Egy feljelentés margójára


Létrehozva: 2013. április 15. 07:42:53 | Megtekintve: 2734x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2013. április 15. 10:24:48 [Fery]


Szerző: Fery
Lázár János is beállt a feljelentők sorába. Lelke rajta, bár nekem személy szerint, eléggé érthetetlennek tűnik a dolog.
Mindenesetre egy ilyen feljelentés, felvet néhány érdekes kérdést...
Ahhoz képest, hogy különböző fórumokon, miket írnak a politikusokról, többek közt Lázárról is, meglehetősen érdekes egy ilyen, gyakorlatilag semmit mondó szöveggel bíróságra menni.
Másrészt mi is motiválhatta a bíróságra menet, egy olyan embert, akit gyakorlatilag az ország, egy jó része gyűlöl.
Egy ország igen nagy részét sértette meg elhíresült nyilatkozatában, miszerint " Akinek nincs semmije, az annyit is ér." Ezek után, nem egészen értem, hogy miért lepődött meg azon, hogy kommentelők tömege kívánja a halálát. Ugye nem gondolta Lázár elvtárs komolyan, hogy egy olyan országban, ahol emberek millió tengődnek fillérekből, szeretni fogják azért, mert havi majd egymillióért használ egy bérelt, lézerblokkolóval felszerelt Audit, és mindez mellett kijelenti, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. Ez a fajta mentalitás, nem igen alkalmas arra, hogy szívébe zárja a nemzet, a nemzet nélkülözői pedig pláne nem...

Az elhíresült hozzászólás, mely a feljelentést ihlette, talán az egyik legszelídebb volt, amit a sajtóban olvastam. Most nem részletezem, hányszor és miként emlegették felmenőit, hányszor kívánták a halálát, és hányan akarták felhúzni a lámpavasra...

Sokan, sőt rengetegen...

Mégis ez a laza szöveg fogta meg szárnyaló szellemét, mely mindjárt el is repítette a bíróságra. Tételezzük fel, hogy valóban úgy gondolta, ez a laza komment, foltot ejtett a becsületén. Mármint azon, amelyik kockáról kockára rakta...???
Érdekes, bár én ezt nem hiszem. A feljelentés indoka szerint, a balesetben elhunyt családját kívánja támogatni egymillió forinttal, mely nemcsak arra lenne alkalmas, hogy enyhítse a fájdalmat, hanem arra is, hogy Lázár elvtárs becsülete, emberi nagysága ismét fennen ragyogjon. A kérdés a miért. Miért is akarná támogatni őket, ha semmi köze nem volt a balesethez ? Gondoljunk bele abba, hogy a családot keményen megreccsentette a baleset, a temetés...
És akinek nincs semmije, az annyit is ér, tehát Lázár elvtárs támogatása nemigen történne, megfelelő célzattal. Az elhíresült nyilatkozata után, én személy szerint egyszerűen nem hiszem el, hogy bárkit is támogatni akarna, akinek kevesebbje van mint neki...Mert akinek nincs semmije...

A másik kérdés az, hogy mennyire gusztustalan a támogatás ilyen formája. Elképzelem azt a levelet, amelyet támogatás megszerzése során elküldene az áldozat családjának.

- Kedves Áldozatok.

Igazság szerint, semmi közöm nem volt a bekövetkezett balesethez, de mégis úgy gondolom, hogy emberségem fényezése okán, támogatnám Önöket. Természetesen nem a saját pénzemből, mert azt én raktam kockáról kockára.
De olvastam néhány, számomra sértőnek tűnő hozzászólást a sajtóban. Igaz csak a nincstelenek tömege utál, de úgy döntöttem feljelentem őket, és emberi méltóságom visszaállításáért kérek egymillió forintot. Ezzel az összeggel tudom támogatni Önöket, amennyiben a végrehajtónak sikerül szerencsésen behajtani a szerencsétlenektől ezt az összeget. Igaz nekik ez komoly érvágás, de mivel az Önök támogatására szántam ezt az összeget, úgy gondolom az, hogy néhány család asztalára csak zsíros kenyér jut, kicsiny ár, az én emberi méltóságom helyreállításáért...

Tisztelettel...

Nem is tudom. Ha engem így, ilyen megalázó formában kívánna bárki támogatni, hozzátartozóm elvesztése okán, én úgy verném szájba, hogy ha nem rúgnék utána egy péket meg egy hentest, éhen halna a levegőben, és közben a fogai körmérkőzést játszanának a bent maradásért, és azután maximum a fogait tudná, kockáról kockára rakni.

Nem azt mondom ezzel, hogy nem érdemelné meg a család a támogatást. Messzemenően megérdemelnék, de nem ilyen megalázó formában.

De azt hiszem tévúton járunk. Ezek a feljelentések, egy sokkal szomorúbb jövőt vetítenek elénk. Visszahozzák a sötét középkort, ami nem azért volt sötét, mert nem sütött a nap. A szocializmus mélységes hallgatását esetleg a terror házának ismételt megnyitását és eredeti funkciójának reaktiválását...A királyok istennek látszó hatalmát, a felség árulás rémét XXI. századba. Ahol be kell fogni a pofánkat, ahol nem mondhatunk véleményt azokról akiket el kell tartanunk. ahol kussolhatunk, mert ha nem akkor börtön, megaláztatás, és bíróságon kierőszakolt rekvirálás vár ránk. Ez a kormány mentalitása, így akarja kordában tartani azokat az embereket, akik elégedetlenek a kormányzás minőségével. Lázár feljelentése nem az első és gyanítom nem is az utolsó.

Jönnek majd a többiek is sorban ha nem fogjuk be a pofánkat. Nagy királyok, Rákosik, Sztálinok szelleme járja be kis hazák gyönyörű tájait, lerombolva mindazt a keveset, amit az elmúlt évtizedekben felépítettünk...Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

picike2013. április 15. 09:15:50Válasz
"Fortélyos félelem igazgat", már megint kies kis hazánkban! Ahhoz, hogy feljelentgetnek, már az ember nem tud mit hozzátenni! Előttem megjelent az a dicső Horthy-korszak, a besúgók, feljelentők hada, hogy kilövéssel, börtönnel, kínzással tizedeljék a népet!!! Most is tizedelik! Nyugdíj-járadék elvonásokkal, munkanélküliséggel és ilyen alakok hatalomra segítésével, mint ez a mocsok! Fényezheti magát, amennyit akarja, ő akkor is egy picike sztálinfiú, aki így akarja, mások nyomorba döntésével visszaszerezni a "becsületét", ami nincs is!!! És visszahozza azt a rendszert, amitől nagyon sokan rettegtek, rettegnek, mert bizalmatlanok lesznek egymáshoz még a legjobb barátok is! Oszd meg és uralkodj a mai helyzet!
A megosztottság már iszonyatos, azok között is, akik egyet szeretnének!
Mi lesz ebből???
Mi lesz velünk és az országgal, ha ilyen lúzerek maradnak a bársonyszékekben és ülnek a nyakunkon???????????????
Fery2013. április 15. 09:27:51Válasz
Egyetértek....
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege: