Mi lesz veled, Szolidaritás...???


Létrehozva: 2012. február 21. 17:20:10 | Megtekintve: 1533x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2012. február 21. 17:48:58 [VtSoftware]


Szerző: Fery
Tegnap befejeztem a cikkem azzal, hogy mivel igencsak információ hiányban szenvedek, Árok Kornél kiválásával, elmozdításával kapcsolatban, hogy inkább várok egy kicsit. Egész délelőtt többször ránéztem Kornél és Péter üzenőfalára, hogy kapunk-e valamelyiküktől választ vagy valamiféle magyarázatot a történtekre. Semmi, csak síri csend. A Facebook-on mindenki találgat, mindenki gyártja a feltételezések tömkelegét. Folyamatosan kihallom a csalódás hangját a post-okból. A tegnapi, hogy úgy mondjam száraz bejelentés, csak feltüzelte az embereket, sokakat bele vitt a pánikba.

Meg is tudom érteni azt, hogy rengeteg ember számára volt hatalmas csalódás ez az elválás, hát még annak körülményei. Mindegy, hogy kettejük közül melyik kezdte. Az, hogy mindenféle félinformációból kellett az embereknek kihámozni a történetet, az egy kicsit necces. Aztán ma délután felkerült a Facebookra a szolidaritás körlevele mely szerint, Árok Kornélt azért távolították el a párt vezetőségéből mert politikai vonalra kíván lépni és az utat a Szolidaritás nem követheti. Na ezt hagyjuk. rossz hírem van, én valahogy ezt így, ebben a formában nem hiszem el. Ez kevés. Nagyon kevés

Vettem egy nagy levegőt, gyorsan lekapcsoltam a gépet, mert nem akartam indulatból olyat írni, amit később megbánnék. Először is ez az egész, a módszerrel és a márciusi demóra való felkészülés miatti képtelenségénél fogva, valami döbbenetes módon vágott állon embereket. Rosszkor jött ez, nagyon rosszkor. Ráadásul az, hogy egy teljes napig lapítás volt mindkét részről a Facebookon, ez engem nem a szolidaritásra emlékeztet. Olyan mutyizásnak tűnik, persze lehet, hogy nem az, de innen valahogy az látszik. Sajnos a Fidesz féle tájékoztatást megszoktuk, de Kornéltól és Pétertől valami mást vártam el. Persze lehet mondani, hogy ez az egész a Szolidaritás vezetőségére tartozik, de mindnyájan tudjuk, hogy ez így ebben a formában nem egészen igaz.

Nagyon sokan voltak olyanok akik a Szolidaritásba, csak és kizárólag e két ember kedvéért, hívó szaváért léptek be. És azok az emberek akik nem léptek be, de szimpatizáltak velük. Sokak számára ez a két ember jelentette a hatalommal, a diktatúrával való szembenállást. Minden bizalmukat e két emberbe vetették.

És nem érdemeltek mást, minthogy pánikba essenek, a Facebook-on kóválygó félinformációktól. Ezt nem lett volna szabad így félvállról elintézni. Sokkal komolyabban kellet volna venni azokat az embereket akik bíztak bennük. Nagyon sok mindenben csalódott ez a nép mostanában. Szabályos arculcsapása volt ez annak bizalomnak ami a Szolidaritás felé irányult. Pedig nem hiszem, hogy bármi ebben az országban fontosabb lehetne most ebben a pillanatban a tömegek bizalmánál. Az pedig nagyon úgy nézem fogy. Folyik el a Szolidaritás vezetőségének ujjai között, függetlenül attól, hogy miért történt a szétválás, ezt nem lett volna szabad ilyen könnyelműen le kommunikálni a tagság és pláne nem a szimpatizánsok felé. Nem Kornél kiválása itt a legnagyobb probléma úgy látom. A Szolidaritás vezetősége kezdi magát egyre komolyabban venni. Viszont a népet és azokat a tömegeket akiket eddig sikerült maguk mögé állítani, azt egyre kevésbé veszi komolyan. Rossz hírem van fiúk, ez politikai öngyilkosság. És nem csak Kornélék részéről hanem a Szolidaritás vezetőségének részéről is.

Nagyon el kellene ezen gondolkozni, igazat beszélni és visszaszerezni a most elvesztett bizalmat.

Ha még vissza lehet.



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

kisfalimoni2012. február 21. 17:28:20Válasz
Ahhoz, hogy az elveszett bizalmat visszaszerezzék, nem elég kiállni, hanem igazat is kell mondani. Igazat, például az EMD-ről, hogy kit, hogyan, miért és főként mennyiben befolyásol. Mert ott van az ebnek ama hantja. :(
Fery2012. február 21. 17:36:43Válasz
Pontosan, ez is a végszó...
Styl2012. február 21. 17:47:11Válasz
Ehhh... Tegnap az RTL-en(ha jól emlékszem)úgy tálalták a hírt, hogy Kornél saját maga vált ki a Szoli-ból.
Össze kellene ülni Kornélnak és a Szoli-nak, és egy egységes kommünikét kiadni a történtekről. Már csak a saját érdekükben is...
borbala2012. július 9. 11:19:51Válasz
Ez felelmetes, ahogy osszefoglalod a tenyeket....szomoru, mert ugy tunik, hogy a te irasod egy meggondolt felnott keseru igazsagokat felismero beszede ket 'meggondolatlan, felelotlen" tizeneveshez.
picike2012. augusztus 6. 19:55:26Válasz
És ugye megint itt a kérdés: mi lesz veled Szolidaritás??? Remélem, hogy működni fog, annak ellenére, hogy szétváltak az utak, bár én mindkét embert szeretem! Azt is remélem, hogy az ősz majd több mozdulást, összefogást hoz és választ kapunk nagyon sok kérdésre is!
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum