Elgurult a gyógyszerem...


Létrehozva: 2012. február 20. 18:17:11 | Megtekintve: 1952x | Kategória: Politika | Utolsó módosítás: 2014. szeptember 17. 16:14:21 []


Szerző: Fery
Olvasgatok csendesen, Net, Face na meg egyebek, mikor pofon üt a hír miszerint Árok Kornél kiszáll a Szolidaritásból.

Na, rögtön nézek a csőre mint, malac a böllér késére. Kiválik....??? Érdekes, Az hogy az egyik alapító, az még hagyján. De Kornél már nem csak egy név a Szolidaritás égisze alatt. Egy olyan ember, aki sokak számára nyújtott egy biztos menedéket azzal, hogy egy biztos pont volt a Szolidaritásban. Kezdtem pipa lenni, hiszen a felelőtlenség emberi vonás, tehát a szabadságszerető emberek szótárában is szerepelhet, bár én egy kicsit másképp ismertem az embert. És akkor olvasom, hogy eltűnik, mint az aranyóra, cserben hagyva a szolidaritást.

Kicsit bepörgettem a cuccost a fejemben, hadd rotyogjon egy kicsit a szürke állomány. Gondolkoztam. Valahogy nem gömbölyű a dolog.
Nézelődök Facebook-on tovább, lenyomunk egy két parázs vitát, hogy mégis mi a búbánatos radai rosseb történik itt.
Mikor megdöbbenve olvasom eme történet másik verzióját, miszerint Árok Kornélt kirúgták a szolidaritásból. Na elkezdtem felülvizsgálni előbbi részét az írásomnak aztán rájöttem, hogy a felelőtlenség ugyanúgy ott maradt mint főszereplő, csak éppen kicsit áttolódott Kornéltól néhány másik személyre.

Menjünk csak vissza egy kicsit a bohócforradalomig. Kónya Péter és Árok Kornél vitte az egészet. Több ízben beszéltem velük, akár a Muskétás találkozókon, Demókon, sőt egy ízben nálam is egy nagyon jó hangulatú marhapörköltes, bográcsos, sörös, pálinkólás bulin is. Merem állítani, hogy ha nem is olyan jól, de valamennyire ismerem őket. Nagyon elkezdett érdekelni, hogy mi is történhetett valójában, hiszen a Szolidaritást Kónya Péter és Árok Kornél neve fémjelezte a és a mögöttük álló tömegek is bennük bíztak. Hogyan is lehetett olyan simán kivágni onnan az alapítót, mint a macskát dolgát végezni...???

Közben posztolgatunk Face-n, a hangulat erősen kezdett idegessé válni. Gondolatban már előkerültek a máig harcoló német alakulatok is, meg némi egyéb katonadolognak sejlő felszerelés is a fejekben pörgő gondolatok felszínéről. Húha, mondom parázslik a hangulat...

Közben ismét jött egy szelete a történetnek Szávuly Aranka nyilatkozatának formájában, miszerint volt már erről szó egy előző szolidaritás összeröffenésen de akkor nem szavazták meg. Nézek mint Rozi a moziban, erről semmiféle hír nem repkedett eddig, pedig a Szolidaritás felé irányuló bizalom része lenne, részükről a korrekt tájékoztatás. Na gondolom nagyjából elkezdem a fejegységemben összerakni a történetet, mikor embertelen kattogással leáll az egész, mivel a szemem előtt a monitoron a következő hír formálódik ki a pixelekből.

Árok Kornél nem érti, hogy miért is távolították el a szolidaritás vezetőségéből..

Na basszus ha már Ő sem érti, akkor én... Nézegetem a haragos betűket, melyek a következő indokokat formázzák meg, ráadásul pont az én szemem előtt. Na kiakadtam kicsinyt, ugyanis ezek az indokoknak nálam kicsit más jelentősége van...

Szóval Árok Kornél politikusi pályára óhajt lépni, és mivel egy párt színeiben tenné mindezt, nem egyeztethető össze a Szolidaritás célkitűzéseivel. Na torkomon akadt az éppen majszolt falat, hiszen a Szem2009-ről tudott a Szolidaritás ugyanúgy ahogy arról, hogy később Kornél politikai pályára óhajt lépni. Ezt elég pontosan tudom, hiszen ha megnézzük, hogy ki csinálta a Szem2009 weboldalát és ezt a Blog oldalt feltűnő egyezést fog találni.

Tehát egy egy éve köztudott dologért eltávolították a Szolidaritás egyik alapítóját. Most. Egy évvel később, eléggé el nem ítélhető módon, a Márciusi demonstrációk előtt nem sokkal, kőkemény kétséget hagyva a szolidaritás vezetőinek elkötelezettsége iránt.

Nem hiszem, hogy ez jó ötlet volt, hiszen az események után nagyon röviddel olvasom, hogy megingott az emberek bizalma. Nem kicsit, nagyon. Rosszkor jött ez fiúk. Mindenesetre kíváncsi lennék, mit szólt ehhez Kónya Péter. Vagy őt sem kérdezték meg mint Szávuly Arankát...??? Mert el tudom képzelni. Mert Kónya Pétert talpig becsületes embernek ismertem meg, nem hiszem, hogy ventilátort csinálna a köpönyegéből. Nem az a típus.

Ami szép, hogy nem sokkal a felröppent hírek után, már olyanokat olvasok, hogy visszakövetelik a Szolidaritást, Székelyéktől. Nem lep meg a dolog. Egy mozgalom vezetőjét csak úgy kitenni, nem lehet tömegek elvesztése nélkül megtenni.
Osztán itt meg is akadtam kicsinyt, hiszen több információm egyenlőre nincs, feltételezésekbe meg nem akarok bocsátkozni, hiszen az elkövetkező napok, információi remélhetőleg kicsit helyre teszik a dolgokat...

De egy biztos, a bohócforradalom és a szolidaritás már erősen összeforrt Kónya Péter és Árok Kornél nevével. Nem vagyok biztos benne hogy egy ilyen jellegű eltávolítás, nem fog-e a Szolidaritás több pártra szakadásához s végül összeomlásához vezetni...
Nem piedesztálra akarom Kornélt állítani, de komoly tömegbázis bízott benne....

Érdemes ezt pont most elveszíteni...???



Támogasd az oldalt!

Hozzászólások

icamama2012. február 25. 12:56:31Válasz
Vajon ki akar egy új építkezésbe fogni,hogy ebbe a mozgalomba is berakta a tégláit?
Felhasználónév:
e-Mail cím:
Üzeneted szövege:
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum
goats-variorum