Mutyi rangadó


Létrehozva: 2013. szeptember 11. 12:04:30 | Megtekintve: 1166x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. szeptember 11. 12:44:02 [Fery]


Szerző: Fery
Mostanság kezdek leszokni egy régebben meghonosodott mániámról. Mikor ébredezek, kitapogatom az utat a kávéfőzőig, majd az isteni nedűvel, leülök a gép elé, s különböző platformokról érkező híreket olvasgatom...
Ameddig főleg az Orbán kormány baromságairól olvastam - annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, hogy sírni kéne rajtuk - általában mosolyra húzta a pofámat és ha nem is sokkal, de azért vidámodott a napom, pláne fogyván első kávécskám.

Persze a siralmas híreken, kínunkban röhögni, azért nem az igazi. Főként, hogy most már sztereóban jön a siralmas hírözön. Persze ezzel nem egészen a technikai oldalára céloztam, hisze idestova, jó pár éve sztereóban hallgatjuk, a telekommunikációt. Sőt, arra is rádöbbentem, hogy miért is hívják telekommunikációnak.
Mert amit kommunikálnak azzal tele van a ....Na jó, legyen a padlás, érzékenyebb lelkű olvasóimra tekintettel...

Sport hírek. Egészen idáig szerettem a sportokat. Némelyiket művelni, némelyiket nézni. Persze sportokon edződött ifjúságom elmúltával, kénytelem voltam rádöbbenni ama érdekes, bár kevéssé értékes tényre, hogy a sporthoz fűződő viszonyom megváltozott. Az, hogy már mások űzik a sportot, az még nem volna baj. De könyörgöm, miért én, miért is mi lettünk a labda, ebbe gigantikus politikai fociban...??? Sokkal nagyobb öröm volt régebben a labdát kergetni, mint játszani a berúgandót valamelyik politikai sarokba, tétlenül szemlélve a gigászok harcát, nem tudván elgurulni, stoplis cipős, rugdosásra edzett lábuk elől...
Csapódunk jobbra balra, mi lettünk a kézi.., a foci..., a pingpong..., és egyéb labdajátékok, gurulós csodája. Tudjátok, amelyikbe belerúgnak, amelyikbe beleütnek, vagy egyszerűen csak eltapossák mint a csikket. Érdekes volt eleinte ez a párhuzam. Az hogy találó lehet, csak egy dolog, de a siralmas, hogy pont így érzem magam. Mint aki eddig próbált harcolni, de félrelökték.

Szinte MINDENKI. Az égegyadta világon, szinte mindenki. Persze ha az elmúlt pár évet vesszük, akkor a Fidesz rúgta belénk az első néhány ezret. Afféle focimániás diktátorként Viktor rugdosta a nemzetet, és a nemzeten belül a nációkat. Csak a nácikat nem, persze erre megvolt neki a jól felfogott érdekében létrehozott indoka, miszerint akire még szükség lehet, az megkíméltetik, támogattatik, hiszen a választások fordulatos lebonyolítása után, százaléklábként lészen rá szükség. Belerúgni ráér utána is. A horgász is csak azután veri fejbe a halat, miután kihúzta a vízből. Viktor meg a három kívánság után. Szóval pattogtunk Viktor térfelén. Mint afféle normális labda, persze gurultunk is. Szépen lassan az ellenfél térfelére.

És akkor jött a meglepődés. Persze magam sem értem, hogy ha egyszer ránk osztották a labda szerepét, akkor mért is csodálkozom azon, hogy a rangadó összes szereplője, minket rugdos. Igaz még Viktornál a labda, de az ellen, kivételesen vigyáz arra, hogy nehogy véletlenül belerúgjanak a labdát birtoklóba, szépen betartva a foci játékszabályait, minket rugdosnak ők is.

És még akkor nem is ezt tartom a legnagyobb bajnak. Hanem azt, hogy annyira beleszoktunk ebbe a labda szerepbe, jól érezzük magunkat cikázva a pályán, és szépen lassan megtanultunk engedelmes labdaként viselkedni. Csak tűrjük, hogy rúgják velünk a szabadságharcot, Európa ellen, csak tűrjük, hogy a tizenegyest velünk rúgja az ellenzék egymásnak. Reménykedünk, hogy a hálóba megpihenve lesz némi nyugtunk....Aztán persze jön a középkezdés, és ismét mi vagyunk a főszereplők.
Örömmel tűrjük, hogy épüljenek az újabb és újabb stadionok, hiszen labdaként ott is gurulgathatunk a gyepen, vagy legelhetünk birkaként. Lassacskán, afféle labdaként, már nem is nagyon tudom, hogy éppen ki az, aki a nagyobbat rúgja.....Belénk. Hol az ellen, hol a mieink.

Mieink...??? Tudja egyáltalán még valaki, hogy kik a mieink...??? Vannak még olyanok, hogy mieink....???

Eddig valahogy azt hittem, hogy az ellenzék felállása, valahogy úgy történhetne, hogy van középcsatár, jobb és balszélső, hátvédek. Eddig stimmelne is a dolog, hiszen egy rendes meccs, megkívánja a rendes felállást.

Mikor a bíró besípolja a csapatokat, berongyol a Fidesz a pályára. Valahogy túl nagynak tűnik a csapat. Folyamatosan mozognak, megszámolhatatlanok, de ahogy nézem, az ellen egy egy része már azon a térfélen rúgja a labdát, azon a térfélen keresi a boldogulást, elfogadván felsőbbrendűségüket, megelégedve azzal, hogy benne lehetnek a csapatban. Persze nem ment ez ilyen egyszerűen, hiszen a látszatra is adni kellett, nem lehetett egyszerre beállni a Fidesz csapatába, és csak úgy rugdosni a bőrgolyót, azt az ominózus bőrgolyót, ami még mindig mi volnánk...

Neeeem, az első feladat az volt, hogy már az öltözőbe se jussanak be azok, akik a valódi ellenzéket alkotnák. Bajnait mindjárt az elején leamortizálta saját berkeiben a fű gondnok, nem túl eredeti nyilatkozataival és hitvallásával, majd Mesterházy középcsatár - legalábbis annak hiszi magát - gyakorlatilag megette reggelire. Ebből elég tisztán látszik, hogy Bajnai, hiába egy igen jó gazdasági szakember, a politika színpadán, maximum a ripacs jelző illetné meg, hiszen aki nem a saját területén, nem a saját fegyvereivel áll ki harcolni, azzal általában felmossák a porondot. Ez tisztán látszik azon, hogy milyen simán megetették a választókerületek elosztásánál. Egyrészt nem a legkönnyebbeket sikerült kiharcolni magának, ráadásul a DK külön indulása is teremthet olyan helyzetet, hogy a parlament közelébe sem kerülhetnek az E-2014 színeiben induló képviselő nebulók. Erre talán a legszebb példa, az a belvárosi szösszenet, melyben Juhásznak kell megküzdenie Rogán Tónival. Mikor először hallottam a leendő csörtéről, sírtam a meghatottságtól.Na, meg a röhögéstől potyogtak könnyűim, mosván igen megviselt billentyűzetemet. Nem akarom nagyon degradálni Juhász urat - mondjuk megoldja Ő ezt magától is - De Rogán úgy fogja felmosni vele a padlót, hogy azon egy árva folt sem maradhat. Persze, azt azért ne higgye senki, hogy ezzel nincsenek tisztában az egyezkedők. Juhász már szinte mindenkinek borsot, sőt curry-t tört az orra alá. Ennél egyszerűbben nem is lehetett volna megszabadulni tőle. Rogán felmossa vele a padlót, majd mint afféle rongyot, egy laza mozdulattal, betolja a köriktatóba...

Na, innentől el is jutottunk oda, hogy mire is volt nagyon jó ez az egyezkedős - nem egyezkedős, ez az összefogós - széthúzós tangó, a politika ellenzéki táncparkettján...

Megszabadulni a nem kívánt alakoktól, megszabadulni azon vetélytársaktól, akik az elkövetkezendő időkben a fejükre nőhetnek...

Mert ahogy jelentkező focistákat elnézem, vannak páran. Gyurcsány mindjárt az első, aki sokak szerint talán a legjobb játékos lehetne. Na, innentől mindjárt repült is, zúgva szállt mint a győzelmi zászló. Nehogy véletlenül, a középcsatárnál jobb játékost szerződtessen a csapat, hiszen akkor a kapitány posztja veszélyben, össze-vissza kezd kapkodni, és abból bizony fejetlenség lesz. Persze abból is ha a fejet dobják ki először.
Lett is, már a dobálózásból is. Az Mszp megegyezése, az E-2014-el, erősen a trafikmutyi színvonalára süllyesztette az ellenzéki együttműködősdit, amit aztán még tetéztek azon tények, miszerint Mesterházy már a látszatra sem ad. Már az is kezd erősen elsikkadni, hogy az ország sorsa hívta volna életre ezt az együttműködést. Az már nem számít. Ami számít, az a körmérkőzés a bennmaradásért. A parlamenti helyekért, immár Fidesz kormány ellenzékeként egyedül helytállni, minél bővebb frakcióként. Sajnos ezzel persze a kormányváltás esélyeit nullára redukálván, szembeköpve az ellenzéki választópolgárokat.
Megosztva az ellenzéket, Mesterházy pontosan úgy akar uralkodni, mint Viktor az országon. Politikájukban egyre több hasonló vonást fedezek fel. A megosztást, a vetélytárs gátlástalan félreállítását, az ellenzéki tárgyalások egy kézben, egyszemélyi irányításában tartását, az ellen megzsarolását egy kialkudott mutyi után....
Ezek mint Viktor jelenlegi uralkodásának, végtelenül arrogáns ismérvei....
Mond meg nekem Mesterházy Attila. Ha véletlenül hatalomra kerülsz, hány stadiont fogsz építeni....???

Persze, nem fog hatalomra kerülni. Mesterházy megérthetné végre, hogy az a tény, hogy idióták is vannak a választópolgárok között, az korántsem jelenti azt, hogy az összes hülye. Szépen lassan, a fanatikusokon kívül mindenki rájön a mutyira.

És 2014-től, újra a Fidesz labdái lehetünk. Nem tölt el megelégedéssel ez a jövő, hiszen pont azért koptattam a pofámat az elmúlt években, pont azért jártam megmozdulásokra, hogy élhetőbbre forduljon eme kis ország sorsa.

De most, valószínűleg nem fog. Mesterházynak még az sem sikerült, hogy működőképesen lemásolja a Viktorék mutyi politikáját, és győzelmet arasson vele.
Szánalmas vereség lesz osztályrésze...Velünk együtt.


Kulcsszavak: Mutyi, Választások


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2013. szeptember 11. 19:01:48Válasz
Ferykém, az utolsó betűig egyetértek veled!
Igen, min vagyunk azok, akiket rugdosnak, ide-oda! Mi vagyunk azok, akiket beetetnek mindenféle hazugsággal! Mi vagyunk azok, akiknek fát vágnak a hátán úgy, hogy a bőrt is vele nyúzzák! Mi vagyunk azok, akiket előkapnának ezek a nem tudom kik, hogy ültessük őket a bársonyszékbe! Sem én sem nagyon sokan mások, nem hiszünk abban, hogy a mi érdekünkben teszik!
Mi vagyunk azok, akiknek ezután is inni kell a méregpohárból, mert nekik úgy tetszik!
És mi vagyunk azok a nagy barmok, hogy engedjük ezt megcsinálni velünk!!!
ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐ EMBEREK!!!!!!!!!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum