A Nép Alkotmánya


Létrehozva: 2012. május 16. 08:30:59 | Megtekintve: 3129x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. május 16. 15:43:55 [Fery]


Szerző: Fery
Néhány napon belül, VtSoftware barátommal egy új weboldalt indítunk útjára a nép Alkotmánya címmel. Tulajdonképpen egy hirtelen jött ötlettől vezérelve álltunk neki megcsinálni. Jelen pillanatban Magyarországnak nincs Alkotmánya. Alaptörvénye van, amely nem ugyanaz. Erről írtam már egy előző bejegyzésemben.

Ez az oldal egy dologra hivatott. Megcsinálhatjuk a NÉP Alkotmányát. Természetesen tudom, hogy ez nem egy egyszerű feladat. Keresni olyan szakembereket akik értenek ehhez, hiszen mi csak az ötletet és a felületet tudjuk felkínálni ehhez a munkához, lévén főleg műszaki és számítástechnikai ismeretekkel rendelkezünk, jogi ismereteink meglehetősen korlátozottak. De bízom a Magyarokban annyira, hogy lesznek ezekre a feladatokra jelentkezők akik szívesen megalkotnák a Magyar Nép Alkotmányát.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem azért kell ezt megcsinálni, hogy holnap be legyen vezetve. Teljesen egyértelmű, hogy az Orbán kormány ezt semmilyen formában nem veszi komolyan. De nem is ez a célja. Hanem az, hogy egy emberséges tükröt kellene a jelenlegi alaptörvénnyel szembefordítani és bebizonyítani, hogy igenis a Magyar nép képes megalkotni egy tisztességes, emberséges, demokratikus alapokra épülő Alkotmányt, amely valóban a Népet, a Magyar Nemzetet szolgálja és nem uralja...

Néhány hete erről már a Facebook-on néhány oldalon beszélgettünk, akkor úgy volt, hogy kb. egy hét és tesztüzemben elindítjuk. Aztán beteg lettem s mire kimásztam belőle, a lányom került perforált vakbéllel kórházba. Szóval csúszott egy kicsit a dolog de nem lett elfelejtve. Örömmel jelentem, néhány nap és elkészül. Amennyiben úgy gondoljátok, hogy érdemes belevágni akkor hajrá...

Sokak segítségére lenne szükségem. Kellenek az oldalra moderátorok, akik felügyelik a beküldött ötleteket figyelik a vita fórumokat. Akik az oda nem illő szövegeket moderálják, törlik. Kellenek jogászok, Alkotmányban jártas jogászok akik az ötleteket végleges formába öntik. Kellenek az emberek, a Magyar Állampolgárok, akik ötleteikkel hozzájárulnak a végeredményhez.

Az oldal különböző menüpontjai jogkörökre vannak bontva, tehát a különböző feladatokra kiválasztott személy, csak a saját tevékenységével kapcsolatban tud felvinni az oldalra. Ez nagyjából a következőket jelenti dióhéjban...

A teljes weboldal, bárki számára olvasható.  Az ötletek menüpontban, bárki küldhet ötleteket a készülő Alkotmányhoz. A regisztrált felhasználók, használhatják a vitafórumot, ahol megvitathatók a beküldött ötletek, javaslatok. Készíthetnek jegyzetet, publikusat is és magán jellegűt is....

Az alkotmány megszövegezésére jelentkező jogászok, pedig használhatják a jegyzetek menüt is, ahol elkészíthetik az alkotmány szövegét és a tervezet menüpontot ahová cikkenként felvihető az Alkotmány.

Persze az oldalon lesz majd egy súgó, amelyben leírjuk, hogy ki mit tehet és mindezt hogyan csinálja. Ez csak egy előzetes tájékoztató.
Amikor elindul az oldal, kb. két hétig teszt üzemben fog működni, gyermekbetegségeinek kiküszöbölése okán. Amikor ezzel megvagyunk, töröljük az oldal adatbázisát és élesben el lehet kezdeni, amennyiben lesznek jelentkezők a különböző feladatokra.

Egyszóval nem kis feladatra kérem a segítségeteket. Nagy meló lesz de ha sikerül, remélem egy kicsit közelebb hozza egymáshoz a demokrácia szerető embereket...

És akkor már megérte...



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

prolihisztor2012. május 16. 15:28:11Válasz
Nagyon szívesen részt veszek benne.
együtt közösen :)2012. május 16. 17:10:18Válasz
Nagyon tettszik az ötlet :) mindent bele !
sternfan2012. május 16. 17:38:13Válasz
Legfőbb ideje.
Köszi a munkátokat!
Sok sikerben reménykedem.
Csatlakozni fogok.
üdv!
racine12012. május 16. 18:10:28Válasz
Hajrá! Olyan alkotmány tervezetet kell(ene) csinálni ami az ésszerűség határain belül van, jogilag is megállja a helyét, mert ugye azt hiába írnánk bele még vagy 20-50 évig, hogy ha EU tagok vagyunk EU-s fizetést mindenkinek!
Balanyo2012. május 16. 18:15:57Válasz
Hátha mankónak jó lesz cca 2 év múlva.
vamiklos2012. május 16. 23:10:18Válasz
Jó ötlet, próbáljuk ki a magyar leleményességet és sajnos a magyar okoskodást is.
Szívesen veszek részt benne, a negyedik Magyar Köztársaság elkötelezettjeként, különös tekintettel a biztonságpolitikai és demokratikus vonatkozásaira, mint a "nemzetbiztonság önkéntese" és a "demokrácia bajnoka"!
picike2012. május 17. 12:41:31Válasz
Feri ezt nagyon-nagyon jó ötletnek tartom! Bele kell vágni! Remélem, hogy lesznek olyan jelentkezők, akik tudásukkal és tapasztalatukkal tudnak dolgozni és segíteni! Örülök és szívből támogatlak benneteket! És olvasni foglak továbbra is!!!
orthodox2012. május 30. 13:30:11Válasz
1.§ Minden hatalom a népé.
2.§ A néphatalmát követlenül gyakorolja.
3.§ A nép hatalmának vezetői a nép alkalmazottai.
3.§ A nép hatalmának intézményrendszerét, alkotmányát, döntéshozó szerveit, a nép közvetlenül választja, hozza létre, tartja fenn vagy szünteti meg.
boszizsu2013. január 6. 17:32:53Válasz
Szívesen belevágok. Nagyon szeretném már látni az alkotmányunkban azt, hogy a választott képviselők visszahívhatók
Koczkáné Zsuzsa2013. január 6. 17:41:11Válasz
kedves Fery! két éve erről beszélünk az egységfrontba egy éve alakult egy csoport a facén a neve Integráló csoport mely arra hívatott hogy összefogja azokat a csoportokat amelyek képesek a közös elképzeléseik mentén egymással dolgozni és összefogni van két tagozata ennek a csoportnak a neve az alkotmányozó és a másik a gazdasági oldallal foglalkozik. Nézzetek ott is körül és a hasznos dolgokat a munkátokhoz hasznosítsátok. de ha ezekből a dolgokból is lesz vagy száz csoport akkor semmit sem fogunk elérni. De sok sikert és kitartást mint mondtam két éve hajtjuk azt amit most el akartok kezdeni . Ha ilyen ütemben haladunk az unokánknak sikerülni fog.
Fery2013. január 7. 00:45:16Válasz
Zsuzsa...Ezt az egészet úgy, ahogy van nem érted....
Semmit nem akarok elkezdeni, nem vagyok jogász és nem is értek hozzá...

Mivel rengeteg helyről hallottam már, hogy írja meg a nép a saját Alkotmányát, kollégámmal felajánlunk egy olyan webfelületet, amely egy Alkotmány elkészítésére van speciálisan készítve.

Az emberek javaslatokat küldhetnek, megvitathatják, de egy Alkotmányt jogászoknak kell megcsinálni...
Erre vannak az oldal jogkörei, hogy külön lehessen választani a tevékenységeket.
Hidd el, én az elektronikus és számítástechnikai ismeretemmel, nem is akarok Alkotmányt írni...

Néhány hónapja feldobtam a témát, akkor gyakorlatilag az egységfront hozzáállása volt az egyetlen negatív....Rögtön meg is lettem gyanúsítva...Pedig akkor is elmondtam, hogy nem én akarok alkotmányt írni...

Ennyi nem több. Akik valóban komolyan gondolják, majd élnek a lehetőséggel...
Vagy nem...

Ennyi.
Koczkáné Zsuzsa2013. január 6. 17:45:28Válasz
Bocsi még egy kérés ha lehetne az Alapvető emberi jogokat kellene alapul venni és a kis hazánkra adoptálni. vagy esetleg a már készen lévő három négyet elolvasni és egybefésülve a nép bevonásával létra hozni egy olyan alaptörvényt melyet az egész világ irigyelni fog tőlünk.
Fery2013. január 7. 01:00:05Válasz
Ugye nem az Egységfront oldalát ajánlod nekem....??? Mert Geri Tibor, igen demokratikus módon, mindenféle tájékoztatás nélkül, egyszer csak kirúgott az Egységfront oldaláról....

Úgyhogy kösz, de kösz nem...
Nem vagyok rájuk kíváncsi.
Koczkáné Zsuzsa2013. január 6. 17:50:02Válasz
http://pk10.nolblog.hu/archives/2011/01/13/Alkotmanyozzon_a_NEP/
Tóth László2013. január 6. 20:33:33Válasz
Szeretnék részt venni benne. ( Mint Nép)
Gratulálok az ötlethez, remélem sok szakember is csatlakozik.
Tsims022013. január 6. 23:36:13Válasz
http://mddsz.ucoz.org/az_europai_szocialis_charta.pdf Csak úgy alapnak javaslom. Mivel a Magyar országgyűlés deklarálta már vagy tizennégy éve.
Fery2013. január 7. 00:49:44Válasz
Javaslatokat, ötleteket ne ide írjatok....Amennyiben beindul az oldal, és jelentkeznek jogászok, szakemberek, moderátorok, akkor majd azon az oldalon, bárki tehet javaslatot, megvitathat bármely ötletet....

Ez csak a Blog, nem ezen az oldalon fog készülni...
Balint Zolle2013. január 8. 03:04:23Válasz
Szerintem jó az ötlet. Főleg ha a bonyolultabb, átláthatatlan részeket lefordítják Nekünk (diplomázatlan egyszerű halandóknak) érthető emberi nyelvre. Már tele a tököm, hogy egyre kevésbe érzem magam magyarnak, EZEK annyi mindent átírtak (zászló, ország, terek, hidak, törvénynek kikiáltott SEMMIK, stb...)!!! Lemaradtam. :(
Szakács Miklós2013. január 8. 05:49:25Válasz
Jó ötletnek tartom, izgalmas lesz a technikai részét is megalkotni. Azt gondolom, ha sikerül jól beüzemelni, sok mindenre hasznos lesz, nemcsak az alkotmány elkészítésére.
marcsika2013. január 8. 22:10:57Válasz
Szívesen segítek!Az eszem, a szívem a hazámé!
Beresz2013. január 8. 22:19:26Válasz
Szia Feri!
Nekem tetszik az egész.
Holnap olyan helyre megyek,
ahol fel vetem a lehetőséget.
csbandi2013. január 9. 15:00:11Válasz
Hajrá!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum