A rettegés anatómiája


Létrehozva: 2013. augusztus 2. 12:50:36 | Megtekintve: 3887x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. augusztus 3. 11:21:57 [Fery]


Szerző: Fery
Ismét olvastam egy érdekes hírt. Ismét osztogat a kormány, most saját védelmének megerősítésén dolgozik.....

"Döntés született továbbá arról, hogy a miniszterelnök védelmének érdekében "a létesítménybiztosítási intézkedés céljából kijelölt ingatlanok" körének bővítésére 63,2 millió forint tartós és 20,1 millió forint egyszeri átcsoportosítást rendelnek el a tartalékból a rendőrség részére."

Érdekes....Tényleg érdekes. A kormányzat és a miniszterelnök védelme, eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen olyan szintű már ez a védelem, ami egy demokráciában teljesen felesleges.
Ott a TEK, ami iszonyú mennyiségű pénzből lett fejlesztve, rendelkezik a legmodernebb rendszerekkel, és a legmodernebb fegyverekkel. Ott fegyveres a parlamenti házőrség, ami ráadásul egy demokráciában elfogadhatatlan jogosítványokkal rendelkezik...
És most ismét majd 85 millió a miniszterelnök védelmére. Minek....???

Mi indokolhat egy ilyen mértékű pazarlást. Mindössze két dolog. Vagy a készülődés a hatalom megtartására bármi áron, vagy a paranoiás félelem. Vagy mindkettő, ebben a sorrendben. Lassan közelednek a 2014-es választások. Ilyenkor kidobni egy rakás pénzt a miniszterelnök és a kormány védelmére, - amely már így is komoly védelemmel rendelkezik, - teljesen felesleges. Persze a választások előszele lehet, hogy vereséget vízionál, amire persze fel kell készülni. Ha békében nem megy, majd megy békétlenül. Ennek a kormánynak, szerény véleményem szerint, tök mindegy, csak hatalomban maradjanak...

Ahogy elnézem ezeket az intézkedéseket, nem sok jót jósolok az ellenzéknek, ha nyerni akar a választáson. mert ezek a védelmi beruházások, nem a mindenkori aktuális kormány védelmére valók, hanem csak a jelenlegi rezsim védelmére. Ezt viszont tűzzel-vassal védeni fogják, akár életük árán is, hiszen ha a kormány bukik, akkor ők is bukják a zsíros fizetést, a bőséges apanázst.

Eleddig, semmiféle komoly atrocitás nem érte a miniszterelnököt. Az, hogy egy részeg betelefonáló megfenyegette, vagy meg akarták dobálni aprópénzzel, az igazán nem indokolhatna sok száz milliós kiadásokat, több fegyveres testületet, a rendőrség megerősítését. De a paranoiás rettegés a hatalom elvesztésétől, már indokolhatja. Elég világosan látszik, hogy miről is szól ez a történet. A félelem attól, hogy ha netán elvesztik a hatalmat, akkor talán mégsem adják át....??? Mert ez is lehetséges, sőt az is, hogy ha valamilyen módon nyernek, akkor a nép nem fogja ezt túl jó néven venni. Mert egy teljesen becsületes választáson, már most sem lenne semmi esélyük a győzelemre. De a választási törvény testreszabása, a külhoni szavazatok, és még sok egyéb olyan körülmény, amely biztosítja számukra a győzelmet, nem biztos, hogy a választások után, győzelem esetén, tetszeni fog a nép többségének. Egyértelműen látszik, hogy a 2/3-os többség, jócskán leapadt. Tehát valami másban kell bízni.

És bizony itt jönnek képbe ezek a hatalmas védelmi kiadások. Persze van ebben a félelemből bőven. Világosan mutatja a rettegést az is, hogy anno azt a részeg betelefonálót, aki a következő palack boron kívül, az égegyadta világon senkire nem volt veszélyes, gyorsított eljárásban el kellett ítélni, pedig szerencsétlen olyan merev részeg volt, hogy azt sem tudta mit beszélt....
Vagy Kövér a házelnök, elvetette a huszároktól az életlen díszkardokat....Mondjuk, ezen én betegre röhögtem magam. Ilyen szintű rettegést, régen láttam még politikustól is...Nagyon régen, és azt sem ebben az országban, hanem a néptől rettegő diktátoroknál, mindenféle banánköztársaságban, ahol bizony nem egyszer hányták kardélre a népnyúzó despotát. Persze nem életlen, díszhuszár kardokkal. mert azzal nem is lehet, ráadásul a ház elnöke mindezt a TEK védelme alatt tette. Mondjuk amennyiben úgy gondolta a házelnök, hogy az életlen, hegyetlen díszkardoktól, az állig felfegyverzett TEK nem tudja megvédeni, az önmagában is a paranoiás rettegést igazolja. Az meg, hogy a nagy nemzeti ünnepeinken a kormány eltűnik az országból, az önmagában is vicclapba való, és persze kellőképpen siralmas is. És pontosan mutatja félelmüket a saját népüktől, a választóiktól. És bizonyos vagyok abban, hogy ez a félelem, nem lehet véletlen. Egy olyan miniszterelnöknek, egy olyan kormánynak, aki valóban az országáért tesz mindent, aki valóban gondol az ország lakosságának jó létére, annak nem kell rettegni. Azt szereti az ország, szereti nép, Nem akarják bántani, nem kell nemzeti ünnepeken menekülni, elbujdosni, a néptől való félelmében. Nincs szüksége hatalmas védelmi kiadásokra, nem kell kidobálni a milliárdokat saját védelmére, még azon az áron is, hogy gyerekek éheznek az országban.

De ez a kormány, nem ez a kategória. Rettegnek, mert megalázták és kifosztották a népet, s félnek haragjától....

A félelem a hatalom elvesztésétől, sok mindenre képes. És nem elfeledni, a teljes államháztartás, a teljes államapparátus a rendelkezésükre áll. Az már régen nem kérdés, hogy a Fidesz teljesen egyeduralmú kormányzásra rendezkedett be, teljesen egyedül óhajtja irányítani az országot. Nem kívánja megosztani a hatalmat senkivel, pláne nem a piszkos kommunistáknak tartott ellenzékkel, bárkikből álljon is. Az ellen meg tűzzel-vassal védekezni fog, hogy egy választási vereség utolérje, és át kelljen adni a hatalmat...

Épp most költött erre, majd 85 milliót...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Zskoczkane2013. augusztus 2. 13:44:54Válasz
Igen! Fery most mindenben egyet értek Veled. Az ellenzék még mindig egymást marcangolja ahelyett, hogy tett volna valamit az elmúlt 4 évben, hogy ne jöhessen létre a tákolmány ... - a választási terv - a munkatörvénykönyv változásai... stb.
Picike2013. augusztus 3. 21:10:33Válasz
Hát igen! A félelem! Az van bennük! De legyen is!!!!
Szerintem nem volt még az utóbbi időben ilyen mocskos, hazug és tolvaj kormánya ennek a szerencsétlen országnak, mint ezek! Kifosztották teljesen ezt az országot, magánzsebbe vándorolt minden, a nyugdíjaktól a földeken át jóformán mindenig. Most már szerintem csak a bőrünk hiányzik a kezükből, aztán mehetünk a saját magunk ásta gödörbe!
Ezéer kell nekik a tripla, sőt még annál is erősebb védelem, mert néha gondolatban talán eszükbe jut, hogy ha ekkora gyűlölet van a többségben, hát az kitör, mint egy tűzhányó és volt már rá példa a szomszédban, hogy elég hamar a fal előtt találják magukat, szemközt jó pár gépfegyverrel!
Rettegjenek, féljenek, ne legyen egy nyugodt pillanatuk sem!
És akik ellenzéknek mondják magukat, hát most már az utolsó utáni órában, szíveskedjenek összefogni és hallatni a szavukat!
Mert anélkül minden elveszik és nem lesz többé Magyarország, hanem orbánia!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum