A rettegés órái


Létrehozva: 2012. október 30. 17:51:57 | Megtekintve: 1491x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. október 30. 22:06:02 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Mostanában sok szó esik arról, hogy mi legyen a jövő útja, eme kicsiny ország számára. Október 23. után csalódott tömegek kaptak új erőre, Bajnai Gordon visszatérése láttán. Pedig igazából csak egy összefogás szerűséget jelentett be, de reményt adott sokaknak. Emberek sokasága, sokkal jobb kedvvel éli napjait, mert megcsillantották előtte a reményt.

Persze van a dolognak árnyoldala is rendesen. Bajnai felbukkanása felgyorsított bizonyos eseményeket, amelyek persze bekövetkeztek volna nélküle is, legfeljebb kicsit lassabban. A választási törvény módosításaira gondolok. Tisztán látszik a kauzalitás a Fidesz lépései és Bajnai felbukkanása között...

Egész egyszerűen összesz@rta magát a Fidesz Orbán Viktorral az élen. Tegnap már Bajnai volt a téma a parlamentben, ráadásként olyan óvodás stílusban, melyen már a fél ország röhögőgörcsöt kapott. Sci-fi-be illő kémregények víziója támadt fel a Fidesz padsoraiban, feltételezvén, hogy Bajnai az USA ügynöke. Na ezen kicsit elmosolyodtam, de miután egyenlőségjelet húztak Bajnai és Gyurcsány közé, jött a lefejelem a monitort a röhögéstől című novella.

Mára pedig viharos gyorsasággal elkészült az a törvénymódosítás, mely többek között lehetetlenné teszi, hogy a Bajnai Gordon, Haza és Haladás egyesülete induljon a választásokon. Abszolút tisztán megfigyelhető a Fidesz berkeiben és Orbán Viktor személyén a félelem anatómiája, hosszú távú lefolyása, és a rettegés maradandó következményei. Nem elég, hogy nemrég még mindenféle merényletről meg puccsról hablatyoltak, amit a CNN akart elkövetni, Kövér már az életlen huszárkardoktól is retteg, Viktor meg a részeg betelefonálókon keresztül, az aprópénzdobálókig, mindentől.

Csakhogy a félelem különböző fajtái között már lassan elvesznek Fideszék. A fizikai behatásoktól való rettegést, mára úgy ahogy legyőzték, hiszen a TEK, - mely hírnevével ellentétben korántsem terrorista elhárító alakulat, hanem Orbán Viktor és családja, valamint közeli barátainak és szövetségeseinek magánhadserege - ellátja védelmét, plusz megalakították a Parlament házőrségét és legújabb hírek szerint fegyveres kiképzést kapnak még a tűzoltók is, hogy bármikor fegyveres szolgálatra besorozhatóak legyenek, ha netán a rendőrség kevésnek bizonyul, a párt és a hatalom megvédésére.

De most felbukkant a Nemezis. Orbán Viktor személyes nemezise. Bajnai Gordon. És nem nagyon talál rajta fogást, és ez csak fokozza félelmét. Pontosan tudja, hogy talán az egyetlen ember ebben az országban, aki jelenleg legyőzheti. Talán az egyetlen aki mögé felsorakozhat az ellenzék. Talán. Mondjuk mi, de Viktor már biztos benne. Ha nem lenne, nem léptek volna ilyen viharos gyorsasággal...

És ekkor olyan szintre hág a rettegés, hogy törvénykezési ámokfutásba kezd, mindenáron el akarja érni, hogy Bajnai és követői valamilyen - bármilyen - módon kimaradjanak a megszavazható, megválasztható ellenzéki mozgalomból. Ezt a villámgyors lépést, csak és kizárólag páni félelem válthatta ki, semmi más. Viktor fél, Viktor retteg. Retteg a hatalom elvesztésének rémétől, egyre jobban tisztában van vele, hogy mindenféle módon, olyan törvényeket kell, hogy meghozasson a Parlamenttel, melyek biztosítják a kormányának hatalomban maradását.

De nem elfelejteni, aki fél, az hibázik. A félelem megbénítja a tisztán látást, a félelem ráül minden cselekedetre. Kapkodás a következménye, gyors döntések születnek, előre nem látható következményekkel. Kihasználható hibákkal. Sokat fognak ebből elkövetni, hiszen a torkukban felkúszó félelem, irányítani fogja lépéseiket, döntéseiket.

De ez reményt is adhat... Nekünk.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2012. október 30. 18:14:08Válasz
Az a fortélyos félelem, amivel minket igazgatnak mostanában, vissza is tud ütni! Mint ahogy írod, a torkukban van, azért kapkodnak össze-vissza!! Hát van mitől félniük!! Amit tettek ezzel az országgal, nem semmi!!! Más helyeken már régen betonba öntve, vagy haleledelnek aprítva várnák a feltámadást! De itt nem, mert mi vagyunk a világ birkái!!! És akkor jön egy ember, illetve több is, akiknek a szavára tízezrek mozdulnak meg!!! Na vikkancs, hát csak rettegj tőlük! És hozhattok akármilyen törvényeket, azon igenis lehet majd változtatni, és ne higgyétek, hogy a hatalmatok örökké fog tartani, neeeeeeeem, hiába az ígérgetés a külhoniaknak is, hiába a hülye törvényetek, egyszer porba fog hullani a fejetek!!! És vikkancs, megmondhatod a kedves barátodnak-seggnyalódnak, hogy kár olyan videókat gyártani, amilyet felrak a facéra, mert nagyon sokan vagyunk, akik még jobban gyűlölünk érte!!! És csak félj, nem kicsit, NAGYON!!!!! Bencsiknek meg adjon tanácsot és kötelet kövér balkezed!!
morisan2012. október 31. 08:10:10Válasz
Egyetértek. Az utolsó mondathoz csak annyit, hogy "De ez reményt is adhat... Nekünk."
Tehát ideje, hogy ezért,
Részünkről mindent megtegyünk...
mimóza2012. november 1. 09:46:03Válasz
Fery! Ezek meg a tisztánlátás??? _ -- nem volt, nincs, és nem lesz soha !!! BETEGEK - ÉS SEGGNYALÓK gyülekezete uralkodik most !!! De én is REMÉNYKEDEM -- BAJNAI-BAN ÉS A RÉGI CSAPATÁBAN !!!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum