Béke vagy gyászmenet


Létrehozva: 2012. október 19. 10:13:32 | Megtekintve: 1707x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. október 19. 12:47:40 [Fery]


Szerző: Fery
Kicsiny hazánk ismét fennforgások színtere lesz. Némi undorral olvasom, hogy ismét felüti a fejét a Békamenet.

Ízlelgetem a szót, Békemenet. Béke van. Nem dörögnek fegyverek kicsiny hazánk lankáin, nem vinnyog a légó sziréna és nem ágyúznak az utcákon. Békemenet. Vajon miféle békét kereshetnek a menetelő delikvensek olyankor, amikor semmiféle háború nincs széles-e hazában. Mert háborúnak nevezni azt, amit Vitéz Orbániai Rákosi Viktor művel, enyhén szólva paranoid szindrómára utal. Ő csak szembe megy az egész világgal, mert nem akadt még senki, aki megtanította volna neki, hogy széllel szemben nem szabad hugyozni, mert drága a Patyolat. Bár az is leperegne róla, hiszen van pénze mosatni...

Békemenet. Érdekes meghatározás egy olyan felvonulásra, ahol éltetik a kormányt, a kormányfőt, a drága jó vezért. Ahol az elsődleges szempont az, hogy lássa a világ, hogy miféle csodálatos ember vezeti a magyar kormányt, és az elégedetlen milliók, - akik lassan kiteszik az ország lakosságának a felét - csak azért szidják, mert jó dolgukban már nem tudnak mit csinálni. Végül is, a nyomor jó dolog. Nincs gondunk a nyaraláskor elveszett csomagokra, nem probléma ha útközben lerobban az autó, a repülő, esetleg a magánhelikopter. Nem eszünk véletlenül romlott húst, nem kapunk ételmérgezést, mivel nemigen van mit enni. Szóval egy csomó problémától megszabadulunk, amit a gazdagság vagy a normális élet zúdítana a nyakunkba...

Persze felmerül bennem néhány kérdés. Miért is kell a Békemenetet a gyorsnaszád után kötni...??? Hiszen a gazdaság remekül működik, az életszínvonal emelkedik, olyan népszerű a kormány, hogy semmi szükség nincs a kormány éltetésére, dicsőítésére.

Na, igen ha abból indulunk ki, hogy normálisan működő demokráciákban, ilyesmivel az ember sosem találkozik. Mikor kóvályogtam München, netán Bécs ódon házai közt, sosem jöttek velem szemben brekegő tömegek, éltetve például Angela Merkelt vagy az Osztrák kormányfőt. Mert nem kell éltetni, egy kormányfőnek nem az a dolga, hogy menetelő emberekkel dicsőíttesse magát, hanem hogy az ország ügyes-bajos dolgait rendezze. Nem is teszik, működő demokráciákban nincs kormányt és hatalmat éltető menet, de van életszínvonal, normális megélhetés...

Kicsit nézzünk körül a múltban vagy banánköztársaságok jelenében. Független attól, hogy nálunk a Kádár korszak nem volt olyan kemény, de a legtöbb helyen ahol éltetni kellett a vezérürüt, ott a nép nyomorgott, elégedetlen volt az élet körülményeivel és félelemből vagy némi dotáció reményében ment éltetni a kormányt, holott lehet belül a pokolba kívánta már, de lépni nem mert, mert már arra a szintre juttatták el, hogy azt sem tudta hol van a gerince, nemhogy használni merte volna. Na, meg az kevés pénz is jól jön, amit kifizetnek, hiszen pontosan tudják tudják az ilyen megmozdulást szervezők, hogy rengetegen vannak akik éheznek, és egy tányér kajáért megvehetők egy laza sétára. És a XXI. század Európai Uniójában, ez a röhejes éltető menet visszaköszön, szembejön velem az utcán. Az Európai Unió emberi jogi törvényei alatt, az Európai Unió Erkölcsi irányelvei mellett felbukkan a Diktatúra árnya, a személyi kultusz tipikus példája. Ahelyett, hogy a május elsejei felvonulások, már retró kategóriájába tartoznának, elővillannak újra és újra, csak a dísztribün helyeződött át, a Hősök-teréről a Kossuth-térre. De ott várja őket a vezér, mosolyogva, integetve mint Rákosi pajtás vagy éppen Sztálin esetleg Hitler.
Csaucseszkut azért nem említettem, mert ő rendesen ráfizetett az őt éltető tömeg összeverbuválására. Menet közbe rájöttek az emberek, hogy talán nem is élnek olyan jól, talán már elegük kellene, hogy legyen a vezér éltetéséből. Bizony elegük is lett, és a többi már történelem.

Szóval szép és jó dolog, hogy hazánk és nem hazánk jobb módú polgárai a nép ellen tüntetnek egy menettel, éltetve azt a vezért, aki a rokkant anyjukat, apjukat küldi dolgozni, veszi el a megélhetésüket, aki tízesével találja ki az újabb adókat, aki a már a választójogot is el akarja venni az emberektől, aki sárba taposta a demokráciát. De mi lesz ebből....

Mert bizony az ellenzék is megy az utcára és akkor lehet hogy az első bekezdésben vizionált háború, csak elkezdődik. Hazánk földjén, egykor vér áztatta falak között ismét egymást öli majd a magyar....??? Ismét egy vezér égisze alatt halnak majd meg jobb sorsra érdemes emberek ?

Mert egyszer biztos, hogy elszakad a cérna.

Még, hogy Békemenet...

Gyászmenetet kellene rendezni ezért az országért...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

Máyer Mária Magdolna2012. október 19. 11:41:36Válasz
Kedves Ismeretlen !
Köszönöm e leveled ,örömmel olvasom a kritikát.
3 kérdésem van csupán .
Mért és mitől félnek az emberek ?
Mi kell ahhoz ,hogy felébredjenek ?
És meddig bírják ezt a kizsákmányolást ?
Én egy vagyok a sok közül ,aki nem fél senkitől és semmitől.Mert én ,egy vagyok aki"Vagyok "
Mindenem elvehetik, akár az életem erőszak útján ,de akkor is leszek, mert a lélek ,és szellem tovább él !Üdvözlettel ,egy egyszerű ember ,kiben a hit és az 5 erény az úr .Tisztelettel :
Mayer Maria Magdolna
Fery2012. október 19. 12:06:36Válasz
Hogy mitől félnek az emberek...??? Ez evidens. Egy diktatúrában van mitől félni...

A többi kérdésedre Delphoi-ban remélhetsz választ, a jósdában...
Picike2012. október 19. 12:18:36Válasz
Na Feri, ez megint olyan téma, ami megér egy misét! mondta volna az apukám, ha élne! Hogy napok óta, amióta kering a facén, hogy megint jönnek bértüntetők határon kívülről ehhez az őrülthöz, hát sajog az agyam!! Milyen jogon??? Kérdezem én! Miért a mitőlünk elsíbolt pénzeken??? Már azt sem tudják ezek a mocskok, hogy milyen adót rójanak ki ránk, de százmilliókat nem sajnálnak sohasem azért, hogy valakik, "békemenetnek" álcázva, dicsőítsék "nagyurunkat" I. Diliviktort és a csatlósait! Hát NEM!!!! Maradjon mindegyik határon kívüli otthon, ott, ahol adót fizet, ne merészeljen ide jönni és segíteni megmondani ennek az őrültnek, hogy hogyan csesszen továbbra is ki velünk, a saját pénzünkön és várjanak a mi terhünkre beígért nyugdíj helyett otthon nyugdíjat, aminek a járulékát oda fizetik! Mert ez tényleg gyászmenet lesz! Egymást fogjuk gyilkolni egy őrült elme miatt!
Anna412012. október 19. 13:44:40Válasz
Sajnos minden igaz, amit írsz. Előbb-utóbb baj lesz ebből, amit ezek művelnek. vagy a vezírt, a turult, viszi el a Kaszás, mert már nagyon le van amortizálódva, vagy a nép megy az utcára. Lesz éhségmenet, nem békamenet. Ilyet csak Észak-Koreában lehet manapság látni.
Anna412012. október 19. 14:02:15Válasz
Észak-Koreában van ilyesmi a Nagy Vezír éltetése. Ebből baj lesz. Vagy a vezír akkuja megy végképp tönkre, vagy az alattvalók unják meg a cécót és éhségmenet halad majd az utcákon a békamenet helyett. S hogy aztán abból mi lesz? Az írás nagyon tetszik.
borbala2012. október 20. 12:23:11Válasz
Mint mindig, most is nagyon erdekes az írásod. Sokszor írtál már "felhívó", elgondolkodtató, mindenki számára figyelmeztető véleményeket... Ez az íras döbbenetes, mert az őszinte, találgatás nélküli tényszerűséged egyszerűen félelmetes jövőt vetít ki... Olyan jó lenne, most az egyszer azt mondani: NINCS IGAZAD! De sajnos ezt MOST sem lehet!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum