Nyírővel, Horthyval - Az antiszemitizmus ellen


Létrehozva: 2012. december 1. 11:38:17 | Megtekintve: 1339x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. december 1. 13:22:37 [Fery]


Szerző: Fery
Sokat tűnődtem tegnap este. 2012 delén ismét felütötte fejét a parlamenti antiszemitizmus. Mielőtt zsigerből elkezdenék ordítani, talán gondoljuk végig a kiváltó okokat. Jogos felháborodásunk, nagyon könnyen elfedheti előlünk az igazságot, hiszen a politika célja, - főleg az ilyen Orbán kormány féléknél - hogy amíg a nép felháborodok ezen-azon, addig gyorsan meghoznak fű alatt néhány olyan törvényt, ami lényegesen keményebben érinti életünket. Gondoljunk csak bele, hogy választási regisztráció elfogadása, milyen szépen együtt történt az ominózus zsidó összeírás felvetésével. De ez csak egyik része a dolognak...

A másik véleményem szerint, sokkal keményebb ügy. Olvasom a hírt, miszerint December 2.-án, hatalmas tüntetést akarnak összehozni, a magyarországi zsidóság elvi támogatására, tiltakozván az őket ért parlamenti atrocitás ellen.
Az Együtt 2014, Az Mszp, és még néhány párt, többek között a Fidesz...

ÉS A SZÍNPADON FELSZÓLAL : ROGÁN ANTAL....

Mi van...??? Két éve küzdünk ellenzékben a Fidesz vezette kormány ellen. És most az annak a kormánynak a képviselője, amelyik, a Horthy kultusz terjesztését állítja piedesztálra, amelyik szobrokat állít Horthy-nak, és utcákat, tereket nevez el róla, amelyik diplomáciai botrányt kavart Romániával, mikor a fasiszta Nyírő József hamvait hordozták a szatyorba, egy laza újratemetés ürügyén. Az a kormány, melytől nincsenek messze az ordas eszmék, most az ellenzékkel együtt teljes mellszélességgel akar kiállni az antiszemitizmus ellen....Mi van...??????????????????????

A Fidesznek először is teljes mellszélességgel a parlamentbe kellett volna felordítani, ha már ennyire elhivatottak. Ott helyben kellett volna kivezetni Gyöngyösit az ülésteremből, Megtorolni azt, hogy 2012-ben valaki zsidókat akar összeírni, gyanítom nem cukorka osztogatás céljából. De a parlamenti retorzió elmaradt, tudomásul vették a másnapi sete-suta bocsánat kérést, mely szerint ez a kettős állampolgárokra vonatkozó felvetés volt mindössze. Semmi több.
Értem. Akkor miért is kell Rogánnak, egy simán elfogadott bocsánatkérés után, a kormány nevében tiltakozni...??? Mert ők simán elfogadták. Az ellenzék nem. És most arra biztatnak, hogy az ellenzék képviseletében, hallgassam végig Rogán tiltakozó beszédét egy színpadról, mert bizonyára elmondja azt, amiért a parlamentben, ordítva kellett volna tiltakozni.

Álságos, hazug politika, és most menjen, álljon mellé az ellenzék, és tüntessen együtt a Fidesszel. Azzal a Fidesszel, amely két és fél éve akarja rák erőltetni azt, ami ellen most velünk akar küzdeni. Rogán Antal, aki most a Fidesz szabadságharcosa lett, aki nem tűri a zsidózást a parlamentben...De kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban, náci írók műveit.

Remélem a színpadon, nem lesz mellette egy Horthy szobor....sokkal hitelesebb lenne.

Döbbenten meredtem magam elé, hogy létezik ember aki ezt megkajálja, hogy létezik ember, aki ezt elhiszi...

Ha ott megjelenik az ellenzék, főleg ha egy barátságosabb létszámban, akkor a Fidesz lesz az első, aki ebből politikai tőkét akar magának kovácsolni. Aki világgá fogja kürtölni, hogy milyen egységben harcol az ellenzékkel együtt, az antiszemitizmus ellen. Aztán felállít néhány Horthy szobrot, majd ismét belevág Nyírő József hamvainak Canossa járatásába. És ehhez az egészhez gyönyörűen asszisztál az ellenzék. Meg vagyok döbbenve...

Magam részéről, biztosan nem veszek részt semmi olyanon, ahol egy Rogán Antal szónokolhat. Ahol akár Nyírő hamvait is előhúzhatja a táskájából, vagy bejelent egy újabb Horthy szobor állítást.

Miközben ezerrel küzd az antiszemitizmus ellen, azok oldalán, akik egy árva szót sem szóltak ott, ahol kellett volna...

A Magyar Parlamentben.

Nem biztatok senkit se pro, se kontra. Én senkinek nem mondom, hogy menjen vagy nem menjen. Én biztosan nem adom a nevem, Rogán bármilyen megnyilatkozásához.

Amit itt leírtam, csak és kizárólag a saját véleményem, melyet mindössze megdöbbenésem okán vetettem papírra...

Ps.: Egy rövid utószó, mielőtt valaki megvádolna, hogy alázni akarom a Demonstrációt. Egyrészt nem kell ezt alázni, Rogán Antal neve, részvétele a Fidesz képviseletében, lealázza a végtelenségig...
De Rogán személye, és a Fidesz képviselete nélkül, mélységesen egyetértek a Demo céljaival, és az antiszemitizmus elleni küzdelemmel.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

mimóza2012. december 22. 05:21:52Válasz
Szokásuk szerint képmutatás - ügyes pávatánc -- volt az egész!! EZEK SOHA NEM VÁLTOZNAK, SŐT ROSSZABB ÉS ROSSZABB formát mutatnak.... mert ÁTKOZOTTUL GONOSZOK, ÖRDÖGIEK, KULTURÁLATLANOK !!! SZÉGYEN GYALÁZAT MINDEN TETTÜK !!! :P :P
vasi202013. január 20. 15:17:40Válasz
Fery-kém! Ezt ami a Demonstráción történt ,valóban nehéz feldolgozni. E sorokat ,már az esemény után írom. Bizony-bizony a Fidesz politikailag tett egy jó húzást.Miközben ők ott ahol kellett volna szó nélkül hagyták az ügyet ezzel téve ,nem kevés lépést a szélső jobb felé,addig elküldik ezt a semmitmondó Rogánt a demonstrációra,hogy ott lássa ország-világ,milyen galádság ami történt . Ez a Páva tánc a javából.A prominensek mind hallgatnak,és egy bohócot elküldenek,hogy halkan tiltakozzon. Gyomorforgató.
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum