjak, nem effajta ébredést álmodtam meg magamnak, Nem effajta ébredésre programoztam fizimiskám. A pofámon csattogó szívlapát közben vitustáncot jár, tudatva velem, hogy hogyan lehetek akkora ökör, hogy képes vagyok azt hinni, amit fentebb álmodtam.

Na, már nem hiszem. Amikor olvastam az első híreket arról, hogy az Mszp és az Együtt-2014 felosztották saját maguk között mind a 106 létező választókerületet, már akkor gyanús kezdett lenni a dolog, lévén két párt nem a teljes ellenzék. Tehát bevetettem a nyakamon leledző, nem túl hatékony Computert és megpróbáltam kiszámítani az esélyeket.

Két párt = 106 választókerület.
Összes többi ellenzéki párt = 0 választókerület.

Bármennyire is össze-vissza működik az egyéni kis számológépem, ez a számítás a teljes ellenzékre nézve, eléggé siralmas eredményt produkált. Hiszen jó néhányan állnak még az ellenzéki oldalon, akár csak a DK, a Fodor-féle liberálisok, a szocdemek, a munkáspártok, stb...
Ami nekik maradt a 106 választókerületből, na az mind az övék. Nesze semmi, fogd meg jól. Persze azért gondoltam, én a naiv lélek, majd a tárgyalások folyamán felajánlják azért legalább elfogadható szinten ennek egy részét. Mint ahogy természetes, hiszen a valamit valamiért elvet már belénk verték az évszázadok, nincs kommunizmus, semmi sincs ingyen. Az együttműködés sem.

Mindezek után, Gyurcsány küldött Bajnainak egy levelet, melyben megpengeti a tárgyalások húrját. Persze csórikám elfelejtette, hogy a basszus gitárt vitte magával a levélíráshoz. Na, kitérdelt basszussal zengett is Bajnai válasza.:
- Tárgyalj Mesterházyval, mert ez már az Ő dolga.
Elhűlve néztem a szösszenetet, hiszen a teljes együttműködésről, nekem azért egész más jutott eszembe. A korrektség minimum megkívánta volna, hogy a DK-val és az összes többi párttal, talán a választási szövetség tárgyaljon - ha már létrejött - legalábbis elkezdett létrejönni, és ne pedig Mesterházy egyszemélyben. Persze ha már korrektségről beszélünk, eleve le kellett volna ülni, valamiféle asztalhoz hasonló, lehetőleg kerek bútordarab mellé az összes ellenzéki pártnak, és a tárgyalások során, legalább nagyjából, minden pártnak biztosítani a súlyának megfelelő részvételt. Persze nem így lett, hiszen utólag belegondolva nem is ez volt a cél.

Mesterházy fő célja, Gyurcsány végleges politikai kicsinálása. Erre tökéletes alkalmat nyújtott az, hogy az ellenzéki összefogás tárgyalásait, erőből volt képes, legnagyobb szavazótábora okán vezetni. Pontosan tudta, hogy előáll Gyurcsánynak egy visszautasíthatatlan ajánlattal, akkor nyerni fog. Mert ha Gyurcsány elfogadja, akkor megszerzi a szavazótáborát, ha pedig nem, akkor kikiáltja bűnbaknak, elhitetve az emberekkel, hogy Gyurcsány és a DK akadályozta meg az Orbán kormány leváltását.
Amikor kiderült az Mszp ajánlata a DK felé, először elfogott a röhögés. Néztem ki a fejemből, mint Rozi, abban a bizonyos moziban.

Tehát nézzük az a visszautasíthatatlan ajánlatot....

- 1. A DK nem képviselheti a saját politikáját a kampányban.

- 2. Egyéni képviselőjelölteknek négy olyan körzetet ajánlottak fel, ahol az elmúlt húsz évben még soha nem nyert baloldali jelölt. A lista első 50 helyéből 2-t (kettőt) kínáltak természetesen vétójoggal, amely vétójog viszont a DK-t nem illette volna meg, az MSZP jelöltjeire vonatkozóan.

- 3. Gyurcsány Ferenc a DK elnöke természetesen nem indulhat, sem egyéniben, sem pedig pártlistán, de hasonló sorsot szántak Vadainak, Molnár Csabának és Varjú Lászlónak is.

Ez tehát az Mszp ajánlata. He-he, ez most komoly ? Ami meglepett, hogy ezek után Gyurcsány, végtelen türelemmel, még két órát tárgyalt....
Én azonnal elhajtottam volna Mesterházyt, mint a magzatvizet, az ajánlatával együtt, melegebb éghajlatra. A DK egyre növekvő szavazóbázisát kérték, semmiért.

Nincs az a politikus a világon, aki ebbe belemegy. Adja fel pártja, programját, adja fel pártja identitását, adja oda a párt választóit, dobja ki a párt vezetőségét az ablakon. Na és persze, a párt elnöke vonuljon nyugdíjba.
Mindezt azért, hogy abban a kiváltságban részesülhessen, hogy Mesterházyt felsegítheti a trónra. Azért wazze, ez ott van a helyén. Mert ugye ez felvet egy igen kedves kérdést. Mikor az Mszp megfogalmazta ezt az ajánlatot, hitték, hogy ezt Gyurcsány és a többiek el fogják fogadni...???

Mert akkor idiótábbak mint hittem. Egyetlen épeszű ember nem fogad el ilyen ajánlatot...

És az Mszp és Mesterházy, pontosan tudták, hogy ezt senki sem fogadja el. Tisztában kellett, hogy legyenek vele, lévén biztos vagyok abban, hogy ők sem fogadnák el, fordított esetben...

Tehát elég egyértelműen, Mesterházynak már régen nem a kormányváltás a célja, már régen megelégedett a másodhegedűsi poszttal a Fidesz uralta parlamentben.Neki már csak egy célja lehetett. Kikiáltani Gyurcsányt bűnbaknak, kicsinálni mielőtt a fejére nő, mielőtt elfoglalhatná helyét a parlamentben, veszélyeztetve a Mesterházy által, magának kinézett helyeket a kisebb létszámú parlamentben.

Ami ebben számomra megdöbbentő, hogy Bajnai és Kónya Péter, akik az összefogást hirdették, belementek ebbe a politikai posványba, és szépen kinyilatkozták, hogy Gyurcsány a féke és egyetlen akadálya a teljes ellenzék választási szövetségének, lévén a visszautasíthatatlan ajánlatot, amely annyi sok "előnyhöz" juttatta volna a DK-t, mégiscsak visszautasította Gyurcsány, tehát csakis Ő lehet a hibás egy választási vereségért. Na, kész is lettem mint a mateklecke.

Az ellenzék háborúzik az ellenzékkel, Viktor meg röhög. Én is röhögnék a helyében. Ráadásul az Együtt 2014 már azt nyilatkozgatja, hogy kiegyeznének a Fidesszel. Na, itt gurult el a gyógyszerem....

Ez az állítólagos választási együttműködés, a szavazópolgár nevében és érte született. Én és még sokan mások, nem adtunk arra felhatalmazást senkinek az égegyadta világon, hogy azzal egyezkedjen, aki évek óta, előre megfontolt szándékkal, tudatosan....Kitapossa a belünket. Demokrata ne egyezkedjen Diktátorral, ne dörgölőzzön hozzá, hogy húsos fazék mellé kerülhessen.

Egy demokrata, egyenes gerinccel harcoljon az önkény és a diktatúra ellen és ne akarjon kiegyezni vele, mert akkor nem vagyok hajlandó elfogadni a demokrata mivoltját.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ez a hamvába holt együttműködés, úgy nem ér semmit ahogy van. Jelenleg, szavazók tömege pártol át a DK színei alá, felismervén a mutyit, felismervén az Mszp végtelenül öncélú, arrogáns politikáját. Felismervén, hogy nem az ország sorsa lebeg Mesterházy szeme előtt, hanem Gyurcsány politikailag véres teteme. Ennek leszámolásnak a megvalósításáért, feláldozta a korrekt együttműködési tárgyalásokat, feláldozta a győzelmet, feláldozta tömegek életének jobb sorsra fordulását.
Feláldozta egy ország álmát, feláldozott egy jobb, élhetőbb Magyarországot.

Megér nekünk ennyit, Mesterházy Attila...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. szeptember 16. 16:48:11Válasz
Kérdésedre a válaszom:NEM!!!! Ez egy rohadt fideszbérenc, magakellető, összefogás szétrobbantó mocsok! De idesorolnám az Együtt2014-et is, mert most az összes ellenzéki, vagy a fidesszel egyet nem értő csapatokat szétverték!! És az az ütődött Bajnai!!!!!! Mi az, hogy kiegyezés zorbánnal????
Hát én is a szétrobbanás határán vagyok!
Tegnap olvastam Kónya nyilatkozatát és készen is lettem!!! Eddig baloldali szavazó voltam, de most messze-messze elkerülöm őket, mert ők a mi pestisünk! Fertőznek és robbantanak!
És nem hiszem többé egyetlen szavukat sem, mert én és a problémám nem érdekli őket, csak a bársonyszék meg a szavazatom!
Hát menjenek a büdös 3,14ba!!!!!
bumburi2013. szeptember 16. 21:59:52Válasz
Mesterházy, és Bajnai megmutatták a világnak, hogy kell elárulni az országot, a benne levő szegényekkel, és elesettekkel!
Megmutatták, hogy a gerinctelenség micsoda fokán állnak!Mindezzel együtt megásták a saját politikai sírjukat is!
Mesterházy elfelejtette honnan indult, és ki segítette. Elfelejtette, amikor hazug módon megváltoztatta a szavát, hogy a DK neki köszönhetően ne alakíthasson frakciót!
Én az mszp, és E2014 tagságának csak annyit tudok ajánlani, hogy meneküljenek az ilyen elnököktől, és pártoktól, mert minden gondolkodás nélkül őket is elárulják, és cserbenhagyják, amink olyan széljárás alakul ki.
Ezek elvtelen, és becstelen emberek, a pártjukkal együtt!
Ciber2013. szeptember 16. 23:10:28Válasz
Az előttem szóló bomlasztóknak. Volt idő, amikor a cikk írója egész értelmesen gondolkodott. Úgy tűnik, ennek vége. Ha a "kiegyezés Orbánnal" hírt ellenőrizte volna, nem írt volna marhaságot és nem égne a világ előtt.

Bajnai mindössze azt mondta, ha győznek és nem lesz meg a kétharmad, a Fidesszel kell egyezkedni a kormányzáshoz.
Ez azt jelenti, hogy az a Fidesz, nem ez a Fidesz lesz és ha kormányozni akarnak, kénytelenek egyezkedni, mert a kétharmados törvények mást nem tesznek lehetővé, viszont megkötik a kormány kezét. Ha a Fidesz erre nem hajlandó, akkor előrehozott választást tartanak, ami már más körülmények között folyna le.
Javaslom, hogy a DK-val történt Mesterházy eljárást ne varja senki Bajnai nyakába, mert a két párt közötti megegyezés alapján, Mesterházy tárgyalt kizárólag Gyurcsányékkal. Az ott történteket sokan sajnáljuk és reméljük, nem mondták ki az utolsó szót, ahogy azt Gyurcsány is kijelentette. Ne sározzuk be egymást az ellenzéki oldalon, mert az Orbán malmára hajtja a vizet, mint a fenti cikk is.
Phaedriel2013. szeptember 16. 23:25:42Válasz
Picike, ne keverjük a szezont a fazonnal, nem Orbánnal, és nem is a vele egy követ fújókkal kíván Bajnai kiegyezni. Ha így lenne nem volna ok szavazni óvattal kezelje az ilyen kijelentéseket. Politikai téren - és ez éppenséggel az - nem engedheti senki meg magának az érzelmek extázisát. Tacitus: Sine ira et studio!
Ha körbemutogatnak, abból azt vonom le, hogy nem akarnak kormányt váltani, ergo megfelel Önöknek ez állapot.
Phaedriel2013. szeptember 16. 23:27:52Válasz
Bocsánat lemaradt a vége:
Ebben a játszmában pedig nem kívánok gyalogként részt venni, én e ponton megtagadom, hogy szavazzak, megadom Önöknek, hogy önerőből hozzanak helyes döntést. Ám ha nem lesz eredmény, úgy készüljenek fel, tömeges exodus lesz.
kismárta2013. szeptember 17. 08:05:40Válasz
Ajánlanám, hogy szövegértelmezésből vegyen leckéket, mert az E2014ből senki sem mondta, hogy egyezkedni akar a "Diktátorral", nem igaz, hogy dörgölőzik hozzá, hogy a "húsos fazék mellé ülhessen". Az ilyen hazugságokkal csak annak árt, akinek az érdekében írta ez a bejegyzést.
iii2013. szeptember 17. 11:37:31Válasz
Mi az, hogy "összes többi ellenzéki párt" = 0? Az "összes többi ellenzéki párt" az egyedül a DK-t jelenti, a többieknek nincs mérhető támogatottságuk. Ha jóskapista kreál egy újabb pártot, akkor azzal már rögtön tárgyalni kell, mert ellenzéki?

Az se mindegy, hogy mi lesz egy kormányváltás után. Már így is 3 párt szerepel az összefogásban, minél több résztvevője lesz, annál nehezebb lesz kormányozni. Gyurcsány egy elszabadult hajóágyú, aki el is mondta, hogy nem hajlandó elfogadni a közös programot.
Fery2013. szeptember 17. 12:16:53Válasz
Ebben az egyszerű számításban, szó sincs támogatottságról....

Az összes többi pártban, azt jelenti, hogy abban benne van a DK is. Mivel két párt =106 és a maradék 0, az a többié, támogatottságtól független. A támogatottság az egy külön történet....
Fery2013. szeptember 17. 12:00:46Válasz
Nincs az én szövegértelmezésemmel semmi baj. Ez egy olyan politikai mutyi, amely tisztán mutatja, hogy a jelenlegi ellenzék egy részét a bársonyszéken és a vetélytárs kicsinálásán kívül, semmi más nem érdekel.

Elég tisztán és világosan mutatják ezt, az egymás között elosztott választókerületek, és az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok.

Annyira bírom, hogy a tisztán látszó hazudozásról kiderül a hátsó szándék, és az a hibás aki megírja....Remek.
Phaedriel2013. szeptember 17. 12:55:39Válasz
Tök jó! Ha jól értem, akkor ennyi a szövetségnek? A Fidesz fog nyerni ezt most borítékolom, ti pedig úgy fogtok bevonulni a történelemkönyvekbe, mint azok, akik amikor kellet, nem tettek semmit. Talán még kitüntetést is kaptok, amiért eljátszottátok az utolsó esélyt is. Magyarország története ezzel ér véget. Gratulálok.
"Hiú becsvágy lett úrrá mindenen." Már látom, mit értett a szerző ezalatt. És ha most megbocsátanak, elő kell készítenem a távozásomat, nem várom meg, hogyan dől össze a magyar kártyavár.
kismárta2013. szeptember 17. 13:14:34Válasz
Fery! És Gyurcsányt vajon mi vezeti?
Fery2013. szeptember 17. 14:38:18Válasz
Fogalmam sincs. Én nem rajongok egy pártért sem, nem vagyok politikus fan sem...

Nekem csak az igazságérzetemet bántja ez a megegyezés...
Gyurcsánynak nem nagyon van választása, ha meg akarja tartani a pártja szavazóit, csak az, hogy a DK elindul egyedül. Én sem örülök neki, mert így keményen megoszlanak az ellenzék szavazatai.

DE mit tehetne mást ? Ha beáll ezen mutyi szerződés mellé, a DK bukik egy rakás szavazót, és azok akkor sem fognak Bajnaiékra szavazni, ha Gyurcsány mellettük van.
Nagyon sok helyen olvasom, hogy az Mszp ezen paktuma, sokaknál kiverte a biztosítékot....
Phaedriel2013. szeptember 17. 15:14:06Válasz
Tökéletes, akkor zúzzunk szét mindent, hogy még csak alternatíva se maradjon, igazam van? Rátapintottam a lényegre? Nálam az veri ki a biztosítékot, hogy már megint ott tartunk, hogy olyanok miatt szívunk, akiknek fontosabb a saját véleménye, mint a túlélése kulcsa. Időzítése, már-már ott tartok, hogy gyanúra adhat Önnel szemben.
Fery2013. szeptember 17. 16:05:15Válasz
Egy kicsit meg kellene tanulni szétválasztani a dolgokat és a helyén kezelni. Engem lehet gyanúsítani bármivel, nem fog meghatni....DE.

Hogyha egy részeg buszsofőr 130-al tolja a gépet a szerpentinen, akkor nehogy már azok az utasok legyenek a hibásak, akik ordítanak, hogy lassíts már wazze, mert itt fogunk megdögleni.

Egyszóval, érdekes elgondolás, nem azt hibáztatni aki mutyizik, hanem helyette azt, akinek erről meg van a véleménye, és le merészeli írni.
Phaedriel2013. szeptember 17. 16:56:22Válasz
Az az érdekes, hogy a helyén kezelés problémáját stratégiai szinten is max kezdőként veszi fel. Egy percig nem gondol a választásokra. Ok, már a kevéske esély is elszállt, hogy kormányváltás legyen itt jövőre. Csak azt nem értem, hogy hogy akkor most mi francért játssza az egyoldalú farokméregetést velem, mintsem, helyrehozná a hibát, hogy rosszkor és rossz helyen hozta ki a véleményét, amivel megjegyzem egyébként egyet is értenék. Ez így mindünkre hozott még egy lapát földet. A stratégiát is meg kéne tanulnia, ahelyett, hogy velem játssza az önérzete sértődős játékát. Istenek, nem igaz, hogy ezt olyan nehéz felfogni. Minden elismerésem. Így kell kezelni egy problémát. Csak így tovább! Remélem jövőre is ekkora lesz az arca, amikor a Fidesz végleg a nyakán marad.
Fery2013. szeptember 17. 17:06:21Válasz
Na tisztázni kellene néhány dolgot. Nagyon sajnálom azt, hogy egy ilyen mutyit, ilyen nyíltan meg mer egy Mszp csinálni. De megint csak az jön elő, hogy nem az a hibás aki mutyizik.

Nem annak kellene számítani, hogy másnak mi a véleménye rólam. Hanem annak, hogy rengeteg embernek mi a véleménye arról, aki képes volt feláldozni az ország jövőjét azért, hogy egy politikai ellenfelet kicsináljon.
Miért is kellene nekem egy ilyen emberben bíznom...??? Először is abban a pillanatban mikor a DK-t kihagyták ebből az úgynevezett összefogásból, elbukták a választásokat, lévén a DK szavazóbázisa azóta egyfolytában erősödik.
És mivel rákényszerítették az egyedül indulásra, tömegeket visz el az összefogás szavazataiból.

De erre nem nekem kellett volna gondolnom, nem annak aki ezt leírja, hanem annak, aki ebbe kétszínű, ocsmány politikai mutyiba belekezdett.

Ha valaki nekem egy vödör vizat akar a nyakamba önteni, akkor ezután azt hibáztassam, aki szól, hogy ugorjak el....???

Érdekes hozzáállás....
Phaedriel2013. szeptember 17. 18:37:35Válasz
Látom csak a falnak beszélek, Ön nyert, ásson egy gödröt és feküdjön bele, bármi is volt az eredeti célja, tevékenységével jobb híján ezt érte el. Tartom szerencsémnek, hogy már nem leszek itt, amikor a hullámok maguk felett összecsapnak. Értelmes ember, csak az önérzete fojtja meg. Ez a kép megmarad bennem Önről.
Nagy képzavarban van, hogy épp azzal üvöltözik, aki figyelmeztetni akarta, hogy leöntik vízzel. Ez az érdekes hozzáállás.
Fery2013. szeptember 17. 19:23:23Válasz
Jó mulatást vicces ember. A gödörre még ráérek, különben is sajnos az ellenzék éppen azt ássa nekünk. Én tán csak szólnék, hogy nem biztos, hogy érdemes egyik gödörből, átfeküdni a másikba.

Van még a választásokig nyolc hónap, hátha rájön az ellenzék is, hogy mekkora baromságot csinált, és akkor talán mégis csak érdemes volt leírni.

De ezen nem nekem kell változtatni. De talán, ha megértené, mit jelent a szólás és a vélemény szabadsága, akkor másként látná a dolgokat...
Phaedriel2013. szeptember 17. 19:44:32Válasz
Míg ellenben egyhez kapaszkodni feltétlenül biztosan nem segít egyensúlyba kerülni, ha nem ért stratégiához és politikához miért kell pánikot és feszültséget kelteni?!
A szólás és vélemény szabadsága szent, tény, de a gondolkodás nélküli acsarkodás ezzel szemben öngyilkosság! Térjen észhez jóember, én nem az ellensége vagyok, hogy ostoba szarkazmussal bánjon velem.
Fery2013. szeptember 17. 20:09:06Válasz
Nem kell aggódni, eszemnél vagyok. Szó nincs itt gondolkodás nélküli acsarkodásról. Egészen egyszerűen, nagyon bántja az igazságérzetemet, főleg hogy én is támogattam az összefogást, támogattam Bajnaiékat, mert eleinte azt láttam, hogy valóban kormányt akarnak váltani.
Sajnos mostanában nem ezt látom, ráadásként néhány nyilatkozat meg is erősített abban, hogy itt valami nem stimmel. Nagyon nem.
Nem vagyok hajlandó vakon követni egy politikust sem hívják bárhogyan, legyen az bárki.

Ha hülyeséget csinál le fogom írni, mert az igazságérzetemet bántja. Ennyi.
Nem vagyok Bajnaiék ellensége, ha újratárgyalják becsületesen, az egész történetet, könnyen lehet, hogy támogatni fogom, sőt le is fogom írni, hogy milyen nagyszerűen cselekedtek.

Mint ahogy leírtam most, hogy ez korántsem volt olyan nagyszerű....
Fery2013. szeptember 17. 18:37:29Válasz
Jaaaa, és még egy apróság.....

Az a vicc, hogy amikor Schmitt megbukott a diplomamunka másolós mutyival, akkor a Kövér, tollforgató terroristának nevezte a bloggereket. Minket kiáltottak ki bűnösnek, ahelyett, hogy elővették volna a csalót és jól seggbe rúgták volna...

Érdekes, most pontosan ugyanez történik, csak a másik oldal mutyiját írtam le....

Hát nem szép kerek a világ....????? :-)
Phaedriel2013. szeptember 17. 18:38:40Válasz
Ezzel az egyetlen gondolatával értek mélyen egyet.
kismárta2013. szeptember 17. 19:28:40Válasz
Valahogy nem jutott a tudatáig, hogy Bajnaiék lemondtak négy egyéni helyről, hogy az MSZP tárgyaljon a DKval és a kispártokkal. Hogy az MSZP beintett, az lehet, hogy sz@r dolog, de nem kellene szétkenni másokra is. Gyurcsány követelése meg mintha nagyobb lenne, mint a szája. Pedig az nem kicsi.
Fery2013. szeptember 17. 19:36:30Válasz
Persze, négy olyan választókerületről, ahol húsz éve nem nyert baloldali jelölt...

Kérnék szépen mondani egy olyan politikust, aki ezt elfogadta volna....

Csak egyet. Mert én nem hiszem, hogy bárki a baloldalról, beleértve Bajnait és Mesterházyt is, elfogadott volna 4 tuti bukásra ítélt körzetet. Azon kívül, Mesterházy vagy Bajnai fordított esetben elfogadta volna é, hogy nem képviselheti a saját politikáját, és dobja ki az ablakon saját vezérkarát, és Ők meg menjenek nyugdíjba, mindössze ezért a négy vesztes helyért...

Ezt ugye senki sem gondolja komolyan....
Phaedriel2013. szeptember 17. 19:40:01Válasz
Most komolyan azon kell vitatkozni, hogy miért nem lépett eddig a DK?
Vagy a helyzet komolyságát venni számításba? Úgy látom ez utóbbit még mindig sikerült felmérni, ha továbbra is ez a farokméregetés megy, mint mondtam korábban áshatják a gödröt. Ebben a vonatkozásban most mit mond?
Fery2013. szeptember 17. 19:53:18Válasz
Miért nem lépett a DK ...??? Nem tudom, és ez a része nem is nagyon foglalkoztat.
Egy biztos. Én nem vitázni akarok, mert meggyőződésem az, hogy ez az együttműködés, korántsem az az együttműködés amit én óhajtottam vala.
Mert az összes ellenzéki pártnak kellene együttműködni, és úgy is kellett volna kezdeni a tárgyalásokat....
Ennyi az én meglátásom, semmi több...
Phaedriel2013. szeptember 17. 20:08:08Válasz
Hurrá és csak mert magának nem felel meg - ki állítja, hogy nekem megfelelne - pánikot kell keltenie! Logikus. "Ötévesekre jellemző érettség, ha nem az lesz amit én akarok, akkor elrontom az egész játékot".
Fery2013. szeptember 17. 20:14:55Válasz
Azt hiszem ez az stílus, ahol abbahagyom a vitát, mert a személyeskedésre nem vagyok kíváncsi.
Hozzá vagyok szokva, hogy ahol véget érnek és elfogynak az érvek, ott jön a személyeskedés.

Mellékesen bőven elmúltam öt éves.
Mellékesen érdekes módon, sokan értenek egyet velem ezt más fórumokon is látom.
Igaz van aki nem, de azok nagy része olyan elvakult politikus rajongó, hogy nem látja a lila ködtől a mutyit. Csak azt látja, hogy bálványa cselekedett és az biztosan helyes.

Ezzel nem kívánok vitatkozni, mert ez a hozzáállás, mindig az objektivitás rovására megy .

Köszöntem a kellemes csevejt, de személyeskedéssel nem óhajtom folytatni.
Phaedriel2013. szeptember 17. 20:27:54Válasz
Ez nem személyeskedés, személyiségelemzés, súlyos különbség. Nehogy már magának álljon feljebb.
Helyes, értsenek egyet Önnel akkor is, amikor menekülni kell. remélem akkor több érzékkel kerüli el a hibákat, mert így nem bíznék magára emberi sorsot.
Objektivitása e tekintetben hamisan cseng.
Kérem fejezze a sértődött kisfiú szerepét és tanuljon felelősséget, remélem a következő bejegyzés e szellemben őszinte bocsánatkéréssel kezdődik - nem felém, az engem ért sértése, hogy csúnyán alábecsül, csak hogy ne kelljen szembenéznie ténnyé vált hibájával, messze nem hat meg. Az olvasói felé pánikkeltésért annál inkább tartozik bocsánatkéréssel.
kismárta2013. szeptember 17. 20:36:16Válasz
"Persze, négy olyan választókerületről, ahol húsz éve nem nyert baloldali jelölt..."

Ha ez így van, akkor Bajnaiékat illette volna ez a négy választókerület? Milyen jó lett volna nekik, nem? Tényleg aranyos kisfiú, Fery
Fery2013. szeptember 17. 20:40:16Válasz
Gyorsan le is tolták magukról. Pont ezért kapta volna a DK. :-)
Fery2013. szeptember 17. 20:39:00Válasz
Fogalma sincs egy személyiségelemzés miben létének.
Ezenkívül nincs kitől bocsánatot kérnem. Aki a politika színteréből posványt csinált, aki az egyéni ambícióit fölé rendelte az ellenzéki összefogásnak, az kérjen bocsánatot, és ne az aki eme ocsmány tettet, leírta.

Érvek még mindig nincsenek, személyeskedés viszont van..
Persze, ha másképp nem megy így is lehet, bár rólam le fog peregni. Egyetlen érvet még nem olvastam egyetlen szösszenetében sem, hogy miért is ne nyilvánítsam ocsmány politikai mutyinak az ellenzéki összefogás eme átverését.

Ellenben olvastam, hány évesnek kéne lenne, olvastam, hogy nem kellett volna megírnom, Olvastam, hogy sértődött kisfiúként vettettem eme betű halmazt monitorra.
De ez tévút.

Mindössze annyi történet, hogy leírtam néhány tényekkel alátámasztott, sajnálatos eseményt. Lehet figyelmesebben kellett volna olvasni, és nem bálványokat imádni, kik tegyenek bármit az jó, az tökéletes és helyénvaló.

Sajnálom, de a tények makacs dolgok.
Phaedriel2013. szeptember 17. 20:58:17Válasz
Valóban makacs dolgok a tények; az érveim időzítés taktika előrelátás, valamennyit megszegte, orcája ellenben akkora... Remélem nem az a két lábon járó közhely, mint aminek most mutatja magát.
A projekció annál jobban megy Önnek :D
Téma lezárva előbbi mondanivalóm újfent él.
Fery2013. szeptember 17. 21:16:11Válasz
Jobb is, mert szárnyaló szelleme lehengerlő szerelmet mutat, melyet élvezhetnek eme nagyszerű ellenzéki összefogás főszereplői. Dehogy akarok én kettétörni egy olyan álmot, amely elvezeti a boldogsághoz.

Legfeljebb mások boldogsága kerülhet veszélybe, de ez ne zavarja álmát. Mutyiból mehetünk a mutyiba, hátha a sok mutyi hoz egy jobb világot...
Phaedriel2013. szeptember 17. 21:43:43Válasz
Ilyen az amikor valaki mindenáron magáénak akarja az utolsó szót. Rendben, folytassa kérem. A vereséget követően majd elgondolkodik, minden jót kis kakas!
Fery2013. szeptember 17. 21:45:14Válasz
:-)
kismárta2013. szeptember 17. 20:41:51Válasz
Ha a tényekből kihagy, akkor a szövegösszefüggés más lesz, s ezt a hibát nagyon is elkövette. "Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes."
kismárta2013. szeptember 17. 20:42:39Válasz
PS: Mert az Együtt olyan hülye, hogy elfogadta volna ezeket a választókerületeket. Muhaha
Fery2013. szeptember 17. 20:46:52Válasz
Pont ezért kapta volna a DK mert az a négy a kutyának sem kellett, sem Mesterházynak, sem Bajnainak, így hát azt ajánlották a DK-nak.

Elég átlátszó egy trükk, és Gyurcsány is átlátta rögtön...
Ennyi a történet.
kismárta2013. szeptember 17. 21:02:04Válasz
Nem, Fery, nem ajánlották! Esetleg az MSZP ajánlotta. Mecsoda különbség.
Fery2013. szeptember 17. 21:06:31Válasz
Ez igaz. Bár nem hiszem, hogy ezt nem beszélték volna meg. Gyanítom azért kínálták azt a négyet fel, mert Bajnainak sem kellett....
Persze ha választanom kell, sokkal inkább nézem ki Mesterházyból a mutyit.
Bajnai nagyon jó gazdasági szakember, de a politika talaján elég instabil, és nem lennék meglepve, ha Mesterházy csak megette volna reggelire...
Matteo2013. szeptember 19. 08:45:36Válasz
Az együttműködés nem csak arról kell, hogy szóljon, hanem a majdani kormányzásról, hogy milyen úton haladjanak tovább.
A választókerületek felosztása, hogy mely jelölteket támogassák, az is egy dolog, egy együttműködési megállapodás része.
A dk már abba is belement, hogy Gyurcsány nem lesz ME, (hacsak nem viszi a szavazatok többségét a pártja - hehehe). Majd megtárgyalták volna.
Az, hogy személyi ügyekben az egyik párt beleszóljon a másik párt jelölt állításába, hát ez olyan fidesz-kádéenpés dolog.
Bajnai meg csapnivaló politikus, még tanulnia kell, ha politikai pályán marad. A szolis emberei is.
Egyébként tényleg úgy volt, ha jól emlékszem, hogy az E14 kap X választókerületet, és a többiben más pártok majd letárgyalják az mszp-vel.
Ez még így nem teljes körű együttműködés, mert nincs, nem látok olyat, hogy együtt, mindenki azonos helyen és időben mindezt megtárgyalta volna. Nem biztos ám, hogy az mszp az, amelyik olyan nagy, elsöprő erőfölénnyel rendelkezik, amely oszthatja az észt, mert most még minden képlékeny.
Amúgy hozzáteszem, nekem nyóc, hogy melyik párt, pártok állítják majd ki a kormányt, miniszterelnököt, mert nem ez a lényeg jelen pillanatban. Ha kell, akár Mesterháziékra is rohanok szavazni az öt kezemmel és hét lábammal. Vagy Bajnaira.... vagy Gyurcsányra.... esetleg Bikásjóskára.
Azt is felvetette itt egyik hozzászóló, hogy ez az egész esetleg nem-e egy csel Vikkancsék elaltatására. Én ezt is lehetségesnek tartom.
Lehet, hogy a háttérben mást egyeztetnek, mint amit kommunikálnak? Politikusoknál minden elképzelhető.
Viszont a "zemberek" azt látják, hogy itt acsarkodik egyik a másikra, hogy min és miért az nem is érdekli őket, tehát elkezdenek legyintgetni, meg tesznek az egészre, amelyet még meg is tetéz néhány fideszfan a hangoskodásával, és igyekeznek az esetleges ellenzékre szavazókat távol tartani az urnáktól.
Bartha László2013. szeptember 19. 14:50:31Válasz
Egyik kutya, másik eb.
Fery2014. május 31. 09:34:26Válasz
Milyen érdekes.....

Közben elmúltak a választások, és sajnos minden egyes szavam beigazolódott...

Nagyon nem örülök neki, de sajnos annak idején, számomra teljesen egyértelmű volt, hogy ez, így, ebben a formában nem fog működni, ennek bukta lesz a vége....

Az lett, sajnos egy siralmas választási eredmény, egy siralmas EP választási eredmény, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor az ellenzék kénytelen lesz lenyelni egy ugyanilyen siralmas, önkormányzati választási eredményt is...
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum