Hosszú és eredményes életet


Létrehozva: 2012. december 6. 14:19:23 | Megtekintve: 1389x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. december 14. 14:28:40 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Az elmúlt néhány napom, az meglehetősen érdekesen telt el. Volt egy kis időm átgondolni az elmúlt időszakot. Sokat pörgettem öregedő, kopaszodó computerem.
Az elmúlt két és fél év alatt, megismertem egy csomó barátot, na meg egy csomó idiótát. A barátokat a szívembe zártam, az idiótákat már kevésbé.
Próbáltam megérteni, mi az ami lezajlott az elmúlt időszakban. Igaz, én leginkább azóta foglalkozom a politikával, mióta ennyire rossz lett a helyzet. Előtte, leginkább csak szőrmentén néztem a politikusok tevékenységét.
Meglehetősen érdekes időszak volt ez az életemben. Láttam hogy a helyzet egyre romlik, egyre nagyobb tömegek elégedetlenkednek, egyre többen szegényednek el. Többek között mi is. Próbáltam tenni a dolgom, mert az igazságérzetemet nagyon bántották a történések, és bizony ez az egy dolog, ami engem irányít. Nem vagyok sem jobb, sem baloldali. Nem vagyok politikusokért rajongó típus, mert a jó politikusnak nem az a dolga és felelőssége szerintem, hogy piedesztálra legyen emelve, hanem az, hogy tegye a dolgát a nép szolgálatjában. Hiszen nem véletlen, hogy a miniszter szó, eredeti jelentése, szolga. Nekik kellene lenni a nép szolgájának, hiszen a nép adójából kapják, nem kevés fizetésüket.
De valahogy nálunk minden ki van fordulva. A politikusok általában minimum kiskirálynak érzik magukat. Nem azt érzik kötelességüknek, hogy dolgozzanak az ország felemelkedésért, az emberek életszínvonalának emeléséért, hanem azt, hogy uralkodjanak felettünk, ellentmondást nem tűrően, csak és kizárólag a saját, a családjaik és a híveik, támogatóik jólétéért.
Az utóbbi időben döbbenetből döbbenetbe, ámulatból ámulatba estem. Olyan dolgok történtek, ami olyan sötét jövőt vetít elém, ami mögé bizony nem látok be. Hibát hibára halmoznak, visszaélnek a parlamenti 2/3-os többséggel. Ellenzék meg gyakorlatilag nincs. Ami van, az is idióta módon egymást öli. Teljesen értelmetlenül és ugyanolyan feleslegesen.
Amiket a FaceBook-on olvasok mostanában, azon döbbenek meg a legjobban. Mert amit Viktor csinál azon nem csodálkozom egy percig sem, mert az Ő szempontjából érthető. Hatalmon akar maradni, gondolom egy pár fillért még szeretne összeszedni a családi vagyonkába.
De az ellenzék...
Egymást ölik, egymást zárják ki az emberek az oldalakról, mert esetleg a demokráciáról egy kicsit más a vélemény. Megszületett barátságok mennek tönkre, mert valaki nem megy el egy tüntetésre, mert más a vélemény valakiről vagy valamiről. Nincs semmiféle összetartás, mindenki olyan szinten ragaszkodik a saját véleményéhez, hogy aki nem ért egyet vele, az szerinte mind hülye. Döbbenetesen kevés az olyan oldal, ahol egyetértés van, ahol akkor akkor is tiszteletben tartják a másik véleményét, ha esetleg egy kicsit eltér a többitől. Teljesen maga alá gyűrte az ellenzéket az a mentalitás, hogyha nem vagy velem akkor ellenem vagy...
Pedig ez biztosan nem működik, hiszen ez jelenleg a hatalom módszere. Ha megnézzük mi mindent tettek ellenünk mostanában....Bizony nem keveset.
Gyakorlatilag az ország 80 százalékát tették tönkre, valamilyen formában. Folyamatos ellenségképeket vetítve elénk, tobzódnak a hatalomban, és azt csinálnak amit akarnak. Mindenféle hozzáértést nélkülöz, ötletelő kormányzásuk.
Sőt, gyakorlatilag nem is kormányoznak. Hiszen a kormányzás szó jelentése az lenne, hogy egy kormánykerék mozgatásával az ország járművét, helyes irányba tereljük. De már az út is régen eltűnt alólunk, fogalmunk sincs merre rohan az ország járműve. Csak egyet tudunk, hogy a vesztébe.
Mert ennek, a nép számára, semmilyen körülmények között nem lehet jó vége, hiszen 2/3-os parlamenti többségben fürödve, csak és kizárólag azzal foglalkoznak, hogy hogyan maradhatnának a hatalomba, a következő években is.
És sajnos, szinte a teljes ellenzék idióta hozzáállása miatt, bizony jó esélyük van rá, hogy össze is hozzák. Mert az ellenzék hozzá(nem)állása, gyakorlatilag olyan segítség Viktornak, amit sokan el sem tudnak képzelni. Hiszen gyakorlatilag nincs ellenzék. Egyetlen politikai formáció sem veheti fel a versenyt a Fidesszel, önállóan, egyedül. Mert Viktor az összetartó Fideszre alakította a választási rendszert, számolva az ellenzék idióta, állandó széthúzásával, kompromisszum képtelenségével. És úgy nézem, jó nyomon jár.
Magam részéről, több ízben leírtam már, hogy mennyire hibásnak tartom az elmúlt huszonév politikusait. Nagyon tevékeny részük volt abban, hogy idáig jutottunk. Nagyon intenzíven segédkeztek függőségünk kialakításában. Belementek, sokszor bizony a saját érdeküket nézve, olyan szerződések megkötésébe, amelyek abszolúte nem az ország érdekeit tartották szem előtt. Tevékenyen részt vettek világhírű gyáraink felszámolásában, Európai szintű mezőgazdaságunk szétverésében. Ezzel sikeresen kialakították függésünket a környező európai országoktól, hiszen a saját ipari és mezőgazdasági termelésünk, gyakorlatilag egyenlő a nullával. Nem részletezem azt a rengeteg kapitális hibát, amit az elmúlt évtizedekben elkövettek, hiszen attól nem fog rendbe jönni. Attól, hogy bűnbakot keresek, és esetleg találok is, attól Viktor még tovább fog tobzódni, továbbra is bele fogja taposni a nemzetet a földbe, ötletelő kormánykerék tekergetésével pedig viszi bele az országot a szakadékba.
Sajnos, valahogy úgy érzem, hogy fogalmam sincs melyik ujjamat harapjam meg, hiszen bármelyiken is próbálom ki a fogak erejét, mindegyik fájni fog. Igazság szerint nem lenne rossz, ha számon lehetne kérni a politikusokon az elmúlt huszonév ígéreteit, és az elbaltázott döntéseket. És bizony sokan vannak ezen a véleményen. Soha egyetlen pillanatig nem tagadtam, hogy ezt bizony sokan meg is érdemelnénk.
De ennek van egy, sőt több óriási akadálya. Az egyik mindjárt az, hogy semmiféle olyan törvény nem létezik, ami szerint egy hibás politikai döntésért, megbüntethető lenne. Másrészt, jelen pillanatban a parlamentbe, csak és kizárólag pártok juthatnak be. Most egész egyszerűen nincs olyan politikai formáció az új pártok között, ami mögé tömegesen felsorakoznának az emberek. Ugyanis a szavazatokhoz tömegek kellenek, nem pedig egy kis párt néhány tízezres szavazóbázisa. Komoly szavazó tömegbázisa, jelenleg az Mszp-nek, a DK-nak, egy kevés az LMP-nek is van, bár az LMP éppen komoly válságon megy át, elveszítve szavazóbázisa egy részét. De önállóan, senki nem képes Viktort leváltani.
Sajnálatos módon, nemcsak a civil tömörülések harcolnak egymás ellen, hanem a pártok pozícióharca is igencsak előtérbe került. És szerény véleményem szerint, jelen pillanatban ez bukáshoz fog vezetni. Nem engedheti meg senki magának, az önállósodás luxusát.
Valamilyen módon, meg kell találni az összefogást. Jelenleg az Együtt 2014, Bajnaival az élen tűnik a legígéretesebb formációnak. Mielőtt bárki a fejemre akarná borítani a monitort, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez az egyetlen és feltétlenül a legjobb megoldás. Sokan keresnek más utat, még az is lehet, hogy találnak, bár én nem bízom benne. De ez csak az én véleményem.
Egy biztos. Tömegek, szavazó tömegbázis kell valamilyen tömörülésre, mert különben Viktor marad. És továbbra is marad a 47 ezres közmunka, a négy millió mély szegény, a stadion építésre és a külföld támogatására elköltött száz és száz milliárdok, miközben ez az ország, tele van éhező gyerekekkel.
Ehhez képest az ellenzék egymást öli, utálják Bajnait, utálják Gyurcsányt. Utálnak mindenkit, s közben nem veszik észre, hogy Viktor röhög a markába. Pontosan tudja, hogy ez a magyar virtuson felnőtt ellenzék, nem fog megegyezni. Valahol a Gyurcsány iránti ellenszenvet még megértem, hiszen mindig is megosztotta a személye az embereket. Nem ő, hanem a személye. Sokan szeretik, de legalább ugyanannyian utálják is. Hibákat is követett el, nem is egyet. Bajnai, sorra nyeri a pereket, ráadásul olyan olyan bíróságokon, melynek az ellenőrzése eléggé a Fidesz kezében van Handó Tünde révén. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy olyan politikai környezetben nyerné a pereket, ahol neki bármilyen befolyása lenne.
És itt jutottunk el ahhoz a kérdéshez, hogy döbbenten veszem észre, hogy demokraták utálnak demokratákat, és nem jönnek rá, hogy ezzel Viktor malmára hajtják a vizet.
Minden további nélkül aláírom, hogy Gyurcsány hibázott. De demokrata. Bajnairól nem tudok, hogy hibázott volna, hiszen rövid miniszterelnöksége alatt az ország gazdasági megítélése javult. De demokrata.

De ami szerintem a legfontosabb az, hogy hol vannak az Ő hibáik attól a bűntől, amit Viktor ebben az országban elkövetett ....???????? Fényévekre.

Amit Viktor ezzel az országgal művelt, az valami döbbenet. Tudjuk mindnyájan. Lassan fasizálódik az ország, zsidókat, össze akarják írni a parlamentben, Orbán megint levelezni akar a nemzettel, hogy lecsukhassa a hajléktalanokat. Mellékesen miféle emberségre vall, ha egy levélben kell neki megkérdezni az országtól....??? Egy társadalom egyik fő fejlettségi mutatója, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk ez ügyben egy jó bizonyítványtól...
Ezt mind pontosan tudjuk, mégis Orbán Viktor nemzetvesztő tetteinél, sokkal fontosabb az, hogy az ellenzéki gondolkodású emberek, utálják a másik demokratát, akinek egy kicsit más a véleménye a fennálló helyzetről. Demokratákat, akik ugyan még az is lehet, hogy hibáztak, de nem követtek el olyan bűnöket e nemzet ellen mint Viktor. Mert a hiba és a bűn között komoly különbség van...
Szóval nekem az a véleményem, hogy 2014-ben semmi néven nevezendő esély nincs Orbán Viktor leváltására. És nem azért, mert olyan jó miniszterelnök lenne. Ilyen rossz kormánya ennek az országnak, szerintem fennállása óta nem volt.
Hanem azért mert az ellenzék, a civileket és a pártokat is beleértve, képtelen összefogni, képtelen lemondani a másik demokrata utálatáról. Mert az érzelmek mindennél fontosabbak, a józan észnél is. És itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy miért is írtam le a véleményem.
Mert elegem van. Majd egy éve írogatok az összefogásról, a kormány bűneiről, hol elítélően, hol humorosan. És gyakorlatilag állandóan összefutok egy kis zöld golyócskákból álló növénnyel, amit egy függőleges építményre hajigálnak egy erre alkalmatos szerszámmal.
A falra hányt borsóról lenne szó. Amit bizony már nagyon unok.
És ez az a pillanat, amikor befejezem mások meggyőzésére irányuló szándékomat. Egész egyszerűen nem látom értelmét. Sőt....eddig sem volt semmi értelme. Szereztem egy jó pár ellenséget magamnak, mert próbáltam hirdetni, hogy egy diktátort, csak és kizárólag a nemzet teljes összefogásával lehet legyőzni. Másképp nem.
Egyenlőre elegem van a politikából. Elegem van abból, hogy azért tartanak ellenségnek, mert egy jobb világot szeretnék ebben az országban. És olyanok tartanak ellenségnek, akik állítólag szintén ezt szeretnék...Egy vicc az egész, ráadásul teljesen értelmetlen...
Mivel magam részéről, már biztos vagyok benne, hogy ez az ellenzék képtelen összefogni, egyenlőre befejezem. Nem akarok többet meggyőzni senkit. Azt hiszem inkább továbbra is az elektronikával fogok foglalkozni, mert az nem csap be, nem ver át és ami a legfontosabb, hogy a logikán alapul, és nem az érzelmeken. Vagyis nem hazudik...Soha.

Pár ezer, pár tízezer ember kivételével, ez az ország megérdemli Orbán Viktort...
Meg is fogja kapni, az elkövetkezendő évekre...

Kulcsszavak: Összefogás, politika


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

MarikaFehérné2012. december 6. 14:31:50Válasz
Így igaz. Sajnos. :(
Ági Babics2012. december 6. 15:32:18Válasz
Reálisan írtad le a helyzetünket, de hogy még évtizedekre nyögjük ennek a bandának dúlását, hát azt nem. Itt előbb-utóbb harc lesz - ne legyen igazam.
Picike2012. december 6. 15:41:45Válasz
Végigolvastam Feri! És fáj a szívem, sajog a lelkem és teli tudnám ordítani az országot, hogy Isten barmai, ébredjetek!!!!!!!!!!!!! Nem csak azért, mert ilyen a helyzet, nem csak azért, mert ennyire megosztottak vagyunk, nem csak azért, mert már mindenki gyanakodva néz a másikra, aki nem épp azt a szöveget fújja, mint ő, azért mert olyan embereket is, mint Te Feri, akit nagyon nagyra tartok és becsülök, ilyen döntésre kényszeríti: elhallgatni!!!!!!!!!!!!!! Nagyon veled érzek, mert mostanában én is hallgatok! Pontosan azért, amiért most Te is, azért, amiért ezt leírtad! Már lassan mindegyik csoportból ilyen okok miatt léptem ki, most már lassan ott tartok, hogy nem tudom, hogy kinek a felvetéséhez szóljak hozzá, mert ha esetleg nem azt írom, amit más szeretne, már belém is marnak, pedig azt akarom, amit ők is: összefogásra buzdítani mindenkit, mert egyedül és másképpen NEM MEGY!!!!!!!! Egészen eddig mentem tüntetni, mentem aláírást gyűjteni, mentem, ha előadás volt, mentem, mert szerettem menni és akartam is! Most már nem tudok, mert nagyon fáj ott belül, ha azt látom, hallom, hogy te miért ide, miért nem oda és egyáltalán miért! Azt látom, hogy a politikusok vagy nem reagálnak dolgokra, vagy nagyon későn! Azt látom, hogy az életem során /66 év/ soha nem volt ennyire sz@r itt élni, még abban az átkosban sem, azt látom, hogy az unokáimnak majd nem lesz helye ebben az országban, azt látom, hogy napról-napra nyomorúságosabb lesz az élet itt és nem tudom, hogy egyáltalán megérem-e azt, hogy más legyen itt az élet egy tényleg demokratikus és a népnek elkötelezett vezetés alatt! Hogy is mondta a Minarik Ede? " Kell egy csapat!" Hát nagyon kell, méghozzá olyan, amilyet Bajnai és a szakértői tudnának összehozni! Én mellettük vagyok! És nagyon-nagyon drukkolok nekik! ÉS SOHA TÖBBÉ ORBÁN MEG A BANDÁJA!!!!!!!!!!!!
Jack2012. december 6. 21:28:50Válasz
Egy törpe diktátor uralkodik felettünk, hataloméhsége juttatta ide az Országot, a gazdaságot.
(Ági Babics) Harc nem lesz, megalkuvó egy nép vagyunk, Nemzetünk nagyjai, kik tettek is az Országért már rég halottak.
A jelenlegi 'hatalom' egyébként sem engedné Őket cselekedni, Deák, Széchenyi elbukna.
Kiút? Biztosan van, összefogás kellene...
raru2012. december 9. 09:46:06Válasz
Elolvastam mindkét nagy formátumú cikkedet és a hozzászólásokat is. Magam, igazságszerető ember lévén teljes egészében, csak azonosulni tudok az itt leírtakkal. Mindenkinek meg van a véleménye erről a rendszerváltásnak nevezett (mocsokságról), természetesen nekem is. Odáig jutottam, hogy 2010-ben már a jobbikra szavaztam, természetesen nem meggyőződésből, hanem kínomban. Azért mert az MSZP-vel is megtelt az összes púpom. Ők is bőven megtették a magukét az utolsó kormányzásuk idején. A hatalmas kölcsönök felvétele, és az a sok panamázás, stb-stb. Gyakorlatilag csak a nevükben szocialisták, de egyébként pontosan ugyanolyan kapitalistákká váltak, mint az összes eddigi kormányok. Akkor azt mondtam, hogy rájuk sem fogok többé szavazni. Kimondottan a cikked hatására, újra átgondolva, (megrágva) a dolgokat, én is arra a véleményre jutottam, hogy csak közös összefogással lehet megdönteni ezt a szemét orbán kormányt. Magyarán, ha kell bárkire szavazni fogok a cél érdekében, csak azért hogy orbán végképp eltűnjön az életünkből. Hasznos lenne, ha a jelenlegi ellenzék is teljes összefogásra buzdítana, (a széthúzás helyett) mert akkor könnyűszerrel leválthatóak lennének. Neked azt javaslom, hogy ne add fel mert szükség van az ilyen jó gondolkodású és főképp jó tollú emberre. Látod engem meggyőztél, talán másokat is. Szeretettel üdvözöllek. Mészáros József
Fery2012. december 15. 15:48:22Válasz
Így, hogy a "két nagy formátumú cikk" ezt nemigen értem...
Jelenleg hasonló formátumban, vagy 100 cikk van a blogon....:)
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum