Messze még a 2014


Létrehozva: 2012. október 24. 13:55:41 | Megtekintve: 1506x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. október 26. 17:20:45 [Fery]


Szerző: Fery
2012 Október 24. Sokaknak emlékezetes marad ez a dátum. Legalábbis az ébredés miatt. Rengetegen várták reménykedve, Október 23.-át. Most nem azokra a vérmes reményekre gondolok, hogy összejön a tömeg és neki megy a parlamentnek, mert az teljesen egyértelműen nem működik. Több okból is. Egyrészt azért mert terrorizmusnak nyilvánították volna és van egy olyan érzésem, hogy Viktor semmitől sem riadt volna vissza a hatalom megtartása érdekében. A fegyverhasználattól sem, hiszen már 2006-ban is egy Fideszes képviselő szorgalmazta azt, mint nemrég fény derült rá. A neten meg lehet találni az erről szóló dokumentumot....

De annyit meg kellett volna tenni, hogy kimenni a Kossuth-térre, hallatni az ellenzék hangját. Hetek óta arról zeng a Face, hogy összejönni a rendezvények színhelyén, majd irány a Kossuth-tér. Hetek óta. A D-day-Muskétások csapata el is indult, mindössze húsz bátor ember, arra várva, hogy az ígéretek szerint, csatlakoznak hozzá a többiek. Hát arra bizony hiába vártak, a teljes ellenzék cserben hagyta azt húsz embert. Pedig Ők nem háborút akartak, csak ott a helyszínen elmondani, hogy Orbán takarodj, hiszen a Szabad sajtó útjáról nem hallatszik el odáig.
Végül is azért páran mentek, mint utólagos információként kaptam, lettek mintegy 50-en...De az is igen kevés.
De ennyi volt az összefogás, ötvenen voltak a Kossuth-téren, pedig százezren kellett volna lenniük. Mindössze ötven ember a Kossuth-téren megmutatta, hogy oda lehet menni, de nem követte őket senki. Pedig egység nélkül 2014-ben sem lesz változás. Sajnos az összetartást jól mutatja, hogy ahhoz képest, hogy hetek óta azt olvasom, hogy irány a Kossuth-tér, egy maroknyi csapaton kívül, senki nem volt ott. Minden tisztelem az Ovék. Na meg a bányászok szintén maroknyi csapatáé, Szemán Pistivel az élen, akik szintén ott voltak...De lépjünk tovább.

Végig hallgattam mindhárom beszédet. Sajnos. Szívesebben lettem volna a sógorral a Kossuth-téren, de mivel egy lábtörésből gyógyulgatok éppen, nem lehettem ott, egyszerűen még nem bír el a lábam, nem tudok gyalogolni, még a boltig is problémás eljutnom. Így hát kényszerűen hallgattam a beszédeket, kavarogtak a fejemben a gondolatok.

Osszefogás...

Blogbejegyzésem többsége erről szól. Ezt posztolgatom a FaceBook-on lassan egy éve. Kidobtak már érte egy rakás csoportból. A legtöbb ellenzéki csapat egymás ellen harcol, pillanatok alatt lesznek barátokból ellenségek. Bármilyen hír felröppen kettészakadnak a csoportok és gyűlölni kezdik egymást az emberek. Emlékezzünk Gyurcsány dolgozatára, vagy Bajnai focimeccs látogatására, mikor egy páholyban kellett végignéznie családjával a meccset Viktorral...
Azonnal szétszakadt az egyetértés hálója, emberek törölték egymást az ismerőseik közül. Semmiféle összefogásról nem tett eddig a Magyar nép tanúbizonyságot.
Olik egymást az ellenzéki csoportok, szétszakadt a Szolidaritás, emberek tömege csalódott benne, a vezetőség háborúskodása miatt, a Bohóc forradalom egysége, már régen a múlté. Utálják a pártokat, hiszen eddig a vérünket szívták, gyűlölnek mindenkit, aki nem pont úgy gondolkodik.
Elég egy kis eltérés a gondolkodásmódban, már kikiáltják provokátornak, a tolerancia a legtöbb csoportban ismeretlen fogalom, sőt a szabad vélemény nyilvánítás is, hiszen ha nem tettszik a csoport gazdájának amit írsz, repülsz.

És akkor jön az, hogy össze kell fogni. Remek. Eddig sem ment. Ezután menni fog....??? Azok akik eddig egymást ölték, egymást törölték az ismerőseik közül, azok most egymás keblére borulva kéz a kézben, összefogva mennek majd egymás mellett..??? Nem vagyok optimista. de ez csak az egyik része.

Lehet, hogy Bajnaiék komolyan gondolják ezt az összefogást, hajlok rá, hogy higgyek is benne. De hiába gondolják komolyan ha nép nem képes teljes mellszélességgel mögéjük állni. Megint csak nem vagyok optimista. Ha a Bajnai focimeccse elég volt egy kisebb háborúhoz, azt a FideSS is észrevette, és fel fog még röppenteni pár ilyen kacsa-kósza hírt. Akkor is megmarad az egység, vagy ismét csak simán egy mozdulattal megosztható lesz az ellenzék...???
Mert eddig az volt. És én képtelen vagyok felemelkedni azon félelmemen, hogy ezen bizony nem könnyű, sőt rettenetesen nehéz lesz változtatni. Rettentő nehéz lesz, töretlenül hinni és bízni az összefogás erejében. Viszont másképp nem fog menni. Sajnos kormányváltás biztosan nem lesz 2014 előtt, ez már igen biztosnak látszik. Borzasztó, hogy addig emberek tömege fog utcára kerülni, éhezni, megfagyni. De mit is lehetne tenni...??? Már régen egységesnek kéne lenni a Magyar népnek. Már régen hallatni kellene a 4 millió mély szegénynek a hangját. Mégsem történik semmi, Orbán Viktor azt csinál ezzel az országgal amit akar.

Szóval én még mindig szkeptikus vagyok. Van még Viktornak másfél éve. Százezerszer fogja megpróbálni szétverni az összefogást és a magyar meg fogja kajálni mint kacsa a nokedlit...
Másfél éve van, hogy olyan törvényeket hozzon, hogy gyakorlatilag lehetetlenné tegye az leváltását. És nem elég megverni, hiszen a köztársasági elnök a vesztest is megbízhatja kormányalakítással, vagy egyszerűen bevezetik előtte az elnöki kormányzást. Szóval meg kell érteni, ezek nem hülyék.

Vajon számolt-e Bajnai azzal, hogy milyen nehéz egy ilyen népet összefogni, és mi mindent tehet ellene a jelenlegi kormány....??? Remélem. Mert nem lesz könnyű dolga. Olyan emberek tömegét kell maga mellé állítani, aki már régen nem bízik a politikában, és a politikusokban. Akik a politikusok eddigi tevékenysége miatt, már szinte mindenüket elvesztették, fagyoskodnak és éheznek. És már nem hisznek semmiféle ígéretben, csak egy szelet kenyérben és egy meleg takaróban. Lassan milliók lesznek ilyen emberekből...Van min elgondolkodni.

Ahogy olvasgatok a Facén a legtöbb embernek, óriási csalódás a tegnapi nap. Akár az utcán voltak, akár nem. Bajnai beszéde az, ami még néhányukban, úgy ahogy tartja a lelket. Nagyon remélem, hogy Bajnainak igaza lesz. Tényleg győzhetünk. Remélem, de csak remélem, már nem hiszek benne. Valószínűleg, Október 23.-a ismét a Szent edények ünnepe lett...

Akkor kerültünk csöbörből, vödörbe...


Kulcsszavak: Október 23, 2014A képet Cseh Ildi készítette, a Kossuth-térre induló bátor kis csapatról...


Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Picike2012. október 24. 15:53:06Válasz
Feri, az írásodról először a Kőbánya blues jutott az eszembe! Aztán meg a tegnapi nap, ott az Erzsébet hídnál, a tömegben! És sokaság és a lelkesedés és az, hogy figyelmeztetni kellett a végén a tömeget, hogy merre NE induljon el, ha épségben akar hazajutni! EZ a mai magyar valóság, hogy az, aki nem ugyanazt a nótát fújja, amit 1-2 ember kitalál, hát akkor nekiállunk cikizni, utálni és kiutálni mindenhonnét! És igazad van, a csoportokban nagyon kevés az olyan, amiben szívesen vagyok és olvasható is vagyok, nem csak esetleg lájkoló! És ez mind azért van, mert néhányan itt sem és ott sem bírnak magukkal, mert csakis az jó, amit ők látnak és akarnak láttatni! Különben jobb, ha távozik az ember önként, mielőtt kidobják! És ha itt kicsiben ez van, akkor nagy tömegben iszonyatos erőfeszítés kell sokak részéről, hogy össze lehessen fogni az emberek tömegeit még akkor is, ha bizonyos dolgokban teljesen egyformán vélekednek! És lehet, hogy át kellett volna vonulni a tömegnek a Kossuth térre, de szerintem akkor lett volna a rezsimnek arra alkalma, hogy még a véres összecsapástól sem riadt volna vissza! És sz az, ami csalódást okozott az ott lévőknek, amit szívből sajnálok, de MÉG MOST NEM érett meg erre az idő! Pedig velem együtt már nagyon nehezen viseljük a terheket, nem csak az anyagi létet, hanem az idegi terhelést sem! Én biztosan! És már kezdek megcsömörleni én is mindentől, pedig én megyek, pofázok és teszek, ha és amit tudok!! Van aki csak innét, meg a TV-ből tud tájékozódni, mert más lehetősége nincs! Szóval nem csak az eszmei megosztottság van, hanem az is, hogy egyszerűen nagyon sokaknak arra sincs lehetősége, hogy a szomszéd városba eljusson, nem BP-re! Szánalmas helyzetben vagyunk! És drukkolok Bajnainak, nem kicsit, nagyon!!!!!!!!!!!!!!!
Koczkáné Zsuzsa2012. október 26. 15:56:25Válasz
Kedves Feri nagyon kevesen voltunk a Kossuth téren,de volt amikor már harmincan is és ha a végén a bányászokat is beleszámoljuk akkor 50-en is voltunk.sajnos amikor elkezdtük négyen kis hangos bemondón el mondani a véleményünket akkor rögtön kaptunk kaptunk négy sárga mellényes őrzőt, ne hogy meglincseljenek minket .Amikor a kis csoportosulás elkezdett növekedni akkor már bizony kilenc (számos)rendőrt kaptunk akik gyorsan kordonnal védtek minket az elvonuló békameneten résztvevőktől. kár hogy a bányászok korábban jöttek mint ahogy megbeszéltük és elzavarták Őket.Kár hogy a végénél sem engedték be Őket csak ha tábláikat lefordították. De az igazsághoz tartozik, hogy akkor is kevesen lettünk volna ha minden rendben zajlik le. Sajnálom,de mi akik ott voltunk éreztük, az összefogás erejét és éreztük hogy nem mindig megmondó emberre kel várni azért hogy cselekedjünk.....
Fery2012. október 26. 17:21:34Válasz
Köszönöm Zsuzsa, utólagos információid alapján módosítottam a létszámot....
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum